Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
30. 8. 2020,
22.55

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,05

6

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi nogometna tržnica

Nedelja, 30. 8. 2020, 22.55

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (30. avgust)

Slabe novice za Messija, vse bližje smo poletni prestopni bombi

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,05

6

Lionel Messi Antoine Griezmann | Lionel Messi je na izhodnih vratih Barcelone. Vprašanje je le še, kako in za koliko se bodo dogovorili. | Foto Reuters

Lionel Messi je na izhodnih vratih Barcelone. Vprašanje je le še, kako in za koliko se bodo dogovorili.

Foto: Reuters

Po prekinitvi prvenstven zaradi koronavirusa in podaljšanja prvenstev je pred nami zanimivo poletje. Prestopni roki se ne bodo končali 31. avgusta, ampak šele v septembru in oktobru. Vsak dan se v nogometnem svetu realizirajo številni prestopi, ne manjka pa niti govoric. Poglejte si, kaj se je dogajalo v nedeljo.

22:08

Uradno: Bravo v Betis

21:21

Vse bližje smo poletni bombi

21:11

United ujel zvezdo Ajaxa

19:05

Japonec v Francijo

17:39

Brazilec se vrača v Anglijo?

16:13

Nova okrepitev brisala tvite

15:34

Popović se seli na Kitajsko

15:32

La liga je jasna glede Messija

12:54

Messija ni bilo na test

11:20

Konec ljubezni

11:09

Ancelotti gradi in gradi

11:06

James pred vrati Evertona

10:08

Uradno: Nemec v Leeds

  • 22:08

    Uradno: Bravo v Betis

    Kar se je pisalo v zadnjih dneh, je Betis tudi potrdil in predstavil novo okrepitev. Enoletno pogodbo je podpisal s 37-letnim vratarjem Claudiem Bravom, ki je v zadnjih letih branil za Man City, pred prihodom na Otok pa je bil član Barcelone. V štirih sezonah na Etihadu je zbral 61 nastopov in dosegel šest lovorik.

  • 21:21

    Vse bližje smo poletni bombi

    Chelsea je še korak bližje mlademu nemškemu biseru Kaiu Havertzu, ki ga danes ni bilo na predsezonskem testiranju fizične priprave pri Bayerju iz Leverkusna, piše nemški Bild. Posel med londonskim velikanom in 21-letnim igralcem sredine igrišča naj bi bil sklenjen že prejšnji teden, zdaj pa se urejajo le še podrobnosti.

    Havertz bo podpisal petletno pogodbo, Chelsea pa bo lekarnarjem plačal 80 milijonov evrov, odškodnina pa se lahko po bonusih povzpne na okroglih 100 milijonov evrov.

  • 21:14

    Immobile bo podaljšal

    Čeprav se je v preteklih dneh veliko govorilo o zanimanju Barcelone, bo najboljši strelec pretekle sezone Ciro Immobile ostal pri Laziu. Po poročanju dobro obveščenega Sky Sports bo italijanski napadalec z Laziem podpisal novo petletno pogodbo. Na leto bo zaslužil štiri milijone evrov, še dodajajo.

  • 21:11

    United ujel zvezdo Ajaxa

    Obupani navijači Manchester Uniteda bodo, kot vse kaže, le dočakali prvo poletno okrepitev. Po poročanju nizozemskega De Telegraafa so se rdeči vragi dogovorili člana Ajaxa Donnyja van de Beeka. 23-letni Nizozemec bo po pisanju nizozemskih medijev podpisal petletno pogodbo, Ajaxa pa bo svoj bančni račun napolnil s 45 milijoni evrov. Po zdravniških pregledih bo sledil podpis pogodbe. Vse skupaj naj bi se realiziralo v prihodnjem tednu.

     

  • 21:05

    Posel Cityja in Granade

    Manchester City je na novo enoletno posojo v Granado poslal vezista Yangela Herrero. V pretekli sezoni je Herrera za Granado v španskem prvenstvu in pokalu odigral 36 tekem in dosegel dva zadetka.

  • 19:05

    Japonec v Francijo

    Dolgoletni zvesti vojak milanskega Interja Juto Nagamoto, ki je pred dvema letoma prestopil v Galatasaray, je po tej sezoni ostal brez kluba, a ga hitro našel.

    Po poročanju francoskih medijev bo nekdanji soigralec Samirja Handanovića postal član Marseilla. Zdravniški pregled bo imel v ponedeljek, podpisal bo enoletno pogodbo.

  • 17:39

    Brazilec se vrača v Anglijo?

    Zvezdnik Barcelone Philippe Coutinho se najverjetneje vrača na Otok. Po poročanju spletne strani Don Balon je njegov najverjetnejši nov delodajalec Arsenal. Za Brazilca se je že lansko poletje zanimal Chelsea, na koncu pa je pristal pri Bayernu, kjer je osvojil vse, kar se osvojiti da.

    Don Balon še poroča, da trener Barcelone Ronaldo Koeman želi zmanjšati število zvezdnikov v ekipi. Po Leu Messiju in Luisu Suarezu očitno odhaja še Coutinho. Koeman bo očitno ekipo gradil okoli Antoineja Griezmanna.

  • 16:38

    Keane še dolgo pri Evertonu

    Michael Keane bo še vsaj pet sezon nosil dres Evertona. Nekdanji branilec Manchester Uniteda je z ekipo iz Liverpoola podpisal novo petletno pogodbo.

  • 16:13

    Nova okrepitev brisala tvite

    Tottenham je dopoldne predstavil še četrto okrepitev. To je Irec Matt Doherty, ki je moral pred podpisom na Twitterju izbrisati nekaj tvitov, ki so bili namenjeni Tottenhamovu velikemu mesnemu tekmecu Arsenalu. Očitno je irski branilec pred leti stiskal pesti za topničarje, zdaj pa bo to prepovedano. Hudomušen video je nasmejal ljubitelje nogometa, Tottenham pa je le zapisal: "Dobrodošel, Doherty!"

  • 15:34

    Popović se seli na Kitajsko

    Občasni slovenski nogometni reprezentant Denis Popović ima novega delodajalca. Tridesetletni vezist, ki je nazadnje igral v Rusiji za Krila Sovjetov, s katerim se je pred kratkim po izteku pogodbe razšel, je na Instagramu objavil, da je do leta 2022 podpisal pogodbo s kitajsko prvoligaško ekipo Quingdao Huanghai.

    Popović je sicer kariero začel v Celju, zatem pa nosil še drese Šentjurja, Kopra, Panthrakikosa, Tychyja, Olimpie Grudziadz, Wisla Krakov, Orenburga in Züricha.

    Denis Popović | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 15:32

    La liga je jasna glede Messija

    Vodstvo španske nogometne lige je v izjavi za javnost potrdilo, da je argentinski zvezdnik Barcelone Lionel Messi zamudil priložnost za aktivacijo člena v pogodbi, ki bi mu omogočil predčasen odhod iz blaugrane in pogajanje s klubi brez plačila odkupne klavzule. Ta za najboljšega nogometaša na svetu znaša 700 milijonov evrov.

    Po zapisanem v dokumentu je imel argentinski zvezdnik čas do 26. junija, da aktivira člen v pogodbi, a tega ni storil.

    Ob tem so iz vodstva španskega državnega prvenstva la lige sporočili, da ima Messi veljavno pogodbo tudi za sezono 2020/21 in da bi moral katerikoli klub, ki bi želel podpisati pogodbo z Argentincem, plačati 700-milijonsko vrednost odkupne klavzule.

    V izjavi so pri la ligi zapisali, da nimajo vzvodov, s katerimi bi nogometašu omogočili, da predčasno prekine pogodbo, saj je ta v skladu s pravilnikom lige.

  • 12:54

    Messija ni bilo na test

    Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi se pričakovano ni pojavil na testiranjih na novi koronavirus pred začetkom treningov Barcelone, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

    Brez opravljenega testa se 33-letnik ne bo smel udeležiti prvih treningov pred novo sezono španskega prvenstva primera division, ki se začne čez slaba dva tedna. Priprave Kataloncev se pod novim vodstvom trenerja Ronalda Koemana začenjajo v ponedeljek.

    Messi bi moral na testiranje ob 10.15, prek svojih pravnikov pa je že napovedal, da se ga ne bo udeležil.

    Brez opravljenega testa na covid-19 Argentinec ne bo smel sodelovati na ponedeljkovem prvem treningu kluba pred novo sezono la lige, ki se bo začela 12. septembra.

    Katalonski radio in španski časnik Marca poročata, da je poteza Messija presenetila vodstvo Barcelone. V klubu so pričakovali, da se bo pojavil na testiranju, saj je uradno še vedno igralec Barce, tudi če si klub želim čim prej zapustiti. "Messi je igralec Barcelone. O njegovem odhodu niti ne razmišljamo,"  je o trenutno najbolj pereči temi v svetu nogometa dejal direktor kluba Ramon Planes.

    Argentincu naj bi za nepojavljanje na obveznem testiranju kluba grozilo pol milijona evrov kazni.

  • 11:27

    Tottenham pripeljal Dohertyja

    Zdaj je tudi uradno. Tottenham je iz Wolverhamtona pripeljal irskega desnega branilca Matta Dohertyja. Irec je podpisal štiriletno pogodbo, vrednost prestopa 16,5 milijona evrov.

    "Najbrž se mi vidi na obrazu, kako vesel sem, da sem tukaj. To je zagotovo eden mojih najboljših dni do zdaj," je ob selitvi v London dejal 28-letni branilec.

    To je še četrta poletna okrepitev Tottenhama. Potem ko je iz Betisa dokončno odkupil Giovanija lo Celsa, sta se ekipi pridružila še Pierre-Emile Höjbjerg in vratar Joe Hart.

  • 11:20

    Konec ljubezni

    Brazilski nogometni superzvezdnik Neymar in podjetje Nike sta po desetletju in pol končala eno najbolj odmevnih sponzorskih sodelovanj, so sporočili iz ameriškega podjetja.

    Pri Nikeju so mladega nogometaša podprli, ko je imel ta komaj 13 let. Brazilski mediji pa poročajo, da se Neymar seli k Pumi, ki sodeluje tudi s Slovencem Janom Oblakom, piše STA.

    "Lahko vam potrdim, da Neymar ni več športnik Nikeja," je za francosko agencijo AFP dejal predstavnik Nikeja Josh Benedek, ki pa drugih podatkov o koncu 15-letnega sodelovanja ni želel razkriti.

  • 11:09

    Ancelotti gradi in gradi

    Poleg Jamesa Rodrigueza je pred vrati Goodison Parka še Brazilec Allan. Everton in Napoli sta se dogovorila za odškodnino v višini 25 milijonov evrov, tri milijone bi lahko Italijani dobili še prek bonusov. Ekipa iz Liverpoola bi imela v primeru prihodov Kolumbijca in Brazilca odlično zvezno linijo. Trener Evertona Carlo Ancelotti si pred novo sezono mane roke. 

  • 11:06

    James pred vrati Evertona

    Tako kot smo že pisali v zadnjih dneh, se nogometaš Reala James Rodriguez, ki ga je trener belega baleta Zinedine Zidane že prečrtal, seli v Liverpool. K Evertonu se bo pisanju otoških medijev naprej preselil kot posojen nogometaš, po sezoni pa ga bodo lahko modri iz Liverpoola še odkupili.

    "Pripravljen sem," je pred dvema dnevoma tvitnil kolumbijski zvezdnik, ki se je med zvezde izstrelil na SP 2014, po selitvi v Madrid pa nikoli ni dosegel predvidenega potenciala. Še najboljši je bil v prvi sezoni (2014/15) pod vodstvom Carla Ancelottija, ki je trenutno trener ravno Evertona. Po kolumbijsko-italijanska naveza delovala tudi v Liverpoolu?

  • 10:11

    Toliko želi Barcelona

    Po nekaterih virih je Barcelona že obupala nad Lionelom Messijem. Argentinca očitno ne morejo več prepričati, da ostane na Camp Nouu, zato se zdaj trudijo vsaj nekaj zaslužiti. Po poročanju Mirrorja in L'Equipe Barcelona želi vsaj 250 milijonov evrov, kar je veliko manj od njegove odkupne klavzule, ki je astronomskih 700 milijonov evrov, a tudi veliko več kot to, če bi Messi odšel brez odškodnine.

    Piše se tudi o tem, da bi Barcelona v zameno za Argentinca sprejela tudi kakšnega igralca, a Man City ravno nima nekega napadalca. Morda Gabriel Jesus, Sergio Agüero je že star ... V vsakem primeru Katalonci želijo na svoj TRR prejeti 134 milijonov evrov.

     

  • 10:08

    Uradno: Nemec v Leeds

    Povratnik v premier league Leeds United z zasluženimi milijoni kupuje nove moči. Najnovejša okrepitev je 24-letni nemški branilec Robin Koch, ki je iz Freiburga. Visokorasli 191 centimetrov visoki Nemec je z Angleži podpisal štiriletno pogodbo. Vrednost prestopa: 13 milijonov evrov.

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
16. oktober: Anglija
19. oktober: Hrvaška

Kaj se je dogajalo včeraj?

Lionel Messi
Sportal Messija pošiljajo k Ronaldu, Real potrdil odhod Rodrigueza
NK Mura, NK Tabor Sežana, prva liga
Sportal Neprepričljiva Maribor in Olimpija v sezono skočila brez zmage #video

Bo Havertz prva zvezda tega prestopnega roka?

V tem poletnem roku smo videli že kar nekaj bogatih prestopov. Najdražji do zdaj je bil Brazilec Arthur, ki je bil pri rošadi z Miralemom Pjanićem ovrednoten na 72 milijonov evrov. Za drugi najdražji nakup tega poletja je poskrbel Napoli, ki je za Nigerijca Victorja Osimhena Lillu nakazal norih 70 milijonov evrov.

Oba bo čez nekaj dni presegel nemški biser Kai Havertz, ki se bo iz Bayerja preselil v Chelsea. Modri bodo zanj – vsaj tako se piše – plačali 80 milijonov evrov, cena pa se lahko z bonusi povzpne vse do 100 milijonov evrov.

Najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

1. Arthur (Barcelona ---> Juventus): 72 milijonov evrov
2. Victor Osimhen (Lille ---> Napoli): 70 milijonov evrov
3. Miralem Pjanić (Juventus ---> Barcelona): 60 milijonov evrov
4. Alvaro Morata (Chelsea ---> Atletico Madrid): 56 milijonov evrov
5. Timo Werner (RB Leipzig ---> Chelsea): 53 milijonov evrov
6. Ben Chilwell (Leicester City --->Chelsea): 50,2 milijona evrov

Ne spreglejte