SiolNET. Sportal Nogomet
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Na NZS še niso sprejeli odločitve o usodi Primoža Glihe

Epilog afere selektorja mlade reprezentance še kar visi v zraku

0,35

termometer

Primož Gliha | Primož Gliha za zdaj ostaja selektor mlade slovenske reprezentance. | Foto: Urban Urbanc/Sportida
Primož Gliha za zdaj ostaja selektor mlade slovenske reprezentance. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Odločili se bomo v kratkem," o usodi selektorja mlade slovenske nogometne reprezentance Primoža Glihe, čigar odhod s tega položaja so s protestnim pismom zahtevali člani njegove izbrane vrste, pravi Radenko Mijatović, ki je danes dobil nov, štiriletni mandat predsednika Nogometne zveze Slovenije.

Primož Gliha Sportal Bizarna in skrb vzbujajoča vsebina protestnega pisma mladih nogometašev

Skoraj dva tedna sta minila od novice o tem, da so člani mlade slovenske nogometne reprezentance, ki se pripravljajo na velik vrhunec slovenskega nogometa, domače evropsko prvenstvo do 21 let, na Nogometno zvezo Slovenije naslovili protestno pismo, v katerem so zapisali, da pod vodstvom Primoža Glihe ne nameravajo več igrati.

Vsebina protestnega pisma, ki je bilo objavljeno tudi v javnosti, je skrb vzbujajoča. V njem mladi reprezentanti, sicer profesionalci, med katerimi si jih nogometni kruh veliko služi v tujini, zdajšnjemu selektorju očitajo marsikaj. Med drugim naj nogometašem ne bi dovolil proslavljanja zadetkov, prav tako naj bi jim ukazal, da morajo imeti čez dan vseskozi odprta vrata svojih hotelskih sob, z univerzalnim ključem naj bi jim tudi vdrl v sobo v času spanja, kar je ob še nekaterih očitkih na selektorjev račun velik poseg v zasebnost nogometašev.

Očitki v protestnem pismu so precej obremenilni, a predvsem skrbijo podpisi, ki so se znašli pod njim. Z njimi nogometaši na nevsakdanji, sicer sporni način selektorju izrekajo nedvoumno nezaupnico, tako da je stanje v reprezentanci, ki bo glavni akter morda največjega nogometnega dogodka pri nas, alarmantno. Zato je malce nenavadno, da odgovorni odločitve o tako kočljivi temi, še kar niso podali, a lahko vsaj delno opravičilo najdejo v izrednih razmerah, ki v zadnjih mesecih vladajo v svetu. To je predsednik v imenu NZS tudi storil.

Primož Gliha Sportal Afera v mladi slovenski nogometni reprezentanci? Odzvala se je NZS.

Radenko Mijatović naj bi odločitev glede selektorja mlade reprezentance sprejel kmalu, a ni povedal, kdaj. | Foto: Vid Ponikvar Radenko Mijatović naj bi odločitev glede selektorja mlade reprezentance sprejel kmalu, a ni povedal, kdaj. Foto: Vid Ponikvar

Radenko Mijatović: Povsod prihaja do konfliktov

"V vsakem okolju prihaja do konfliktov. Gliha je selektor že dolgo časa. Logično, da v tem času pride tudi do konfliktov," je o tem najprej povedal Radenko Mijatović, ki se po vnovični izvolitvi, vprašanju o pereči temi slovenskega nogometa, ni mogel izogniti, ob tem pa pozabil povedati, da do tako velikih konfliktov prihaja zelo redko. Če že, pa o njih pišejo knjige in snemajo filme.

"Osnovna naloga mene in zveze je, da preverimo, kaj se je dogajalo. Selektor je bil zaradi pozitivnih testov na novi koronavirus v mladi reprezentanci v zadnjem času v karanteni. Na zvezi se ne odločamo na podlagi zapisov v medijih ali pa pritiskov. Ugotavljamo, koliko so se porušili odnosi med igralci in selektorjem. V kratkem času se bomo odločili. Če ugotovimo, da sodelovanje ne bo več mogoče, bomo potegnili odločitev," je povedal Mijatović, ki ima kot predsednik NZS pravico, da predlaga menjavo selektorja, ki jo potem potrdi izvršni odbor.

Za konec je treba omeniti, da je bil Gliha za selektorja mlade reprezentance imenovan oktobra 2014, ko je na čelu NZS sedel še Aleksander Čeferin.

Aleksander Čeferin Sportal Čeferin: Preživeli smo vojne, preživeli bomo tudi ta virus Radenko Mijatović Sportal Ni bilo presenečenja, Radenko Mijatović brez ženske družbe v novi mandat

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin