Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 1. 2024,
14.01

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Manchester City UEFA Euro 2024 Euro 2024 Aleksander Čeferin

Sreda, 24. 1. 2024, 14.01

2 meseca, 3 tedne

Predsednik Uefe o Euru 2024 v Nemčiji

Čeferin o Euru 2024: Svet je ponorel, največja skrb je varnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Aleksander Čeferin Frankfurtski knjižni sejem | Aleksandra Čeferina čaka letos kot predsednika Uefe največji izziv poleti, ko bo Nemčija gostila Euro 2024, na katerem bo nastopila tudi slovenska izbrana vrsta. | Foto Guliverimage

Aleksandra Čeferina čaka letos kot predsednika Uefe največji izziv poleti, ko bo Nemčija gostila Euro 2024, na katerem bo nastopila tudi slovenska izbrana vrsta.

Foto: Guliverimage

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je v intervjuju za britanski časnik Daily Telegraph dejal, da bo varnost največja skrb med poletnim evropskim prvenstvom v nogometu v Nemčiji, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Malta Slovenija
Sportal Kekova četa se bo za spektakel s Portugalsko ogrevala na Malti

"Svet je ponorel. V teh norih časih, ko je geostrateško svet ponorel, je največja skrb varnost," je prvi mož Uefe Aleksander Čeferin dejal v intervjuju. Eden največjih športnih dogodkov se bo odvijal sredi dveh velikih konfliktov, v katera so vpletene članice Uefe, in sicer v Ukrajini ter med Izraelom in Palestino.

Čeferin je povedal, da se je dvakrat srečal z nemško notranjo ministrico Nancy Faden, ki je tudi zadolžena za šport, in dodal, da se bosta še srečala v luči po njegovih besedah geopolitično popolnoma agresivnih razmer. "Ne bojim se samo stadionov. Kajti stadioni bodo, prepričan sem, ustrezno zaščiteni. Toda navijači bodo povsod po mestih in v urbanih središčih," je dejal.

Ukrajina si bo skušala marca zagotoviti nastop na Euru v dodatnih kvalifikacijah. Najprej jo čaka obračun z Bosno in Hercegovino. | Foto: Guliverimage Ukrajina si bo skušala marca zagotoviti nastop na Euru v dodatnih kvalifikacijah. Najprej jo čaka obračun z Bosno in Hercegovino. Foto: Guliverimage

Čeferin se je strinjal, da bi lahko ena od teh držav, Ukrajina ali Izrael, ki bi se uvrstila na prvenstvo po dodatnih kvalifikacijah za EP, dodala dodatno razsežnost varnostni grožnji, ki jo na velikih turnirjih tradicionalno predstavljajo teroristi in aktivisti.

Šef Uefe je poudaril: "Bodimo optimisti. Še vedno mislim, da bo vse v redu s podporo nemških oblasti, ki so zelo odločene, da nam pomagajo." Euro 2024 se bo začel 14. junija v Münchnu, finale bo 14. julija v Berlinu.

Uefini preiskovalci imeli prav, ko so City izključili iz Evrope

Uefin organ za finančni nadzor klubov (CFCB) je februarja 2020 Cityju izrekel dveletni suspenz. | Foto: Guliverimage Uefin organ za finančni nadzor klubov (CFCB) je februarja 2020 Cityju izrekel dveletni suspenz. Foto: Guliverimage Predsednik Uefe se je odzval tudi na dogajanje, povezano z angleškim Manchester Cityjem. Po mnenju Čeferina so imeli Uefini preiskovalci prav, ko so Manchester City izključili iz evropskih tekmovanj, potem ko so ugotovili, da je kršil finančne predpise.

Uefin organ za finančni nadzor klubov (CFCB) je februarja 2020 Cityju izrekel dveletni suspenz, vendar je bila kazen julija istega leta razveljavljena na mednarodnem športnem razsodišču v Lozani (Cas).

Cas je ugotovil, da nekatere domnevne kršitve niso bile ugotovljene, druge pa so zastarale. Kazen klubu zaradi nesodelovanja s preiskovalci so na Casu znižali na deset milijonov evrov. Čeferin pa je podprl postopek svoje organizacije.

"Vemo, da smo imeli prav. Ne bi se odločili, če ne bi mislili, da imamo prav," je Čeferin povedal za Daily Telegraph.

ZDA Slovenija San Antonio
Sportal Podvig Slovenije v ZDA ob zgodovinskem mejniku selektorja Keka
Cristiano Ronaldo
Sportal Cristiano Ronaldo prihaja v Ljubljano, ogromno zanimanje za vstopnice

 

Ne spreglejte