Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 9. 2023,
9.03

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00

Natisni članek

Rudi Völler Didier Deschamps Srečko Katanec prijateljske tekme

Sreda, 13. 9. 2023, 9.03

7 mesecev, 2 tedna

Prijateljske nogometne tekme (12. september)

Nemci premagali Francoze, Katanec remiziral z Mehičani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,00
Thomas Müller | Izkušeni napadalec Bayerna Thomas Müller je zatresel francosko mrežo že po štirih minutah. Podal mu je Benjamin Henrichs. | Foto Reuters

Izkušeni napadalec Bayerna Thomas Müller je zatresel francosko mrežo že po štirih minutah. Podal mu je Benjamin Henrichs.

Foto: Reuters

Nogometaši Nemčije so v Dortmundu v prijateljski tekmi premagali Francijo (2:1) in s tem prekinili niz skromnih rezultatov, zaradi katerih je Hansi Flick pred dnevi ostal brez službe. Na selektorskem položaju ga je začasno nadomestil športni direktor izbrane vrste Rudi Völler. Angleži so v Glasgowu na sosedskem spektaklu, ki ga je zaznamovala 150-letnica od prve medsebojne tekme velikih rivalov, premagali Škote s 3:1. Srečko Katanec je z Uzbekistanom v ZDA v razburljivem srečanju remiziral z Mehiko.

Primož Gliha Kosovo
Sportal Španci spet zabijali kot v transu, Primož Gliha izgubil v Bukarešti

Prijateljske tekme:

Po odhodu Hansija Flicka, ki je zaradi skromnih rezultatov Nemčije, sodu je izbil dno poraz na zadnji prijateljski tekmi z Japonsko v Stuttgartu (1:4), zapustil vroči stolček, elf začasno vodi Rudi Völler. Legendarni nemški napadalec, ki opravlja vlogo športnega direktorja reprezentance, je v preteklosti že vodil štirikratne svetovne prvake, tokrat pa je na odgovorni položaj vskočil le začasno. V nemških medijih kot glavnega kandidata za novega selektorja Nemčije sicer omenjajo nekdanjega trenerja Bayerna Juliana Nagelsmanna

Nemce je že v četrti minuti popeljal v vodstvo Thomas Müller, ki je v 123. nastopu za reprezentanco dosegel 45. zadetek, nato pa se rezultat na stadionu Signal Iduna Park ni spreminjal skoraj do konca. V 87. minuti je prednost Nemčije podvojil Leroy Sane, častni zadetek za svetovne podprvake pa je z bele točke dosegel Antoine Griezmann.

Rudi Völler je v selektorskem obračunu ugnal nekdanjega klubskega soigralca Didierja Deschampsa. | Foto: Reuters Rudi Völler je v selektorskem obračunu ugnal nekdanjega klubskega soigralca Didierja Deschampsa. Foto: Reuters

Völler je na atraktivnem sosedskem obračunu premagal Francoze, ki jih vodi njegov dober znanec Didier Deschamps. Pred 30 leti sta pisala zgodovino francoskega klubskega nogometa, saj sta Marseillu pomagala do evropskega naslova.

Katančevi do remija z Mehiko v sodnikovem podaljšku

Srečko Katanec je ostal neporažen proti Mehiki. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Srečko Katanec je ostal neporažen proti Mehiki. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Srečko Katanec pripravlja Uzbekistan na azijsko prvenstvo, ki bo v začetku prihodnjega leta v Katarju. Na severnoameriški turneji je najprej izgubil proti ZDA (0:3), v noči na sredo pa se je dobro odrezal proti Mehiki (3:3). Dvoboj v Atlanti je bil razburljiv do zadnje sekunde.

Uzbekistan je dvakrat vodil, nato se je po preobratu Mehike v zadnjih minutah zmaga nasmihala rednim udeležencem svetovnih prvenstev, a je nato Otabek Šukurov, ki nastopa za turški Fatih Karagümrük, v sodnikovem podaljšku izenačil na 3:3.

Enzo Fernandez
Sportal Argentina navdušila brez Messija, Brazilija do zmage v zadnji minuti

Angleži osvojili Glasgow

Jude Bellingham je v 35. minuti povišal prednost Anglije na 2:0. | Foto: Reuters Jude Bellingham je v 35. minuti povišal prednost Anglije na 2:0. Foto: Reuters V Glasgowu sta se Škotska in Anglija pomerili že 116. v zgodovini. To je najdaljše rivalstvo v nogometu, na Hampden Parku je bilo slavnostno in prestižno, saj je dvoboj minil v znamenju 150-letnice prvega srečanja. Škoti in Angleži so se prvič pomerili daljnega leta 1872, dvoboj, odigran pred natanko 150 leti in 286 dnevi na igrišču Hamilton Crescent Cricket Ground, pa se je končal brez zadetkov.

Tokrat je bilo drugače. Trije levi so zmagali s 3:1 in še izboljšali statistiko na medsebojnih tekmah. V polno so zadeli Phil Foden, Jude Bellingham in Harry Kane. Škote so premagali 49., izgubili pa 41-krat. 

Tekmo sta zaznamovala tudi incidenta ob začetku: najprej so domači navijači izžvižgali angleško himno, gostujoči pa so se enako nešportno obnašali, ko je bila na vrsti minuta molka za nekdanjega škotskega selektorja Craiga Browna.

Škotska in Anglija sta se prvič pomerili pred 151 leti na igrišču Hamilton Crescent Cricket Ground v Glasgowu. | Foto: Reuters Škotska in Anglija sta se prvič pomerili pred 151 leti na igrišču Hamilton Crescent Cricket Ground v Glasgowu. Foto: Reuters

Slovenski nogometni strateg Srečko Katanec pripravlja Uzbekistan na nastop na azijskem prvenstvu, ki bo v začetku leta 2024 potekal v Katarju. Pred dnevi je priznal premoč ZDA (0:3), tokrat pa se bo v noči na sredo v Atlanti pomeril še z Mehiko.

Na delu tudi Rusi, ki so se rešili v zadnji minuti

Valerij Karpin je leta 2021 z Rusijo v Ljudskem vrtu premagal Kekovo Slovenijo z 2:1. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Valerij Karpin je leta 2021 z Rusijo v Ljudskem vrtu premagal Kekovo Slovenijo z 2:1. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Rusija ostaja pri navadi, da igra prijateljske tekme proti azijskim tekmecem. Rusi, ki ne smejo sodelovati v tekmovanjih pod okriljem Fife oziroma Uefe, so v torek v Al Wakrahu remizirali s Katarjem (1:1). Lani se je Rusija pomerila z Kirgizistanom (2:1), Tadžikistanom (0:0) in Katančevim Uzbekistanom (0:0), vselej v gosteh, letos pa je gostovala pri Iranu (1:1), doma v St. Peterburgu ugnala Irak 2:0, pred dnevi pa odigrala še dve tekmi proti reprezentanci do 23 let Egipta.

Tokrat je dišalo po prvem porazu izbrancev Valerija Karpina, a je v zadnji minuti izenačil Aleksandr Soldatenkov.

Roberto Mancini je s Savdsko Arabijo septembra ostal dvakrat praznih rok. | Foto: Reuters Roberto Mancini je s Savdsko Arabijo septembra ostal dvakrat praznih rok. Foto: Reuters

Novopečeni selektor Savdske Arabije Roberto Mancini ostaja brez zmage na novem delovnem mestu. Po Kostariki je izgubil še prijateljsko tekmo z Južno Korejo.

Slovenija San Marino
Sportal Slovenija navdušila in skočila na prvo mesto, šov Mitrovića
Slovenija San Marino
Sportal Lepo, a vseeno malce neobjektivno
Portugalska Ricardo Horta
Sportal Brez Ronalda devet golov Portugalske, BiH v težavah
Ne spreglejte