Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2020,
13.38

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

3

Natisni članek

Nogometna zveza Slovenije Radenko Mijatović Primož Gliha

Torek, 27. 10. 2020, 13.38

3 leta, 6 mesecev

Menjava na položaju selektorja reprezentance U-21

Primož Gliha potegnil krajšo, predsednik NZS kritičen tudi do igralcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

3

Primož Gliha | Primož Gliha ne bo več opravljal vloge selektorja mlade reprezentance do 21 let. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Primož Gliha ne bo več opravljal vloge selektorja mlade reprezentance do 21 let.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović se je odločil, da po opravljenih razgovorih in pridobljenih informacijah v povezavi z mlado reprezentanco Slovenije izvršnem odboru NZS predlaga razrešitev Primoža Glihe s položaja selektorja mlade reprezentance do 21 let. Gliha tako zapušča vroči selektorski stolček po šestih letih, prvi mož krovne zveze pa ne skriva nezadovoljstva z igralci, ki so si po njegovem mnenju izbrali popolnoma napačen način reševanja težav.

Primož Gliha
Sportal Epilog afere selektorja mlade reprezentance še kar visi v zraku

Nogometna afera, ki je v zadnjih tednih skazila ugled selektorja mlade reprezentance Primoža Glihe, nad čigar delom in odnosom so bili razočarani največji upi slovenskega nogometa do 21 let, bo v kratkem dobila epilog. Potrebna je le še manjša formalnost, ki naj bi jo v kratkem sprejel izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Sprejeti in potrditi mora namreč predlog predsednika Radenka Mijatovića, ki glede na ponedeljkovo volilno skupščino uživa popolno zaupanje in podporo izvršnega odbora NZS, tako da bi bilo vse kaj drugega kot odločitev, da Gliha zapušča selektorski položaj, ogromno presenečenje.

Se je predsednik NZS odločil pravilno?

  • Seveda, Primož Gliha mora zapustiti položaj selektorja
    87,06 %
    592 glasov
  • Ne, Primož Gliha bi moral nadaljevati z delom
    12,94 %
    88 glasov
Oddanih 680 glasov

"Odločitev za predlagano razrešitev je sprejeta na podlagi dejstev, ki jih je predsednik pridobil skozi opravljene razgovore. Ti potrjujejo, da gre za dlje časa trajajoče težave, ki so pripeljale do tega, da je zaupanje med igralci in selektorjem porušeno," v sporočilu za javnost sporoča Nogometna zveza Slovenije.

Kritičen tako do igralcev kot tudi selektorja

Radenko Mijatović je presodil, da je bilo zaupanje selektorja in igralcev porušeno do te mere, da bi bilo nemogoče nadaljevati v smeri, ki jo želi NZS. | Foto: Vid Ponikvar Radenko Mijatović je presodil, da je bilo zaupanje selektorja in igralcev porušeno do te mere, da bi bilo nemogoče nadaljevati v smeri, ki jo želi NZS. Foto: Vid Ponikvar Predsednik NZS Radenko Mijatović, ki je v ponedeljek po zmagi na volitvah vstopil v nov mandat in napovedal, da bo kmalu sprejeta odločitev o usodi selektorja mlade izbrane vrste, je svojo odločitev podrobneje pojasnil z besedami: "Kritičen sem tako do igralcev, ki so izbrali popolnoma napačen način reševanja problemov in ga na nogometni zvezi zagotovo ne bomo tolerirali nobeni od reprezentanc v prihodnje, kakor tudi do selektorja, ki ni zaznal naraščajočih problemov v ekipi in medsebojni komunikaciji. V nogometnem svetu ni redko, da prihaja do nesoglasij. Je pa v teh primerih pomembno, kako se odzovemo. So pa v reprezentanci težave in konflikti prišli do točke, kjer ocenjujem, da je medsebojno zaupanje porušeno do te mere, da bi težko nadaljevali v smeri, ki jo od mlade reprezentance na nogometni zvezi pričakujemo. Ob tem imamo dodatno v mislih prihajajoče evropsko prvenstvo prihodnje leto. Primožu Glihi se zahvaljujem za opravljeno delo in mu želim vse dobro v prihodnje," je dal predsednik vedeti, da slovenski nogomet prihodnje leto čaka ena največjih nalog, tako organizacijskih kot tudi tekmovalnih, saj bomo prvič v zgodovini gostili evropsko prvenstvo do 21 let.

Slovenija bo Euro prihodnje leto gostila skupaj z Madžarsko, finale bo odigran v Ljubljani, mlada reprezentanca pa si je tako zagotovilo neposredno udeležbo na zaključnem turnirju.

Kdo bo novi selektor?

Na izbiro novega selektorja mlade izbrane vrste bo vplivalo tudi mnenje direktorja reprezentanc Mirana Pavlina. | Foto: Vid Ponikvar Na izbiro novega selektorja mlade izbrane vrste bo vplivalo tudi mnenje direktorja reprezentanc Mirana Pavlina. Foto: Vid Ponikvar O tem, kdo jo bo prihodnje leto vodil na tekmah proti nekaterim izmed najboljših mladih nogometašev v Evropi, bo več govora že v prihodnjih dneh. Izvršni odbor NZS bo namreč o razrešitvi nekdanjega slovenskega reprezentanta Primoža Glihe in imenovanju novega selektorja po predlogu predsednika krovne zveze in direktorja reprezentanc Mirana Pavlina odločal v najkrajšem mogočem času.

Mlada reprezentanca bo priprave na Euro 2021 nadaljevala že prihodnji mesec, ko bo 17. novembra odigrala prijateljsko tekmo z Rusijo. Ta mesec bi se morala pomeriti s sovrstniki iz Albanije in Madžarske, a sta tekmi odpadli zaradi večjega števila z novim koronavirusom okuženih oseb v taboru slovenske mlade reprezentance.

Sportal Afera v mladi slovenski nogometni reprezentanci? Odzvala se je NZS.
Sportal Bizarna in skrb vzbujajoča vsebina protestnega pisma mladih nogometašev
Aleksander Čeferin
Sportal Čeferin: Preživeli smo vojne, preživeli bomo tudi ta virus
Sportal Ni bilo presenečenja, Radenko Mijatović brez ženske družbe v novi mandat
Ne spreglejte