Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
5. 10. 2016,
19.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75

Natisni članek

Manchester United Manchester City Atletico Madrid nogomet Paul Pogba Gonzalo Higuain Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 5. 10. 2016, 19.38

6 let, 6 mesecev

Slovenec bi kmalu postal sedmi najdražji igralec v zgodovini nogometa

Angleži naj bi za Jana Oblaka ponudili kar 75 milijonov evrov!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75
Jan Oblak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novinar španske radijske postaje Cadena Cope, Manolo Lama, je razkril, da bi slovenski reprezentant Jan Oblak letos skoraj postal tretji najdražji nogometaš poletne nogometne tržnice, a je Atletico Madrid vrtoglavo ponudbo za svojega 23-letnega vratarja zavrnil.

Kar 75 milijonov evrov naj bi za Jana Oblaka, ki se trenutno s slovensko reprezentanco pripravlja na tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški in Angliji v Ljubljani (8. in 11. oktober), ponudil eden izmed elitnih angleških nogometnih klubov. Ugibamo lahko, da gre najverjetneje za enega izmed dveh klubov, ki prihajata iz Manchestra, United in City, ki je po prihodu novega trenerja Josepa Guardiole iskal novega vratarja in ga našel v Čilencu, ki je prišel iz Barcelone, Claudiu Bravu.

Ponudbo za 23-letnega slovenskega vratarja, ki je bil v prejšnji sezoni izbran za najboljšega vratarja španske lige in blesti tudi v tej sezoni, so pri Atleticu, s katerim ima pogodbo do leta 2021, v njej pa je zapisana klavzula o višini kar 100 milijonov evrov, bojda nemudoma zavrnili.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Dražja bi bila samo rekorder Paul Pogba in Gonzalo Higuain

Trenutno je na pripravah reprezentance. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Trenutno je na pripravah reprezentance. Foto: Žiga Zupan/Sportida Če bi Madridčani ponudbo sprejeli, bi Oblak, ki je pred dvema letoma, ko je v Atletico iz lizbonske Benfice prišel za 16 milijonov evrov ter postal najdražji vratar v zgodovini španske lige in najdražji slovenski nogometaš vseh časov, poskrbel za tretji najdražji prestop letošnjega poletja.

Dražja sta bila Paul Pogba, za katerega je Manchester United Juventusu odštel kar 105 milijonov evrov in poskrbel, da je Francoz postal najdražji nogometaš vseh časov, in Argentinec Gonzalo Higuain, za katerega je Juventus Napoliju plačal 90 milijonov evrov.

Oblak bi v primeru prestopa, vrednega kar 75 milijonov evrov, postal tudi sedmi najdražji nakup v zgodovini nogometa. Trenutno je njegova tržna vrednost 35 milijonov evrov.

Prvi zvezdnik slovenskega nogometa je do zdaj v dresu Atletica odigral 81 tekem v vseh tekmovanjih.


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima še:

Ne spreglejte