Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
6. 10. 2016,
19.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,45

3

Natisni članek

nogomet trening Jan Oblak Jan Oblak Valter Birsa Srečko Katanec Kevin Kampl Stožice kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 6. 10. 2016, 19.00

6 let, 7 mesecev

Slovenski nogometaši so trenirali v Stožicah

O Kevinu Kamplu nočejo več govoriti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,45

3

V četrtek popoldne, dva dneva pred drugo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški, ki bo v soboto ob 20.45 v Stožicah, so najboljši slovenski nogometaši prav na prizorišču tekme opravili nov trening. O Kevinu Kamplu niso več želeli govoriti. Zdravi so vsi razen Mihe Zajca, ki ima še naprej težave z mišico.

Četrtkov trening reprezentance v Stožicah:

Reprezentanti so v dopoldanski izjavi za javnost, pod katero so se skupaj podpisali, dali jasno vedeti, da o enem izmed zvezdnikov slovenskega nogometa ne želijo več govoriti. Kevin Kampl je namreč tokratno reprezentančno akcijo uradno izpustil zaradi utrujenosti, neuradno pa zaradi nesoglasij s selektorjem.

Jan Oblak: Povsod so manjša nesoglasja, ki se rešijo

Jan Oblak se s težavami ne obremenjuje. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jan Oblak se s težavami ne obremenjuje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Vse, kar smo imeli za povedati, smo zapisali v izjavi za javnost. Zdaj o tem ne želimo več govoriti," je pred začetkom treninga povedal eden izmed izkušenejših reprezentantov Valter Birsa, ki je bil eden izmed dveh nogometašev, ki sta tokrat stopila pred novinarje.

Njegov soigralec Jan Oblak je težavi, ki pestijo najboljšo slovensko nogometno selekcijo, v torek jo čaka še spektakel, v Stožice prihajajo Angleži, kljub vsemu namenil nekaj besed. Verjetno tudi zato, ker sedma sila v vprašanju ni omenila tokrat odsotnega nogometaša Bayerja Leverkusna. Kako na slovensko reprezentanco vplivajo težave, ki jih ima, se je glasilo vprašanje.

"Treba je biti osredotočen le na tekmi. Mi smo. Mislimo le na sobotno tekmo proti Slovaški. Težave so vedno prisotne, povsod so manjša nesoglasja, ki se jih na koncu vedno reši. Nismo preveč preobremenjeni s tem, kar se dogaja," je odgovoril najdražji slovenski nogometaš, ki je bil v sredo v središču pozornosti tudi zaradi ponudbe v višini 75 milijonov evrov, ki naj bi jo poleti zanj zavrnil madridski Atletico.

Potem ko je nekaj minut namenil številnim novinarjem, ki so se zbrali ob igrišču največjega slovenskega športnega objekta, je odhitel na igrišče in začel s predzadnjim treningom pred sobotno tekmo.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Tokrat drugačen, nenavaden režim za novinarje

Vzdušje v ekipi je, tako zatrjujejo vsi, dobro, a v vsakem primeru je čutiti napetost, ki so jo prinesle najprej kritike zaradi razočaranja na začetku kvalifikacij v Litvi, kjer so Slovenci osvojili le točko (2:2), in predvsem odmevna odločitva Kampla, ki se je odločil, da ga tokrat ne bo zraven.

Selektor Srečko Katanec, ki ima veliko težav, je bil tokrat slabe volje. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Selektor Srečko Katanec, ki ima veliko težav, je bil tokrat slabe volje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Da je tokratna akcija drugačna, kot so bile prejšnje, smo na lastni koži občutili tudi novinarji. Tokrat je bil glavni vhod na zelenico Stožic, kjer se pred treningi običajno pogovarjamo z nogometaši, za nas zaprt. V zadnjem trenutku smo bili obveščeni, da moramo do prostora, namenjenega izjavam, dostopati iz drugega nadstropja prek VIP lože, do katere smo hodili po temnih hodnikih štadiona v Stožicah. Nekateri so zaradi tega tudi zamudili, slišati je bilo precej negodovanja.


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima še:


Kaj se je dogajalo v Stožicah (foto):

Fotogalerija
1 / 16

Nenavadno je tudi to, da je bil tokratni trening za javnost odprt le uvodnih 15 minut, potem smo morali zapustiti štadion, kar se do zdaj, vsaj na treningih dva dneva pred tekmami, ni zgodilo še skoraj nikoli. Očitno v reprezentanci in okoli nje vladajo izredne razmere.

Miha Zajc ima še vedno težave

Vzdušje v ekipi je dobro. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Vzdušje v ekipi je dobro. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kaj smo uspeli izvedeti o stanju v ekipi? Selektor Srečko Katanec, ki ni bil videti najboljše volje, lahko računa na vseh 23 nogometašev, ki so ostali z ekipo (ob Kamplu je odpadel tudi poškodovani napadalec Robert Berić).

Mladi as Olimpije in trenutno najboljši strelec slovenskega prvenstva Miha Zajc ima še vedno težave s poškodbo mišice in naj bi tudi tokratni trening opravil po prilagojenem primeru, a njegova morebitna odsotnost tako ali tako ne bi smela predstavljati prevelike težave. V resnejših kombinacijah za začetno enajsterico ga ni.

S kakšno enajsterico nad Slovake?

S kakšno postavo naj bi se Slovakov lotil slovenski selektor? Ne vemo, kakšno enajsterico je uigraval na zadnjem treningu, a če gre soditi po tem, kako je bilo na Brdu pri Kranju in po informacijah, ki jih imamo, prevelikih neznank ne bi smelo biti.

Roman Bezjak bo proti Slovakom skorajda zagotovo igral od prve minute. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Roman Bezjak bo proti Slovakom skorajda zagotovo igral od prve minute. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V vratih bo seveda Oblak. V obrambni vrsti bodo zagotovo (od leve proti desni) Bojan Jokić, kapetan Boštjan Cesar, Miral Samardžić in Nejc Skubic.

Na mestu zadnjega vezista, po katerem tako zelo hrepeni Kampl, naj bi bil Rene Krhin. Levo od njega naj bi zaigral Benjamin Verbič, desno Jasmin Kurtić.

V napadu naj bi bila Roman Bezjak in Josip Iličić, ki naj bi imel ob tem veliko manj obrambnih zadolžitev od kolega iz vrst nemškega prvoligaša Darmstadta.

Vse o tekmah s Slovaško in Anglijo:

Ne spreglejte