Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 8. 2023,
19.30

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

1. SNL Prva liga Telemach NK Rogaška FC Koper NZS

Torek, 29. 8. 2023, 19.30

8 mesecev, 1 teden

Sestanek Rogaške na sedežu NZS

Rogaška napovedala bojkot: NZS ni priznala svoje napake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Olimpija Rogaška Oskar Drobne | Oskar Drobne je s svojimi varovanci po štirih odigranih tekmah še brez zmage. | Foto Nik Moder/Sportida

Oskar Drobne je s svojimi varovanci po štirih odigranih tekmah še brez zmage.

Foto: Nik Moder/Sportida

NK Rogaška tudi po sestanku na NZS, na kateri so jih spremljali odvetniki, ni dosegla svoje pravice o odpovedani tekmi s Koprom. Zato zdaj grozi, da protestno tekmo naslednjega kroga prve lige ne bo igrala.  "Gre za teptanje in poniževanje slovenskega nogometa, še posebej vseh malih klubov," trdijo v Rogaški Slatini.

Olimpija Rogaška
Sportal Zaplet, ki odmeva: Rogaška okrcala NZS in zagrozila z neigranjem

Tekma Rogaške in Kopra v minulem šestem krogu ni bila odigrana, saj je delegat Nogometne zveze Slovenije presodil, da NK Rogaška ni imel v kadru dovolj nogometašev vzgojenih v slovenski ligi (vsaj osem). V Rogaški Slatini so prepričani, da se jim godi krivica, saj so z enako postavo brez težav odigrali tekmo proti Mariboru. Po njihovem tolmačenju so imeli v kadru 10 nogometašev vzgojenih v Sloveniji, po tolmačenju delegata pa sedem. "Problematični" naj bi bili nogometaša stara 16 in 17 let ter Žan Benedičić, ki med starostjo 15 in 21 let niso odigrali vsaj treh sezon v Sloveniji.

"Gre za teptanje in poniževanje slovenskega nogometa"

Olimpija Rogaška | Foto: Nik Moder/Sportida Foto: Nik Moder/Sportida Epiloga afera ni dobila niti po torkovem sestanku kluba na sedežu NZS. NK Rogaška je nanj prišla z odvetnikom. Skupne besede niso našli. "Kljub evidentnemu kršenju pravilnikov s strani predstavnikov Nogometne zveze, ki so bila dokazana tudi iz pravnega stališča, NZS ni priznala nobene svoje napake, temveč se je z dvojnimi merili otepala vsake odgovornosti in s prstom kazala na NK Rogaška. Gre za teptanje in poniževanje slovenskega nogometa, še posebej vseh malih klubov, zato v luči boja za pravičnost in dobrobit slovenskega nogometa NK Rogaška ne bo odigrala naslednje tekme proti NK Radomlje, če NZS do začetka tekme ne bo priznala svoje odgovornosti in ponovno delegirala tekme med Koprom in Rogaško," so v sporočilu za javnost zapisali pri Rogaški.

NZS se še ni odzvala, niti ni sporočila, kaj bo s tekmo Rogaška - Koper. Jo bodo odigrali v drugem terminu ali registrirali z zmago Kopra s 3:0.

NK Celje NK Olimpija
Sportal Riera ostaja kralj Stožic: Celje spravilo Olimpijo na kolena
Ne spreglejte