Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 6. 2023,
20.10

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Roberto D'Aversa Marco Zaffaroni Manchester City Mateo Kovačić Juventus Adrien Rabiot Andraž Ruedl NK Koper poletni prestopni rok nogometna tržnica NK Aluminij Nik Marinšek

Torek, 27. 6. 2023, 20.10

10 mesecev

Nogometna tržnica, 27. junij

Hrvat za 40 milijonov iz Chelseaja v Manchester City

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Mateo Kovačić | Mateo Kovačić se seli v Manchester. | Foto Guliverimage

Mateo Kovačić se seli v Manchester.

Foto: Guliverimage

Le nekaj dni potem, ko je Manchester City zapustil nemški reprezentant Ilkay Gündogan, ki bo kariero nadaljeval v Barceloni, se je k evropskemu prvaku preselil hrvaški osrednji vezist Mateo Kovačić.

Prestop 29-letnega nogometaša iz Chelsea je po poročanju angleških medijev vreden okoli 40 milijonov evrov, Kovačić pa je zasedbi Pepa Guardiole obljubil štiriletno zvestobo.

"Zame je to briljantna poteza in komaj čakam, da se priključim ekipi. Vsi smo videli, kako igra in zmaguje Manchester City. To je trenutno najboljši klub na svetu," je za spletno stran kluba dejal Hrvat Mateo Kovačić.

Kovačić je kariero začel v Dinamu iz Zagreba, nadaljeval v Interju in Real Madridu, zadnjih pet let pa je bil član Chelsea.

Aluminij ostal brez kapetana

Slovenski nogometni prvoligaš Aluminij je ostal brez svojega kapetana in najboljšega igralca minule sezone, ko so se Kidričani merili v drugi ligi. Nik Marinšek se namreč seli v avstrijsko drugo ligo k Riedu, so sporočili iz Aluminija, kjer pa niso razkrili višine odškodnine.

Štiriindvajsetletni Nik Marinšek je rdeče-beli dres oblekel še kot mladinec, skupaj pa je v članski konkurenci zbral 144 nastopov ter dosegel 28 zadetkov. V prejšnji sezoni, ko je prevzel kapetanski trak, je v drugi ligi na 29 tekmah zbral 21 zadetkov, v pokalnem tekmovanju dva, prav tako dvakrat pa je bil natančen tudi v dodatnih kvalifikacijah proti Gorici. V Prvi Ligi Telemach je zbral 97 nastopov, ob tem pa se je trikrat vpisal med strelce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SV Ried 1912 (@ried1912)

"Vesel sem, da sem lansko zares dobro sezono nadgradil s prestopom v močnejšo ligo. Zares sem hvaležen Nogometnemu klubu Aluminij, kaj mi je dal, kaj mi je omogočil. Vseh sedem let v Kidričevem lahko ocenim zelo pozitivno, seveda so bili vzponi in padci, tako osebnostni kot rezultatski, ampak nenazadnje smo kljub izpadu v eni sezoni klub postavili nazaj v prvo ligo, kar je nedvomno zavidanja vreden dosežek," je dejal napadalno usmerjeni vezist.

Ried je po Transfermarktu vreden dobrih osem milijonov evrov, v prejšnji sezoni je igral še v prvi ligi, a se v njej ni obdržal.

Koprčanom se je pridružil 19-letnik

Slovenski nogometni prvoligaš Koper je predstavil novo okrepitev poletnega prestopnega roka. Kot so Koprčani zapisali na družbenih omrežjih, se jim je pridružil 19-letni Andraž Ruedl. Krilni napadalec, ki je pred tem igral za Brežice in Krško, je s Primorci sklenil triletno pogodbo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Koper (@fckoper)

Koper so pred tem okrepili še Mamadou Diarra, Gabriel Groznica, Jan Koprivec, Enej Marsetič, Nardin Mulahusejnović, Omar Kočar, Mark Pabai in Nik Omladič.

Rabiot še eno leto v Torinu

Francoski nogometni reprezentant Adrien Rabiot je za eno leto podaljšal pogodbo z italijanskim prvoligašem Juventusom, tako da bo za staro damo igral še v sezoni 2023/24, so potrdili v torinskem klubu.

Osemindvajsetletni francoski vezist, ki je v Torino prišel leta 2019 iz Paris Saint-Germaina, bo po navedbah francoske tiskovne agencije AFP imel letno plačo sedem milijonov evrov neto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juventus (@juventus)

Rabiot je bil sicer v zadnji sezoni ena redkih svetlih točk črno-bele zasedbe, dosegel je zanj rekordnih 11 golov v sezoni v vseh tekmovanjih, ob tem je zbral še šest podaj.

Rešil Verono in se poslovil

Marco Zaffaroni je nogometaše Verone rešil izpada iz elitne italijanske lige, nato pa klubu sporočil, da se po izteku pogodbe poslavlja s trenerske pozicije.

Zaffaroni je v Verono prišel decembra, ko je bila zadnja v serie A - v petnajstih tekmah je zbrala komaj pet točk, ob koncu prvenstva pa je zasedla 18. mesto ter bila v kvalifikacijah uspešnejša od Spezie.

Od serie A sta se poleg Spezie poslovila še Cremonese in Sampdoria, novi prvoligaši pa so Frosinone, Genoa in Cagliari.

Novi trener Lecceja je ...

Italijanski nogometni prvoligaš Lecce je sporočil, da je novi trener prve ekipe 47-letni Roberto D'Aversa, ki je s klubom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Lecce je pred nekaj dnevi zapustil 59-letni Marco Baroni, ki je ekipo vodil od julija 2021. Lani ga je pripeljal v serie A, letos pa je s 16. mestom izpolnil osnovni cilj, obstanek v elitni družbi.

Novi trener D'Aversa je bil od 2016 do 2021 v Parmi, nazadnje pa je bil na čelu Sampdorie.

Zdaj že bivši trener Baroni naj bi po pisanju italijanskih medijev prevzel vodenje Verone, ki jo je danes zapustil Marco Zaffaroni.

Preberite še:

Niko Kasalo
Sportal Biser prekmurskega nogometa osrečil Muro, v Sloveniji se obetajo spektakli
Ne spreglejte