Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2024,
23.15

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Aston Villa Arsenal Newcastle United Tottenham Chelsea Manchester United Manchester City Liverpool angleško prvenstvo Premier League

Četrtek, 1. 2. 2024, 23.15

2 meseca, 3 tedne

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 22. KROG

Rdeči vragi po drami do zmage, vrnil se je Haaland, Liverpool nadigral Chelsea

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Manchester City Erling Haaland | Erling Haaland zaradi poškodbe stopala ni igral od začetka decembra. | Foto Reuters

Erling Haaland zaradi poškodbe stopala ni igral od začetka decembra.

Foto: Reuters

Vodilni Liverpool je v 22. krogu premier lige s 4:1 nadigral Chelsea. Tudi Manchester City z Burnleyjem ni imel nobenih težav (3:1). Po več kot mesecu in pol se je v kader Cityja vrnil Erling Haaland in odigral zadnjih 20 minut. Za uvod je Arsenal v torek z 2:1 slavil na pri Nottinghamu in se podpisal pod drugo zaporedno zmago. Newcastle je v Birminghamu s 3:1 odpravil Aston Villo, do velike zmage pa je prišel tudi Luton, ki je s 4:0 odpihnil Brighton. Manchester United je v četrtek po drami zmagal pri Wolvesih.

Maidstone United
Sportal Senzacija, o kateri govori vsa Anglija

Julian Alvarez | Foto: Reuters Julian Alvarez Foto: Reuters Prvi zvezdnik aktualnih prvakov in najboljši strelec prejšnje sezone Erling Haaland ni igral od začetka decembra (poškodba stopala). V tem času je del bremena doseganja golov prevzel Julian Alvarez - pet golov v vseh tekmovanjih, zdaj pa je dva dosegel še v razmaku vsega šestih minut sredi prvega polčasa tekme 22. kroga proti Burnleyju. Na tej se je v kader sinjemodrih vrnil Haaland, a tekmo začel med rezervisti. Argentinski reprezentant je zdaj pri osmih golih v aktualni sezoni premier lige, norveški pa kljub tako dolgo odsotnosti s 14 goli ostaja na vrhu lestvice strelcev. 

Rodri je že v uvodni minuti drugega polčasa poskrbel za vodstvo Cityja s 3:0. V 71. minuti pa se je na zelenico zares vrnil Haaland, zamenjal je Kevina de Bruyneja. V sodnikovem dodatku je Burnley dosegel častni gol za izid tekme 1:3. Zadel je Ameen Al Dakhil.

Tottenham je proti Brentfordu sicer dobil gol že v 15. minuti, a so Spurs v drugem polčasu v razmaku devetih minutah s tremi goli spreobrnili potek tekme. Končni izid 3:2.

Liverpool gladko do 15. zmage

Diogo Jota je zadel za 1:0. | Foto: Reuters Diogo Jota je zadel za 1:0. Foto: Reuters Osrednja tekma kroga se je igrala na Anfieldu, kjer je vodilni Liverpool s 4:1 premagal Chelsea.  Liverpool in Chelsea zdaj na premierligaški lestvici loči že 20 točk. Redse je pred dnevi pretresla novica, da se bo po koncu sezone po skoraj devetih letih od kluba poslovil strateg Jürgen Klopp. Liverpool je neporažen na zadnjih enajstih tekmah v vseh tekmovanjih, na Anfieldu pa v tej sezoni sploh še ni izgubil.

Nogometaši iz Liverpoola so temelje za zmago postavili v prvi polovici tekme, ko sta zadela Portugalec Diogo Jota in 20-letni Conor Bradley. Njihova prednost bi lahko bila še bolj izrazita, če bi Urugvajec Darwin Nuñez v sodnikovem podaljšku realiziral 11-metrovko. V drugem polčasu sta za gostitelje zadela še Madžar Dominik Szoboszlai in Kolumbijec Luis Diaz, za goste pa je edini gol dosegel Francoz Christopher Nkunku.

20-letni Conor Bradley je navdušil Anfield z zadetkom in dvema asistencama. | Foto: Reuters 20-letni Conor Bradley je navdušil Anfield z zadetkom in dvema asistencama. Foto: Reuters

To je bila za moštvi generalka pred finalom ligaškega pokalnega tekmovanja, v katerem se bosta pomerili čez manj kot mesec dni na Wembleyju. Zasedba iz mesta Beatlov ima še naprej pet točk prednosti pred Arsenalom in Manchestrom Cityjem.

Arsenal uspešen, Newcastle prekinil črni niz

Gabriel Jesus je zadel za vodstvo Arsenala z 1:0. | Foto: Reuters Gabriel Jesus je zadel za vodstvo Arsenala z 1:0. Foto: Reuters Arsenal je na svoji 22. tekmi sezone vpisal 14. zmago. Za zmago topničarjev sta na City Groundu v Nottinghamu zadela Gabriel Jesus v 65. minuti in sedem minut kasneje še Bukayo Saka. Edini zadetek za Nottingham, ki je ob koncu močno pritisnil na vrata Arsenala, je v 89. minuti dosegel Taiwo Awoniyi. Gostitelji so nato v zadnjih minutah odločno krenili v boj za točko, a je obramba gostov zdržala in se na koncu veselila novih treh točk.

Te je vknjižil tudi Newcastle, ki je na gostovanju na Villa Parku slavil s 3:1. V prvem polčasu je v razmiku štirih minut dvakrat v polno meril Fabian Schär, po 52 minutah igre pa je Newcastle po avtogolu Alexa Morena vodil že s 3:0. Edini gol za Aston Villo je v 71. minuti dosegel Ollie Watkins, ki je vnesel nekaj upanja v zasedbo domačih. Watkings je dve minuti kasneje zadel še enkrat, a je bil njegov zadetek zaradi nedovoljenega položaja razveljavljen. Kljub pritisku pa gostujoča obramba do konca ni več klonila. Za zasedbo Unaia Emeryja je bila to tretja tekma v vseh tekmovanjih brez zmage, Newcastle pa se je pobral po kar štirih zaporednih porazih v premier ligi.

Fabian Schär je meril v polno v 32. in 36. minuti srečanja. | Foto: Reuters Fabian Schär je meril v polno v 32. in 36. minuti srečanja. Foto: Reuters

Liverpool Jürgen Klopp
Sportal Šok na Otoku: Nemec zapušča Liverpool

Rdeči vragi po drami do zmage proti Wolverhamptonu

Nogometaši Manchester Uniteda so v četrtek v gosteh premagali Wolverhampton s 4:3 in se pomaknili na sedmo mesto prvenstvene lestvice s 35 točkami. Zaostanek za vodilnim Liverpoolom tako še naprej znaša 16 točk.

Rdeči vragi so v prvem polčasu prevladovali na Molineuxu, zabili pa dvakrat. V peti minuti je bil z roba kazenskega prostora natančen povratnik v ekipo Marcus Rashford. Ta je nedeljsko tekmo pokala FA izpustil zaradi disciplinskih razlogov oziroma ponočevanja sredi prejšnjega tedna.

Rdeči vragi so zmagali po drami. | Foto: Reuters Rdeči vragi so zmagali po drami. Foto: Reuters

Drugi zadetek je za moštvo iz Manchestra iz neposredne bližine dosegel Rasmus Hoejlund v 22. minuti. V druge delu je imel United še nekaj priložnosti, da bi povišal vodstvo, a jih po vrsti zapravljal. Kazen je sledila v 68. minuti, ko je enajstmetrovko uspešno izvedel Pablo Sarabia.

Le sedem minut kasneje je vodstvo gostov s precej sreče povišal Scott McTominay, vseeno pa drame še ni bilo konec. Najprej je v 85. minuti po zmedi v kazenskem prostoru po udarcu s kota zadel Max Kilman, izenačil pa je Pedro Neto v peti minuti sodnikovega dodatka. Toda le dve minuti kasneje je po sijajni samostojni akciji zadel 18-letni Kobbie Mainoo in postavil končni izid 4:3.

Na drugi današnji tekmi sta se West Ham in Bournemouth razšla z neodločenim izidom 1:1. Za goste iz Bournemoutha je v tretji minuti zadel Dominic Solanke, v 61. minuti pa je z bele pike izenačil James Ward-Prowse.

Angleško prvenstvo, 22. krog:

Torek, 30. januar:

Sreda, 31. januar:

Četrtek, 1. februar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

14 – Haaland (Man City), Salah (Liverpool)
13 – Solanke (Bournemouth)
12 - Son Heung-Min (Tottenham)
11 – Bowen (West Ham)
10 – Hwang Hee-chan (Wolverhampton), Isak (Newcastle), Watkins (Aston Villa)
9 – Palmer (Chelsea)

skok v športno
Sportal Čudež, v katerega ni verjel nihče. Le on.
Jan Oblak
Sportal Bomba z Otoka: Slovenec na radarju angleškega velikana
Ne spreglejte