Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 1. 2024,
23.21

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Liverpool Fulham Middlesbrough Chelsea angleški ligaški pokal

Sreda, 24. 1. 2024, 23.21

3 mesece

Angleški ligaški pokal, polfinale (povratni tekmi)

Brez presenečenja, v finalu angleškega pokala Liverpool in Chelsea

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Liverpool | Liverpool si je z remijem na drugi tekmi priboril pot v finale. | Foto Guliverimage

Liverpool si je z remijem na drugi tekmi priboril pot v finale.

Foto: Guliverimage

Danes sta v Londonu na povratni tekmi polfinala angleškega ligaškega pokala udarila Fulham in Liverpool. Tekma se je končala z neodločenim izidom (1:1), tako da je Liverpool drugi finalist tekmovanja. Rdeči, z devetimi lovorikami rekorderji tekmovanja, so pred dvema tednoma na Anfieldu zmagali z 2:1. V sredo je prvi finalist postal Chelsea. Londonski zasedbi je na povratni polfinalni tekmi uspelo izkoristiti prednost domačega igrišča in je več kot le nadoknadila zaostanek s prve tekme v Middlesbroughu (0:1). Mauricio Pochettino se je skupaj s svojo ekipo, v kateri je manjkalo kar 11 igralcev, veselil visoke zmage s kar 6:1.

Rekorder angleškega ligaškega pokala EFL Cup, ki nosi tudi naziv Carabao Cup, je Liverpool. Rdeči so ga osvojili devetkrat. V London so prišli prednostjo 2:1, zato je Liverpoolu za napredovanje zadostoval izenačen izid. Za Liverpool je v 11. minuti tekme v polno zadel Luis Diaz, za Fulham pa je v 77. dal gol Issa Diop.

Chelsea na povratni tekmi suveren

Londonski velikan Chelsea je v zadnjih prestopnih rokih ogromno denarja zapravil za okrepitve, a vseeno v zadnjih dveh sezonah izgubil stik z angleškim vrhom. V tej sezoni sploh ne nastopa v Evropi, v angleškem ligaškem pokalu pa se mu ponuja priložnost, da bi klubske vitrine olepšal z novo lovoriko. Chelsea je angleški ligaški pokal osvojil petkrat, po uvrstitvi v finale pa bo tako imel novo priložnost za lovoriko. Njegov tekmec Middlesbrough je na Stamford Bridgeu branil tesno prednost s prve tekme (1:0), na povratni tekmi pa je bil povsem nemočen. Chelsea je povedel že v 15. minuti po avtogolu Jonathana Howsona, na 2:0 je štirinajst minut kasneje povišal Enzo Fernandez, po 36 minutah pa je prednost domačih po golu Axla Disasija znašala že 3:0. Še pred koncem prvega polčasa je v polno meril še Cole Palmer, ki je v 77. minuti s svojim drugim golom na tekmi povišal na 5:0. Piko na i visoki zmagi je štiri minute kasneje postavil Noni Madueke, častni zadetek za goste pa je nato v 88. minuti dosegel Morgan Rogers in postavil končnih 6:1.

Chelsea je na povratni tekmi visoko slavil. | Foto: Reuters Chelsea je na povratni tekmi visoko slavil. Foto: Reuters

Modri so imeli pred pomembnim srečanjem veliko težav s poškodovanimi igralci. Zaradi zdravstvenih težav so bili odsotni Christopher Nkunku, Malo Gusto, Marc Cucurella, Robert Sanchez, Reece James, Wesley Fofana, Lesley Ugochukwu, Romeo Lavia in Trevoh Chalobah, v angleškem ligaškem pokalu pa v tej sezoni barve Chelseaja ne smeta zastopati posojena igralca Cesare Casadei (se je vrnil iz Leicester Cityja) in Andrey Santos (Nottingham Forest). Kljub temu pa modri niso imeli nobenih težav pri preboju v finale.

Finale bo 25. februarja na Wembleyju.

Angleški ligaški pokal, polfinale (povratni tekmi):

Torek, 23. januar:

Sreda, 24. januar:

Vsi zmagovalci angleškega ligaškega pokala:

9 – Liverpool
– Manchester City
5 – Aston Villa, Chelsea, Manchester United
4 – Nottingham Forest, Tottenham
3 – Leicester City
– Arsenal, Birmingham City, Norwich, Wolverhamtpon
1 – Blackburn, Leeds United, Luton Town, Middlesbrough, Oxford United, QPR, Sheffield Wednesday, Swansea City, Swindon Town, WBA

Ne spreglejte