Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2023,
17.10

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

Natisni članek

RB Leipzig Fabio Carvalho Inter Milan Škriniar NK Olimpija NK Olimpija Pedro Lucas Roberto Firmino Savdska Arabija Marcelo Brozović NK Mura Filip Kosi nogometna tržnica Prva liga Telemach 1. SNL NK Aluminij

Petek, 30. 6. 2023, 17.10

10 mesecev

Nogometna tržnica, 30. junij

Nova okrepitev v Olimpiji, Hrvata premamila nora ponudba Savdijcev, a ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20
Marcelo Brozović | Marcelo Brozović se seli v Savdsko Arabijo. | Foto Reuters

Marcelo Brozović se seli v Savdsko Arabijo.

Foto: Reuters

Še naprej spremljamo dogajanje na nogometni tržnici. Znova je v ospredju dogajanje v vse bolj vroči Savdski Arabiji. V Sloveniji pa še naprej kadruje NK Olimpija.

Pedro Lucas nova okrepitev Olimpije

Brazilski nogometaš Pedro Lucas je nova okrepitev Olimpije pred prihajajočo sezono, je klub sporočil na spletni strani. Gre za 24-letnega napadalca, ki je z ljubljansko zasedbo sklenil triletno pogodbo. Nogometna Olimpija je predstavila peto poletno okrepitev po Nemanji Motiki, Saaru Fadidi, Raulu Floruczu in Ahmetu Muhamedbegoviću.

Pedro Lucas je nazadnje igral za portugalskega drugoligaša Mafro. V minuli sezoni je na 39 tekmah dosegel pet golov in dve podaji. V zadnjih dveh sezonah pa je za ta klub dosegel 11 golov.

V domovini je športno pot začel pri Internacionalu, nato pa kot posojen nogometaše tega kluba zastopal še Figueirense, CSA in Mirassol. V karieri je doslej odigral 130 tekem na članski ravni in dosegel 19 golov ter sedem podaj.

"Za prihod sem se odločil po pogovoru z glavnim trenerjem. Nisva sodelovala v preteklosti, sva si pa stala nasproti. Poznam torej njegov način igre, taktiko in razmišljanje. Všeč mi je spoznavanje novih okolij, oseb, konec koncev izzivov. Zagotovo me je pritegnilo nastopanje kluba v kvalifikacijah za ligo prvakov," je v izjavi za klub dejal 24-letnik.

Brozović na pragu Savdske Arabije, a se je zapletlo

Še eden izmed nogometašev, ki naj bi svojo kariero nadaljevali v Savdski Arabiji, je Hrvat Marcelo Brozović, ki naj bi po novem branil barve Al Nassrja. Kot poroča Fabrizio Romano, naj bi bil hrvaški nogometaš blizu podpisa triletne pogodbe, v kateri bo zaslužil sto milijonov evrov. 30-letni Hrvat, za katerega naj bi se zanimala tudi Barcelona, a je bila njegova cena previsoka, je od leta 2015 igral za italijanski Inter, pred tem pa je bil med drugim tudi član Dinamo Zagreba. Od leta 2014 je tudi pomemben člen hrvaške izbrane vrste, za katero je do zdaj zbral 87 nastopov.

A ko je že delovalo, da je prestop v zaključni fazi, so se pri Al Nassrju v zadnjem trenutku premislili in začetno ponudbo odškodnine Interju v vrednosti 23 milijonov evrov znižali na 15 milijonov evrov (+ 13 za bonuse), Inter pa je zato ponudbo zavrnil in vsaj začasno prekinil pogovore, poroča španski novinar Matteo Moretto.

Če bo prestop vendarle dokončal, bo Brozović z letno plačo okoli 30 milijonov evrov, postal najbolje plačani hrvaški športnik v zgodovini. Za njim bosta Luka Modrić, ki v Real Madridu zasluži trikrat manj, in Mateo Kovačić, ki bo pri Manchester Cityju letno v žep pospravil šest milijonov evrov. 

Roberto Firmino | Foto: Reuters Roberto Firmino Foto: Reuters

V Savdsko Arabijo pa naj bi pot zanesla tudi Brazilca Roberta Firmina, ki je do konca pretekle sezone kar osem let branil barve Liverpoola, po pretečeni pogodbi pa je postal prost igralec. 31-letni Brazilec naj bi kariero nadaljeval v klubu Al Ahli, s katerim bo sklenil sodelovanje do leta 2026.

Fabio Carvalho za eno leto v Leipzig

Fabio Carvalho | Foto: Reuters Fabio Carvalho Foto: Reuters Nemški Leipzig, kjer bo od poletja igral Benjamin Šeško, se je okrepil s portugalskim napadalnim vezistom Fabiom Carvalhom. Tega jim je za eno leto posodil angleški Liverpool. Dvajsetletni Portugalec je v prejšnji sezoni za Liverpool nastopil na 21 tekmah in dosegel dva zadetka.

Carvalho je bil do leta 2013 del Benficine akademije, nato pa se je z družino preselil v Anglijo, kjer se je po enem letu v Balhamu pridružil mladinski ekipi Fulhama. Maja 2020 je podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo. V sezoni 2021/22 je za Fulham v drugi ligi zbral 36 nastopov ter vpisal 10 golov in osem podaj, klub pa si je zagotovil povratek med elito. Tisto poletje ga je nato kupil Liverpool.

Škriniar zapustil Inter iz Milana, naslednja postaja PSG

Milan Škriniar je po izteku pogodbe zapustil italijansko ekipo Inter iz Milana. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Milan Škriniar je po izteku pogodbe zapustil italijansko ekipo Inter iz Milana. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovaški nogometaš Milan Škriniar je po izteku pogodbe zapustil italijansko ekipo Inter iz Milana, je klub sporočil na spletni strani. Po izteku pogodbe bo 28-letni osrednji branilec po pričakovanjih medijev okrepil vrste francoskega Paris Saint-Germaina.

Škriniar je leta 2017 k Interju prišel iz Sampdorie, v tem času pa postal eden najboljših branilcev med italijansko elito. Skupaj je za klub zbral 246 nastopov in dosegel 11 golov, slačilnico pa je delil s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem. Tudi Ljubljančanu poteče pogodba s črno-modrimi.

S klubom je v zadnjih treh sezonah osvojil pet lovorik, med njimi tudi naslov državnega prvaka v sezoni 2020/21. Za slovaško reprezentanco je nastopil 58-krat, dosegel pa je tri gole. Kariero je začel pri Žilini, nato pa pred prihodom k Sampdorio kot posojen nogometaš v domovini igral še za Zlate Moravce.

Šimkus in Stijepović zapustila Muro

Litovec Domantas Šimkus in Črnogorec Ognjen Stijepović nista več člana Mure, je soboški nogometni prvoligaš sporočil na spletni strani. Šimkus je v Fazanerijo prišel avgusta lani, Stijepović pa januarja letos. Oba sta se s klubom dogovorila za predčasno prekinitev pogodbe. Medtem ko je litovski vezist za črno-bele v minuli sezoni odigral 16 dvobojev v vseh tekmovanjih, črnogorski napadalec za Muro ni zbral niti enega uradnega nastopa.

Četrta okrepitev za Aluminij

Slovenski nogometaš Filip Kosi bo v prihajajoči sezoni igral za Aluminij, je v sporočilu za javnost zapisal prvoligaš iz Kidričevega. Dolžine pogodbe niso razkrili. Dvajsetletnik je sicer četrta okrepitev Aluminija v poletnem prestopnem roku, prihaja pa iz vrst Beltincev. Kosi je nogometno kariero začel pri Muri, od koder je leta 2021 prestopil k sežanskemu Taboru. Od tam ga je pot vodila k ptujski Dravi in nazadnje v Beltince.

Preteklo sezono je za Beltince na 28 tekmah v 2. SNL dosegel pet zadetkov, ob tem pa prispeval še eno podajo. Kosi je ob Tomislavu Jagiću ter mladincih Janu Petku in Maju Škofleku, ki sta napredovala iz mladinskega pogona, četrta poletna okrepitev članskega moštva pred sezono 2023/24. Aluminij jo bo čez dobre tri tedne začel proti Celju.

James Maddison
Sportal Tottenham s tretjo poletno okrepitvijo, špekulacije okoli Kana vse glasnejše
West Ham konferenčna liga Aleksander Čeferin Declan Rice
Sportal Vroče dogajanje na Otoku, diši po velikem rekordu
Rok Vodišek
Sportal Nekdanji čudežni najstnik Olimpije se je vrnil v Slovenijo
Ne spreglejte