Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
23. 7. 2018,
19.55

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45

Natisni članek

Dragan Mihajlović izbor z družabnih omrežij Neymar Nikola Kalinić Loris Karius Ebou Adams

Ponedeljek, 23. 7. 2018, 19.55

5 let, 9 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Nemec, ki se mu posmehuje ves svet, odprl dušo. Ve, da je vsega konec. #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,45

Sportalov izbor z družabnih omrežij je po dobrem mesecu dni nazaj in zdaj boste znova vsak ponedeljek lahko preleteli deset dogodkov, o katerih se je na dolgo in široko v preteklem tednu razpredalo na nogometnih zelenicah in ob njih. Kaj smo našli?

Po novi slabi tekmi se je javil Karius

Nemški vratar Loris Karius je trenutno vratar, o katerem se daleč največ piše. A ne zato, ker bi blestel, ravno nasprotno. Od finala lige prvakov ne mine tekma, ko ne bi čuvaj mreže Liverpoola naredil česa narobe.

Izjema ni bila niti sinočnja prijateljska tekma z Borussio. Karius je že v prvem polčasu žogo nespretno izbijal in podal ravno na noge napadalca Borussie, a ta k sreči darila ni sprejel. Še eno večjo napako pa si je Nemec privoščil še v sodnikovem podaljšku, ko je po izredno medlem posredovanju poskrbel, da se je nemški velikan veselil zmage s 3:1.

Real Madrid, Roma
Sportal Real Madrid v New Jerseyju boljši od Rome

Po tekmi so se spet šalili na njegov račun Nemca, da se je ta na Instagramu kmalu bridko razjokal. ''Smilite se mi tisti, ki uživate ob tuji nesreči. Karkoli se vam je že zgodilo v življenju, da se je v vas nabralo toliko jeze in sovraštva, upam, da kmalu mine. Molil bom, da se namesto sovraštva in jeze v vas naseli dobro,'' je zapisal nesrečni Nemec.

V bran mu je stopil tudi prvi zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah. ''Ostani močen, dogaja se tudi najboljšim igralcem. Ignoriraj kritike,'' je zapisal Egipčan, a kaj to pomaga Kariusu, ki se počasi že zaveda, da je njegove kariere pri angleškem velikanu pravzaprav konec.

Trener rdečih Jürgen Klopp sicer je rojaka javno vedno branil in mu stal ob strani. A očitno je bilo vse skupaj storjeno s figo v žepu, saj je brez sramu za rekordnih 75 milijonov evrov iz Rome pripeljal Nemčevo zamenjavo, Brazilca Alissona.

Liverpool Spartak Klopp
Sportal Klopp: Ne gane me, če pravijo, da sem hinavec
Alisson
Sportal Svetovni rekord je padel, nov nor nakup Liverpoola

Nor zadetek Švicarja srbskih korenin

Dragan Mihajlović je v uvodnem krogu švicarskega prvenstva dosegel nor zadetek. Žogo je udaril krepko na svoji polovici - okoli 70 metrov stran od nasprotnega gola - in ta je v loku letela čez vse igrišče, na koncu pa še preskočila, presenetila vratarja Siona in končala v mreži.

Nekdanji mladi švicarski reprezentant ni mogel verjeti svojim očem, prav tako tudi ne gledalci na štadionu Tourbillon. Neverjetno, sploh če vemo, da je Mihajlović ni streljal proti vratom.

 

Bi imeli WC-papir z motivom Ronalda?

Če da, imamo dobre novice. Kupite ga lahko v trgovinah v Neaplju, kjer je vse v znamenju nogometnega kluba Napoli, odkritega rivala in sovražnika novega delodajalca portugalskega zvezdnika. Cristiano Ronaldo se je Juventusu iz Reala pridružil za 112 milijonov evrov, na leto bo prejel plačo kar 30 milijonov neto, trgovci v Neaplju pa so hitro našli tržno nišo.  

Bi doma imeli toaletni papir z motivom Ronaldo na njem?

  • Da.
    29,20 %
    186 glasov
  • Ne.
    70,80 %
    451 glasov
Oddanih 637 glasov

Zadetek, ki ga bo gledal teden dni

V peti angleški ligi smo bili priča mojstrovini, ki je ne vidimo vsak dan. Dosegel ga je Ebou Adams, ki je v slogu največjih mojstrov na nor način premagal nasprotnega vratarja.

''Ta zadetek bom gledal ves teden,'' je za klubsko stran dejal član ekipe Ebbsfleet United FC. ''Rad igram obrambo, rad napadam, želel sem žogo le usmeriti proti vratom in uspelo mi je,'' ni mogel verjeti mladi Gambijec. 

Kakšen prihod Maradone

Legendarni Argentinec Diego Armando Maradona, eden od najboljših nogometašev vseh časov, je pred časom sklenil sodelovanje z beloruskim prvoligaškim klubom iz Bresta. Postal je predsednik Dinama, za katerega igra tudi občasni slovenski reprezentant Željko Filipović.

Argentinca, ki je oboževalce pozdravljal z orjaškega vojaškega vozila, so Belorusi sprejeli kot boga. ''Odličen predsednik bom,'' je vzkliknil Maradona, a številni mu ne verjamejo. Posnetki z minulega svetovnega prvenstva v Rusiji so še kako sveži.

Diego maradona
Sportal Maradona se je po težkih besedah opravičil

Diego Maradona
Sportal Maradona pojasnil vzrok dramatičnih prizorov na tekmi z Argentino

Neymar se šali na svoj račun

Neymar je v Rusiji na nogometnem SP bolj kot z nogometnimi predstavami navdušil z valjanjem po tleh. V negativnem smislu seveda. Brazilec vse pripombe na njegov račun sprejema z nasmehom na obrazu.

''Nisem užaljen. Vse skupaj me nasmeje. Videli ste, da sem se na svoj račun z otroki pošalil tudi sam. Moj nogometni slog temelji na preigravanju branilcev. Ne morem stopiti do njih in jim reči, da se mi umaknejo. Tega ne morem, zato preigravam,'' pravi brazilski zvezdnik, ki je še dodal, da si po tekmah več ur noge hladi z ledom. ''Nikoli ne boste vedeli, kako je to,'' je še dodal.

Igralci AC Milana peli Kaliniću

Hrvaški napadalec Nikola Kalinić morda preživlja najtežje trenutke v svoji karieri. Vsi se še kako dobro spomnite, kako ga je hrvaški selektor Zlatko Dalić po prvi tekmi na SP v Rusiji proti Nigeriji poslal v domovino, a vse skupaj mu pomagajo pozabiti tudi soigralci pri AC Milanu. Na poti na letališče so mu na avtobusu zapeli prirejeno različico navijaške pesmi Will Grigg's on Fire. Gre pa takole nekako ... "Niko's on fire" ...

 

Niko is on fire grazie ragazzi 😂😂

A post shared by Nikola Kalinic (@nikolakalinic) on

 

El Loco pokazal, zakaj ga tako kličejo

Legendarni kolumbijski vratar Rene Higuita je po tekmi v Houstonu izgubil živce in v obraz udaril navijača nasprotne ekipe. Zdajšnji trener vratarjev Atletica Nacionala, ki ima vzdevek El Loco (norec), se glasnemu navijaču ni pustil zmerjati, z udarcem v obraz mu je dal vedeti, da z njim ni dobro češenj zobati.

Higuita je zaslovel leta 1995, ko je na prijateljski tekmi proti Angliji z obrambo imenovano škorpijonov udarec navdušil nogometno javnost. Ta poteza je bila leta 2002 uvrščena na 94. mesto najboljših športnih trenutkov vseh časov.

Higuite ne dobro provocirati:

Francoz je držal obljubo

Francoz Oliver Giroud ima novo pričesko. Ta je rezultat stave ob slavju svetovnih prvakov. Res je, da napadalec Chelseaja pri tem uspehu ni imel veliko opraviti, vseeno mu lahko damo roko, ker je mož beseda. Vam je všeč novi videz francoskega napadalca?

Nov štadion Tottenhama primerjajo z WC-školjko

Tottenham je na svojem profilu na Twitterju ponosno delil slike novega štadiona, ki bo sprejel 62 tisoč gledalcev, a naletel na negativne komentarje. Slika s ptičje perspektive je poskrbela za smeh, saj naj bil štadion spominjal na desko WC-školjke.

Večina tistih, ki to trdi, je seveda sovražnikov Tottenhama, a presodite sami. Lahko rečemo, da ta ugotovitev ni iz trte zvita.

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte