Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
23. 7. 2016,
16.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10

Natisni članek

Gonzalo Higuain Napoli Juventus

Sobota, 23. 7. 2016, 16.07

6 let, 6 mesecev

Obeta se drugi najdražji prestop v zgodovini nogometa

Gonzalo Higuain za kar 94 milijonov evrov v Juventus!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10
Gonzalo Higuain | Foto Reuters

Foto: Reuters

Medtem ko še čakamo na uradno potrditev prestopa Paula Pogbaja iz Juventusa v Manchester United, ki naj bi postal najdražji v zgodovini nogometa, bodo Torinčani očitno sklenili drugi največji posel v zgodovini nogometnih prestopov in iz Napolija za kar 94 milijonov evrov pripeljali argentinskega napadalca Gonzala Higuaina.

Če na potrditev prestopa Paula Pogbaja še čakamo – po novem ni malo takšnih, ki so prepričani, da sploh ne bo prestopil –, pa je skorajda zagotovo, da bomo še ta konec tedna dočakali uradno potrditev še enega megalomanskega prestopa.

Uradno potrditev naj bi dočakali še ta konec tedna

Argentinec bo postal drugi najdražji nogometaš vseh časov. | Foto: Reuters Argentinec bo postal drugi najdražji nogometaš vseh časov. Foto: Reuters Gonzalo Higuain je praktično že nogometaš Juventusa, poročajo številni viri v Italiji in še kje drugje. 28-letni dozdajšnji as Napolija je v Madridu že uspešno prestal zdravniške preglede pred podpisom štiriletne pogodbe z Juventusom, ki naj bi Argentincu nanesla sedem milijonov evrov.

Zdaj sledi le še uradna potrditev prestopa, vrednega kar 94 milijonov evrov. Če so številke, ki jih omenjajo vsi pomembnejši evropski mediji, točne, se bo najboljši strelec prejšnje sezone prve italijanske lige postavil ob bok Cristianu Ronaldu na drugem mestu lestvice najdražjih nogometašev vseh časov. Real je Manchester Unitedu za Portugalca 94 milijonov evrov odštel leta 2009. Na prvem mestu je še vedno Gareth Bale. Za Valižana je Real Tottenhamu leta 2013 plačal 101 milijon evrov.

V prejšnji sezoni je postavil rekord italijanske lige

Higuain Napoli zapušča po treh sezonah. Leta 2013 je v Neapelj iz madridskega Reala prišel za 38 milijonov evrov. V prejšnji sezoni je s kar 36 goli na 35 tekmah postavil nov rekord italijanskega prvenstva. Za Neapeljčane je na 146 nastopih zabil 91 golov v vseh tekmovanjih.

Pred tem je bil kar šest let član Reala, ki ga je leta 2007 pripeljal iz argentinskega River Plateja. Za Madridčane je v tem času na 264 nastopih prispeval 122 golov.

Trikrat je bil španski prvak, osvojil španski pokalni naslov in dva španska superpokala. V Italiji se je do zdaj veselil pokalnega in superpokalnega naslova. Zdaj, ko odhaja k serijskemu prvaku Juventusu, si lahko obeta veliko več lovorik.

Z reprezentanco je izgubil že v treh finalih na velikih tekmovanjih. Zadnjič letos na južnoameriškem pokalu v ZDA. | Foto: Reuters Z reprezentanco je izgubil že v treh finalih na velikih tekmovanjih. Zadnjič letos na južnoameriškem pokalu v ZDA. Foto: Reuters

Z reprezentanco je izgubil že v treh velikih finalih

Zelo pomembno vlogo ima tudi v argentinski reprezentanci. V izbrani vrsti je do zdaj odigral 63 tekem in prispeval 30 golov. Z njo je bil drugi na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Braziliji in dvakrat izgubil v finalih tudi na južnoameriškem pokalu (letos in lani).

Juventus je na letošnji nogometni tržnici zelo dejaven

Higuain bo v Torinu nadomestil Španca Alvara Morato, ki se je vrnil v Real.

Juventus je letos poleti zelo aktiven na nogometni tržnici. Argentinski zvezdnik je že šesta okrepitev Torinčanov.

Navijači Juventusa se po številnih zvenečih okrepitvah prav gotovo lahko veselijo nove sezone. | Foto: Reuters Navijači Juventusa se po številnih zvenečih okrepitvah prav gotovo lahko veselijo nove sezone. Foto: Reuters

Za 32 milijonov evrov je iz Rome prišel bosanski vezist Miralem Pjanić, 23 milijonov evrov so odšteli zagrebškemu Dinamu za hrvaškega reprezentanta Marka Pjaco, devet milijonov evrov in pol jih je stal mladi francoski vezist Mario Lemina, ki je prišel iz Marseilla, medtem ko sta branilca Mehdi Benatia (Maročan, ki je bil nazadnje član münchenskega Bayerna) in dolgoletni član Barcelone, Brazilec Dani Alves, prišla zastonj.   

 

 

Ne spreglejte