Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 1. 2024,
22.00

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Liverpool Manchester United Manchester City Aston Villa Chelsea Tottenham Aleksander Čeferin Josep Guardiola pokal FA

Nedelja, 28. 1. 2024, 22.00

2 meseca, 4 tedne

Angleški pokal FA, 4. krog

Cityju v izdihljajih le uspelo, napredovala tudi Liverpool in Man United

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Nathan Ake Manchester City Tottenham | Dolgo je kazalo, da se bo tudi četrta petkova tekma končala z remijem, a je v 88. minuti zadel Nathan Ake. | Foto Reuters

Dolgo je kazalo, da se bo tudi četrta petkova tekma končala z remijem, a je v 88. minuti zadel Nathan Ake.

Foto: Reuters

Znanih je enajst udeležencev osmine finala pokala FA, najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu. Bournemouth je v četrtek s 5:0 odpihnil Swansea City, vse gole pa dosegel v prvem polčasu. V petek so se prve tri tekme končale z remijem, kar pomeni, da jih bodo ponovili: Bristol City - Nottingham, Chelsea - Aston Villa in Sheffield Wednesday - Coventry. Tudi na tekmi Tottenham - Manchester City je kazalo na remi, nakar je Nathan Ake v 88. minuti le zadel za napredovanje Cityja (1:0). V soboto je Newcastle v obračunu premierligašev z 2:0 izločil Fulham, v nedeljo je Liverpool s 5:2 izločil Norwich, Manchester United pa s 4:2 Newport County.

Maidstone United
Sportal Senzacija, o kateri govori vsa Anglija

Josep Guardiola in Aleksander Čeferin se v zadnjem obdobju pogosto srečujeta na zmagovalnih odrih po evropskih tekmah. | Foto: Reuters Josep Guardiola in Aleksander Čeferin se v zadnjem obdobju pogosto srečujeta na zmagovalnih odrih po evropskih tekmah. Foto: Reuters Manchester City brani trojno krono. V prejšnji sezoni je postal angleški in evropski prvak, osvojil je tudi pokal FA, v tej pa je svoje vitrine že oplemenitil s svetovnim naslovom ter evropskim superpokalom. Pred tokratno tekmo s Tottenhamom so odmevale besede Josepa Guardiole, ki jih je namenil prvemu možu evropskega nogometa Aleksandru Čeferinu. Predsednik Uefe je v intervjuju za Daily Telegraph poudaril, da so imeli Uefini preiskovalci prav, ko so angleški klub leta 2020 zaradi kršenja finančnih predpisov, lažnega napihovanja sponzorskih prihodkov v štiriletnem obdobju izključili iz evropskih tekmovanj.

"Ne bi se tako odločili, če ne bi mislili, da imamo prav," je dejal Čeferin. Kazen je bila le pet mesecev pozneje razveljavljena na mednarodnem športnem razsodišču v Lozani (Cas), City je namesto 30 plačal le deset milijonov evrov kazni. Letos pa je znova burno, kar zadeva City in njegovo (ne)spoštovanje finančnih pravil. Vodstvo tekmovanja Premier League prvaku, ki ga zaganja arabski kapital in lahko računa na bogato klubsko blagajno, očita kršitev finančnega fair-playa v 115 primerih.

Navijači Cityja se bojijo najbolj črnega scenarija, omenja se celo prisilna selitev kluba na nižjo raven tekmovanja (championship), ostaja pa tudi odprto vprašanje, kakšna usoda bi doletela lovorike, osvojene v zadnjih letih, ko se City sooča z obtožbami o kršitvi finančnih pravil. Več bo znanega po zaslišanju, katerega datuma še niso zaupali javnosti.

Aleksander Čeferin Frankfurtski knjižni sejem
Sportal Čeferin o Euru 2024: Svet je ponorel, največja skrb je varnost

Zmaga brez Haalanda

Erling Haaland je za City nazadnje nastopil šestega decembra 2023. | Foto: Guliverimage Erling Haaland je za City nazadnje nastopil šestega decembra 2023. Foto: Guliverimage Pred pokalnim srečanjem s Tottenhamom se je Čeferinovih besed dotaknil Josep Guardiola. "Kot odvetnik, predsednik Uefe bi moral počakati in šele po tem narediti tisto, kar želi. To bi moral spoštovati. Pri Uefi ima veliko dela. Moral bi spoštovati postopek in razumeti, da imamo pravico do obrambe," je poudaril Katalonec in dodal, da na gostovanju pri Tottenhamu še ne bo mogel računati na najboljšega strelca Erlinga Haalanda. To vendarle ni bilo usodno, z golom Nathana Akeja so meščani napredovali z 1:0.

V soboto so si napredovanje priigrali Maidstone, Luton, Leicester in Brighton, dvoboj med Leedsom in Plymouthom (1:1) bo ponovljen, na večerni tekmi pa je na dvoboju premierligašev Newcastle z 2:0 premagal Fulham.

Angleški pokal FA, 4. krog:

Četrtek, 25. januar:

Petek, 26. januar:

Sobota, 27. januar:

Nedelja, 28. januar:

Ponedeljek, 29. januar:

Zvonimir Boban
Sportal Hrvat zaradi nestrinjanja s Čeferinom nepričakovano zapušča Uefo
Liverpool
Sportal Brez presenečenja, v finalu angleškega pokala Liverpool in Chelsea
Darwin Nunez
Sportal Vodilni Liverpool napolnil mrežo češnjicam, petarda Arsenala
 
Ne spreglejte