Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 6. 2023,
19.20

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

Harry Kane nogometna tržnica

Četrtek, 29. 6. 2023, 19.20

10 mesecev, 1 teden

nogometna tržnica, 29. junij

Tottenham s tretjo poletno okrepitvijo, špekulacije okoli Kana vse glasnejše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
James Maddison | James Maddison se iz Leicestra seli k Tottenhamu. | Foto Guliverimage

James Maddison se iz Leicestra seli k Tottenhamu.

Foto: Guliverimage

Na nogometni tržnici je pestro. Kdo je podaljšal sodelovanje, kdo se seli?

Rok Vodišek
Sportal Nekdanji čudežni najstnik Olimpije se je vrnil v Slovenijo

Na nogometni tržnici se veliko dogaja. Pri Tottenham Hotspur so se okoristili s selitvijo Leicestra iz angleške premier lige in pridobili vezista Jamesa Maddisona. Arsenal pa je že v sredo podpisal "dolgoročno pogodbo" z nemškim ofenzivnim vezistom Kaiom Havertzom, ki se bo k topničarjem preselil iz Chelseaja.

Kot so poročale tiskovne agencije, je Tottenham s 26-letnim angleškim reprezentantom Maddisonom podpisal petletno pogodbo v vrednosti 40 milijonov funtov oziroma 46,3 milijona evrov, vključno z dodatki.

Maddison je svojo kariero začel pri Coventry Cityju, preden se je januarja 2016 pridružil Norwich Cityju. Leta 2018 se je preselil v Leicester in v petih sezonah zbral 203 nastope, dosegel 55 golov in pomagal zasedbi osvojiti pokal FA. V prejšnji sezoni, ko je Leicester izpadel iz premier lige, je dosegel deset golov.

Gre za tretjo poletno okrepitev Tottenhama. Krilni igralec Dejan Kuluševski, ki je bil posojen iz Juventusa, je bil odkupljen za stalno, vratar Guglielmo Vicario pa se je pridružil iz drugega italijanskega kluba, Empolija.

West Ham konferenčna liga Aleksander Čeferin Declan Rice
Sportal Vroče dogajanje na Otoku, diši po velikem rekordu

Mason Mount je na poti v Manchester. | Foto: Guliverimage Mason Mount je na poti v Manchester. Foto: Guliverimage

 

United se je dogovoril za Mountov prestop

Angleški nogometni prvoligaš Manchester United se je dogovoril za nakup angleškega reprezentančnega vezista Masona Mounta. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, bodo rdeči vragi tekmecu iz angleške lige Chelseaju za 24-letnika odšteli približno 64 milijonov evrov, ob izpolnjenih določenih pogojih pa še dodatnih 5,8 milijona.

Mount, ki bo predstavljal eno ključnih okrepitev v zvezni vrsti, bo z Unitedom podpisal petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Mount je sicer otrok Chelseaja, za katerega je v elitni angleški ligi na 129 tekmah prispeval 27 golov in 22 podaj. Z Londončani je leta 2021 osvojil ligo prvakov, za reprezentanco Anglije pa je doslej zbral 36 nastopov.

Še naprej se vrstijo ugibanja in špekulacije o prihodnosti zvezdnika Tottenhama Harryja Kana, ki vstopa v zadnje leto pogodbe. | Foto: Reuters Še naprej se vrstijo ugibanja in špekulacije o prihodnosti zvezdnika Tottenhama Harryja Kana, ki vstopa v zadnje leto pogodbe. Foto: Reuters

Kanov tabor naj bi odobril prestop, a Bayern potrebuje dogovor o plačilu s Tottenhamom

Še naprej se vrstijo ugibanja in špekulacije o prihodnosti zvezdnika Tottenhama Harryja Kana, ki vstopa v zadnje leto pogodbe.

Bayern München se je z angleškim kapetanom dogovoril o osebnih pogojih, je v sredo poročal nemški dnevnik Bild, vendar je Tottenham prvotno ponudbo v višini 70 milijonov evrov zavrnil. Kanov tabor naj bi odobril prestop, toda Bayern potrebuje dogovor o plačilu s Tottenhamom, da ga zapečati. Spurs zahtevajo vsaj sto milijonov evrov za ločitev od svojega čarobnega napadalca.

So pa pri bavarskem velikanu dosegli dogovor o podpisu pogodbe z branilcem Napolija Kim Min Jaejem, je v četrtek poročala televizija Sport1.

Mateo Kovačić
Sportal Hrvat za 40 milijonov iz Chelseaja v Manchester City

Po poročilu ima igralec odpustno klavzulo postavljeno pri znesku 58 milijonov evrov. Isto vsoto Bayern zahteva od Paris Saint-Germaina, da izpusti in Parižanom preda svojega branilca Lucasa Hernandeza. Oba posla naj bi bila objavljena prihodnji teden, so poročali pri Sport1. Kim ima pogodbo z Napolijem, ki je v prejšnji sezoni osvojil prvi naslov v serie A po letu 1990, podpisano do junija 2025.

Angleški Arsenal je v sredo podpisal "dolgoročno pogodbo" z nemškim ofenzivnim vezistom Kaiom Havertzom iz Chelseaja.  | Foto: Reuters Angleški Arsenal je v sredo podpisal "dolgoročno pogodbo" z nemškim ofenzivnim vezistom Kaiom Havertzom iz Chelseaja. Foto: Reuters

Arsenal in Havertz bosta sodelovala dolgoročno. Bo z Riceom padel rekord?

Angleški Arsenal je v sredo podpisal "dolgoročno pogodbo" z nemškim ofenzivnim vezistom Kaiom Havertzom iz Chelseaja. Pri nobenem od klubov niso razkrili zneska, britanski mediji pa trdijo, da je Arsenal Chelseaju plačal 65 milijonov funtov ali 75 milijonov evrov.

Havertz je prva poletna okrepitev Arsenala, a britanski tisk je poročal, da se je klub dogovoril tudi za 105 milijonov funtov (122 milijonov evrov) vreden prestop za angleškega vezista West Hama Declana Ricea.

Havertz se je Chelseaju pridružil leta 2020 iz Bayer Leverkusna. V treh sezonah je zbral 139 nastopov in 32-krat zadel.

Če bo prišlo do sklenitve dogovora v zvezi z Riceom, bodo na Otoku priča novemu rekordu angleškega nogometa. Rekord za zdaj drži Jack Grealish, ki je iz Aston Ville leta 2021 za sto milijonov funtov (115,6 milijona evrov) prestopil k Manchester Cityju.

Kalidou Koulibaly
Sportal Še ena odmevna selitev v Savdsko Arabijo
Luka Modrić
Sportal Modrić podaljšal z Realom, Olimpiji se je pridružil Portugalec
Ne spreglejte