Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 1. 2021,
20.03

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

Natisni članek

Adam Gnezda Čerin NK Rijeka Simon Rožman

Torek, 19. 1. 2021, 20.03

3 leta, 3 mesece

Rijeka z 2:0 v Zagrebu premagala Dinamo

Nov podvig Rožmana, ki postaja nočna mora Dinama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75
Simon Rožman | Simon Rožman je po prvi tekmi v letu 2021 lahko zelo zadovoljen. | Foto Reuters

Simon Rožman je po prvi tekmi v letu 2021 lahko zelo zadovoljen.

Foto: Reuters

Slovenski trener na klopi hrvaškega prvoligaša Rijeke Simon Rožman je v torek na najboljši mogoči način skočil v leto 2021. Z Rijeko je v prvi tekmi drugega dela hrvaškega prvenstva z 2:0 v Zagrebu premagal tamkajšnjega serijskega državnega prvaka Dinamo.

Rijeka mladega, komaj 37-letnega slovenskega trenerja Simona Rožmana je imela v prvem delu sezone veliko težav z okužbami z novim koronavirusom, zato je ob evropskih tekmah, ki jih je odigrala, v precejšnjem zaostanku z odigranimi tekmami. Drugi del sezone je kot prva začela že v torek in na zaostali tekmi gostovala pri Dinamu.

Serijskega hrvaškega prvaka, ki je bil najboljši v 13 od zadnjih 14 sezon, v tej sezoni pa se je sprehodil skozi skupinski del lige Europa in se uvrstil v izločilne dele, je na Maksimirju premagala z 2:0.

Do uspeha je pomagal tudi Adam Gnezda Čerin

Za Rijeko sta gola zabila Stijepan Lončar, ki je po akciji nekdanjega nogometaša Olimpije Luka Menala zadel v 66. minuti, in eden od glavnih junakov šampionske Rijeke Matjaža Keka iz leta 2017 Frnako Andrijašević, ki se je med strelce vpisal pet minut pozneje in postavil končni izid.

Mladi slovenski vezist Adam Gnezda Čerin je za Rečane igral od prve do zadnje minute. Pri Dinamu drugi slovenski reprezentant Petar Stojanović ni dobil priložnosti za igro. Obsedel je na klopi.

Tragični junak večera je bil napadalec Dinama Bruno Petković, ki je ob koncu prvega polčasa zabil gol, a njegovo veselje ni trajalo dolgo, saj je zadel ob prepovedanem položaju. Hrvaški reprezentant je imel v 53. minuti še eno priložnost za gol, na voljo je imel enajstmetrovko, a jo je zapravil.

Mladi Adam Gnezda Čerin je eden od nosilcev Rijeke. Tudi tokrat je igral od prve do zadnje minute. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mladi Adam Gnezda Čerin je eden od nosilcev Rijeke. Tudi tokrat je igral od prve do zadnje minute. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Rijeka je z novo zmago skočila na četrto mesto prvenstvene lestvice. Po 12 tekmah ima 23 točk, za Dinamom, ki je odigral tri tekme več, pa zaostaja za deset točk. Gorica ima na tretjem mestu s tremi tekmami več 30 točk, Osijek na drugem mestu pa s štirimi tekmami več 33 točk.

Z Dinamom ima pozitiven izkupiček

Rožman, ki je z Rijeko lani postal pokalni prvak, popeljal pa jo je tudi v skupinski del lige Europa, v zadnjem obdobju postaja strup za z naskokom najuspešnejši in najbogatejši hrvaški nogometni klub.

Prvi dve prvenstveni tekmi proti Dinamu je sicer izgubil na grd način, z 0:4 in 0:5, potem pa ga v predzadnjem krogu prejšnje prvenstvene sezone premagal z 2:0 in neporažen ostal tudi na zadnji tekmi pred današnjo, ki jo je proti Dinamu odigral. Decembra lani je bilo 2:2.

Zagrebčane je Rožman lani izločil tudi iz pokala, v četrtfinalu je bilo 1:0 za Rijeko.

Z Dinamom ima mladi slovenski trener torej pozitiven izkupiček. Tri zmage, remi in dva poraza.

Gost tokratnega Sportalovega sobotnega intervjuja

Prav Simon Rožman, ki zdaj navdušuje na klopi Rijeke, pred tem pa je bil zelo uspešen tudi v vlogi trenerja Domžal in Celja, bo gost tokratnega Sportalovega sobotnega intervjuja.

Z njim smo se na predvečer derbija z Dinamom pogovarjali debelo uro in pol. Povedal je marsikaj zanimivega. Kaj, preverite v soboto zjutraj na naši spletni strani.
Simon Rožman
Sportal Rožman do zmage v 92. minuti, rešil ga je nekdanji član Olimpije
Simon Rožman
Sportal Skoraj popoln hrvaški teden Simona Rožmana
Sportal Velika evropska zmaga Rožmana, ki bo napolnila blagajno Rijeke
Simon Rožman
Sportal Noro, kaj uspeva Rožmanu na Hrvaškem!
Ne spreglejte