Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 9. 2023,
8.55

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Marquinhos Lionel Messi Lionel Messi kvalifikacije za SP 2026

Sreda, 13. 9. 2023, 8.55

7 mesecev, 4 tedne

Kvalifikacije za SP 2026, Južna Amerika (2. krog)

Argentina navdušila brez Messija, Brazilija do zmage v zadnji minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Enzo Fernandez | Argentino je v Boliviji popeljal v vodstvo Enzo Fernandez. | Foto Reuters

Argentino je v Boliviji popeljal v vodstvo Enzo Fernandez.

Foto: Reuters

Svetovni prvak Argentina nadaljuje zmagoviti niz v kvalifikacijah za SP 2026. Gavči so v gosteh, čeprav so nastopili brez kapetana in strelskega rekorderja Lionela Messija, zmagali s prepričljivih 3:0. Po dveh krogih ima stoodstotni izkupiček tudi Brazilija, ki je z zadetkom Marquinhosa v zadnji minuti, podajo je prispeval Neymar, v gosteh ugnala Peru. Ekvador je doma odpravil Urugvaj z 2:1.

V kvalifikacijah za SP 2026 nastopa vseh deset južnoameriških reprezentanc. Najboljših šest si bo zagotovilo neposredno udeležbo na svetovnem prvenstvu, sedmouvrščeno pa čakajo dodatne medcelinske kvalifikacije.

Napad Argentine so ob odsotnosti Lionela Messija, ki v karieri ni še nikoli zatresel mreže Bolivije na gostovanju v La Pazu, kjer imajo tekmeci zaradi visoke nadmorske višine opravka z zelo zahtevnimi pogoji, sestavljali Angel di Maria (Benfica), Julian Alvarez (Manchester City) in Nicolas Gonzalez (Fiorentina). Slednji se je vpisal med strelce v 83. minuti in postavil končni rezultat, v prvem delu pa sta bila strelsko uspešna Enzo Fernandez in Nicolas Tagliafico. Bolivija je več kot pol tekme igrala le z desetimi možmi, saj je bil Roberto Fernandez izključen po prekršku v 39. minuti.

Zvezdnik Interja iz Miamija je po zadnji tekmi z Ekvadorjem, ko je z imenitnim zadetkom s prostega strela odločil zmagovalca, potožil na utrujenost, tokrat pa ga selektor Lionel Scaloni ni uvrstil niti na klop. "Leo ni bil pripravljen za igro, poskušal se je pobrati, a se ni počutil dovolj dobro," je dejal Scaloni. Messija čaka naslednji izpit v soboto, ko se bo Inter Miami v ligi MLS pomeril z Atlanto United.

Marquinhos je popeljal Brazilijo do zmage v zadnji minuti. | Foto: Reuters Marquinhos je popeljal Brazilijo do zmage v zadnji minuti. Foto: Reuters

Brazilci so se pomerili s trdoživim Perujem, vendar je v 90. minuti prvi zvezdnik Neymar podal iz kota, Marquinhos pa je zadel z glavo.

Urugvaj pa je izgubil točke, saj je presenetljivo z 1:2 izgubil na gostovanju pri Ekvadorju v Quitu. Kolumbija se je morala zadovoljiti s točko, potem ko se je v Santiagu s Čilom, kamor se je vrnil Alexis Sanchez, razšla brez zadetkov.

Venezuela je premagala Paragvaj z 1:0 zahvaljujoč golu Salomona Rondona v sodnikovem dodatku in meri na prvo uvrstitev na mundiale v zgodovini.

Lionel Messi
Sportal Messi obnorel Argentino z novo mojstrovino
Brazilija Neymar
Sportal Neymar presegel legendarnega Peleja

Kvalifikacije za SP 2026, 2. krog:

Torek, 12. september:

Sreda, 13. september:

Thomas Müller
Sportal Nemci premagali Francoze, Katanec remiziral z Mehičani
Ne spreglejte