Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 9. 2023,
13.45

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

FC Koper Prva liga Telemach 1. SNL NK Rogaška Bojan Jeršečič

Sobota, 2. 9. 2023, 13.45

8 mesecev

Pretres v NK Rogaška

Predsednik prvoligaša odstopil, tekmo bodo igrali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Bojan Jeršečič Rogaška | NK Rogaška je ostala brez predsednika in pomembnega sponzorja. Bojan Jeršečič je podal odstopno izjavo. | Foto R. P.

NK Rogaška je ostala brez predsednika in pomembnega sponzorja. Bojan Jeršečič je podal odstopno izjavo.

Foto: R. P.

V Krškem bi se morala v nedeljo odigrati tekma sedmega kroga prve lige med Rogaško in Radomljami, a je bila njena usoda po odločitvi NZS, da se njihova tekma s Koprom registrira z 0:3, negotova. Rogaška je ostala brez predsednika Bojana Jeršečiča, ki se je razočaran z odločitvijo, umaknil iz sistema, kar je klub iz Rogaške Slatine pahnilo v dodatne težave. Najprej je klub napovedal bojkot tekme, pod odstopu Jeršečiča pa sporočajo, da bodo igrali.

Celje Maribor
Sportal Olimpija osvojila Fazanerijo, celjska pravljica se nadaljuje

Ko je vodja tekmovanj Nogometne zveze Slovenije (NZS) v petek v skladu s tekmovalnim pravilnikom NZS obelodanil odločitev, da se neodigrana tekma šestega kroga med Koprom in Rogaško registrira z rezultatom 3:0 za domačine, v taboru kluba iz Rogaške Slatine niso skrivali slabe volje. Že prej so napovedovali, da ne bodo odigrali naslednje tekme proti Radomljam, če NZS ne bo priznala svoje odgovornosti in ponovno delegirala tekme na Bonifiki. Sledil je nov udarec za drugoligaške prvake, saj se je predsednik Bojan Jeršečič odločil za umik iz celotnega nogometnega sistema.

Pred tremi meseci so se nogometaši Rogaške veselili drugoligaškega naslova. | Foto: Grega Valančič/Sportida Pred tremi meseci so se nogometaši Rogaške veselili drugoligaškega naslova. Foto: Grega Valančič/Sportida "Po več letih vodenja NK Rogaška, velikih osebnih vlaganjih v razvoj kluba, posledično tudi v napredek slovenskega nogometa spoznavam, da je to način, ki v slovenskem nogometnem prostoru ni zaželen oziroma je celo kaznovan. Na podlagi zadnje odločitve Nogometne zveze Slovenije, s katero je ponovno pokazala svojo moč nad nemočnim, sem se odločil podati odstopno izjavo z mesta predsednika NK Rogaška in hkrati prekiniti vse sponzorske pogodbe, vezane na klube, ki tekmujejo pod okriljem NZS. Vrednote, kot so fair play, poštenje, enakost, razvoj mladih igralcev in dobrobit slovenskega nogometa, za kar smo se zavzemali v NK Rogaška, se ne skladajo z vrednotami krovne nogometne organizacije – še več, so v očitnem nasprotju z delom in odnosom NZS, zato je edina logična poteza umik iz celotnega sistema," je zapisano v sporočilu za javnost NK Rogaška.

Dvoboj sedmega kroga med Rogaško in Radomljami bi sicer moral biti odigran v nedeljo v Krškem, kjer črno-beli do takrat, ko bo končana prenova stadiona v Rogaški Slatini, gostijo prvoligaške tekmece, a je po zadnjih dogodkih, po katerih Rogaška ni skrivala nezadovoljstva in ogorčenja z odločitvami krovne zveze, pod vprašajem. Prvoligaška sezona 2023/24 je tako že konec poletja doživela zaplet, ki bi lahko še dolgo odmeval.

Tekmo bodo odigrali, a bitko za ugrabljen slovenski nogomet nadaljujejo

"Nogometni klub Rogaška ni klub posameznikov, ki se oklepajo svojih funkcij z vsemi sredstvi, tudi na račun laži, diskriminacije in teptanja drugih. To so metode v nekih drugih organizacijah. Nihče ni večji od NK Rogaška in nihče se ne more postaviti nad klub," pa je NK Rogaška v sporočilu za javnost zapisal  soboto popoldne. Garali so, da so prišli v prvo ligo, sporočajo in zato kljub zadnji krivici, kot jo imenujejo, ne bodo vrgli puške v koruzo. "Nismo prišli med slovensko nogometno elito, da delamo revolucijo, a bomo v vsakem trenutku in na vsakem koraku branili pravico in poštenje − in tu ne bomo odnehali."

"Liga z devetimi udeleženci lahko tudi onemogoči nastop slovenskim klubom v evropskih tekmovanjih. Nikogar ne želimo in ne smemo razočarati. Znašli smo se v situaciji, ki je težka, ni pa brez izhoda. Škoda klubu je bila povzročena, sploh s finančnega stališča, a nam to ne daje pravice, da mi povzročamo škodo slovenskemu nogometu, slovenskim klubom, igralcem, otrokom, navijačem in lokalni skupnosti," so še zapisali in potrdili, da bodo v nedeljo igrali. "V duhu fair playa bomo odigrali tekmo z Radomljami in hkrati nadaljevali bitko za ugrabljen slovenski nogomet. Še vedno javno, a vzporedno tudi pravno, če bo to potrebno, na različnih stopnjah slovenskih in mednarodnih sodišč." 

NZS, Nogometna zveza Slovenije
Sportal NZS sprejela odločitev, ki bo vse prej kot všeč Rogaški
Marko Brest NK Olimpija
Sportal Tri okrepitve Olimpije, za odškodnino tudi Slovenec
Olimpija Rogaška Oskar Drobne
Sportal Rogaška napovedala bojkot: NZS ni priznala svoje napake
Ne spreglejte