Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
26. 10. 2020,
17.57

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

3

Natisni članek

Radenko Mijatović Aleksander Čeferin Nogometna zveza Slovenije

Ponedeljek, 26. 10. 2020, 17.57

3 leta, 5 mesecev

Pred volilno skupščino NZS se je javil predsednik Uefe

Čeferin: Preživeli smo vojne, preživeli bomo tudi ta virus

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

3

Aleksander Čeferin | Aleksander Čeferin kljub kritični situaciji, ki je zajela svet, ostaja optimist. | Foto Getty Images

Aleksander Čeferin kljub kritični situaciji, ki je zajela svet, ostaja optimist.

Foto: Getty Images

"Nogometa niso ustavile vojne in druge bolezni, ustavil ga ne bo niti ta virus," je v nagovoru pred volilno skupščino Nogometne zveze Slovenije povedal njen nekdanji predsednik, ki zdaj zaseda vrh evropskega nogometa, predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Sportal Ni bilo presenečenja, Radenko Mijatović brez ženske družbe v novi mandat

Nogometna zveza Slovenije prek virtualne volilne skupščine pravkar potrjuje predsednika, kar bo še naprej ostal zdajšnji prvi mož slovenskega nogometa Rade Mijatović, saj je edini kandidat, volili pa bodo tudi štiri podpredsednike.

Zanimivo, na skupščini NZS, ki poteka na daljavo, je ob Mijatoviću, sekretarju NZS Martinu Koželju in drugih prisoten tudi Aleksander Čeferin, Mijatovićev predhodnik na čelu krovne slovenske nogometne organizacije, ki zdaj zaseda vrh Uefe, in je vse prisotne, med katerimi smo tudi novinarji, pred začetkom skupščine nagovoril.

Matjaž Kek, Radenko Mijatović
Sportal NZS razkriva, kdo se podaja v boj za predsednika

Virus je ustavil svet, a nogometa ne bo

"Če mislite, da je za predsednika Uefe stresno, ko govori v živo pred 500, 600 ljudmi, potem si ne morete predstavljati, kako stresno je, ko se moram javljati prek videokonference, v kar nas je prisilil ta nenavadni čas. Veliko bolj bi si želel, da bi se videli v živo in bi z vami govoril na kraju dogodka, a smo se morali prilagoditi," je začel Čeferin in se dotaknil aktualnega stanja v svetu, ki ga je povzročila pandemija novega koronavirusa.

"Živimo v času, ki ga nihče ni mogel pričakovati. Virus je ustavil svet. Živimo v nepredvidljivem času, a nogomet se ni ustavil. Ni nam bilo lahko, Martin in Rade dobro vesta, koliko truda je bilo vloženega v to, da se nogomet lahko igra. Nogomet je preživel vojne in druge bolezni. Preživel bo tudi ta neprijeten virus," je še povedal predsednik Uefe, ki se je prek videoklica javil kar z Grosupljega, kjer živi.

Čeferin je pohvalil delo svojega naslednika na mestu predsednika NZS Radenka Mijatovića. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Čeferin je pohvalil delo svojega naslednika na mestu predsednika NZS Radenka Mijatovića. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Pohvale na račun NZS

Za konec je Čeferin nekaj besed namenil še delu, ki so ga na NZS pod vodstvom Mijatovića opravili v zadnjem štiriletnem mandatu.

"NZS dela zelo dobro. Pri Uefi je izjemno spoštovana. Tole skupščino spremljajo tudi moji kolegi z Uefe, ki sicer ne razumejo, kaj zdaj govorim, toda NZS je s svojim delom meni kot predsedniku Uefe v ponos. Za predsednika Uefe je zelo pomembno, da je zveza države, iz katere prihaja, dobra, uspešna in transparentna. NZS to vse zagotovo je. Ob tem bi se Mijatoviću tudi zahvalil za podporo, ki mi jo nudi in je zame vsekakor pomembna. Tako kot podporo jaz nudim njemu in vsem na NZS," je še povedal Čeferin, ki je na čelu NZS sedel med letoma 2011 in 2016, ko se je nepričakovano podal v lov na predsedniški stolček Uefe in na koncu zmagal.

Primož Gliha
Sportal Epilog afere selektorja mlade reprezentance še kar visi v zraku
Aleksander Čeferin
Sportal Hudičev odvetnik in hudičevo zahtevni časi, ki so pred njim
Ne spreglejte