Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 6. 2018,
10.10

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

2

Natisni članek

FIFA SP 2018 Argentina Diego Armando Maradona

Sreda, 27. 6. 2018, 10.10

5 let, 9 mesecev

Ni upošteval nasvetov zdravniškega osebja

Maradona pojasnil vzrok dramatičnih prizorov na tekmi z Argentino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

2

Diego Maradona | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji nogometni zvezdnik Diego Maradona je med torkovo tekmo Argentine in Nigerije ter po njej spet polnil medije in družbena omrežja. Lionel Messi in druščina sta se sicer skozi šivankino uho prebila v osmino finala. Po koncu srečanja je Maradona potreboval zdravniško pomoč, mnogi so se spraševali o njegovem zdravstvenem stanju, 57-letnik pa je ponoči sporočil, da z njim ni hujšega.

Blestel je na zelenicah in s pomočjo božje roke Argentini leta 1986 prinesel zadnji naslov svetovnega prvaka, v zasebnem življenju pa Diego Armano Maradona "blesti" predvsem z vložki, kakršnim smo bili priča na torkovi tekmi njegove domovine. Lionel Messi in druščina sta se po tesni zmagi z 2:1 nad Nigerijo rešila poloma in napredovala v osmino finala svetovnega prvenstva.
Diego Maradona
Sportal Neprijetni prizori po veliki drami: nori Maradona je potreboval zdravniško pomoč

Maradona, ki so ga kamere ujele tudi med rahlim dremanjem, se je na obračunu v Sankt Peterburgu zavrtel na vrtiljaku čustev. Ob vodstvu z 1:0 v 14. minuti je norel od veselja, po izenačenju Nigerijcev se je zdelo, kot da je pri koncu z močmi, po zmagovitem golu Marcosa Roja v 84. minuti pa je spet ponorel in vodstvo za napredovanje proslavil z dvignjenima sredincema. 

Diego Maradona je v torek uprizoril nov šov, po katerem je mnoge pošteno zaskrbelo za njegovo zdravje. Ponoči se je oglasil in pomiril javnost, češ da je šlo za bolečine v vratu. | Foto: Reuters Diego Maradona je v torek uprizoril nov šov, po katerem je mnoge pošteno zaskrbelo za njegovo zdravje. Ponoči se je oglasil in pomiril javnost, češ da je šlo za bolečine v vratu. Foto: Reuters
Družbena omrežja so bila polna njegovih izpadov, število objav s 57-letnikom v glavni vlogi pa se je še povečalo po zadnjem sodnikovem žvižgu. Maradona, sicer znan tudi po odvisnosti od kokaina, je komajda stal na nogah. Ljudje so ga podpirali pod rokami in mu iz častne lože pomagali v notranje prostore štadiona, kjer so ga zdravniško oskrbeli. Nekateri mediji so se razpisali o tem, da so ga odpeljali v bolnišnico, mnogi pa so se ob tem spraševali, ali bo zjutraj, ko se bodo zbudili, sploh še živ.

Lionel Messi
Sportal Messi po vstajenju v Sankt Peterburgu: Trpeli smo kot še nikoli

Svetovali so mu, naj ob polčasu zapusti tekmo, a ...

Argentinski novinar Daniel Arccucci, avtor Maradonove biografije, je že v poznih večernih urah sporočil, da si je Argentinec opomogel, da so njegov krvni pritisk stabilizirali in da ni obiskal bolnišnice. Oskrbeli so ga kar na štadionu Zenita. Ponoči se je oglasil tudi nekdanji nogometni zvezdnik, ki mu po nekaterih zapisih nagaja srce, in v svojem slogu pojasnil, kaj se je dogajalo med dramatično tekmo.

"Vsem želim povedati, da se počutim dobro, da nisem in tudi nisem bil hospitaliziran. Med polčasom proti Nigeriji sem čutil hude bolečine v vratu ... Zdravniki so me pregledali in mi svetovali, naj srečanje zapustim še pred drugim polčasom. A želel sem si ostati. Kako naj bi odšel med takšno tekmo? Poljub vsem in hvala za podporo," je sporočil svetu.

 

Castellano | Italiano | Inglés Quiero contarles que estoy bien, que no estoy ni estuve internado. En el entretiempo del partido con Nigeria me dolía mucho la nuca y sufrí una descompensación. Me revisó un médico y me recomendó que me fuera a casa antes del segundo tiempo, pero yo quise quedarme porque nos estábamos jugando todo. ¿Cómo me iba a ir? Les mando un beso a todos, perdón por el susto y gracias por el aguante, hay Diego para rato! Voglio solo dirvi che sto bene, che non sono e non sono stato ricoverato. Durante l'intervallo della partita con la Nigeria ho avuto un forte dolore alla nuca e un mancamento. Un medico mi ha visitato e mi ha consigliato di tornare a casa prima del secondo tempo, ma ho deciso di rimanere perché ci stavamo giocando il tutto per tutto. Come sarei potuto andarmene? Un bacio a tutti e grazie per il supporto... Diego ci sarà ancora per un bel po'! I want to tell everyone that I am fine, that I am not, neither was I interned. In the halftime of the game against Nigeria, my neck hurt a lot and I suffered a decompensation. I was checked by a doctor and he recommended me to go home before the second half, but I wanted to stay because we were risking it all. How could I leave? I send a kiss to everyone, thanks for the support!

A post shared by Diego Maradona Oficial (@maradona) on

Hčerka obsoja laži


Prek družbenih omrežij se je oglasila tudi Maradonova hčerka Dalma in okrcala medije: "Pišete o očetovem zdravju in ob tem lažete! Le kakšno je vaše življenje, da počnete te stvari? Patetično."

Maradona bo Argentince na delu v Rusiji spet lahko spremljal v osmini finala, ko jih čaka zahtevna francoska ovira. | Foto: Reuters Maradona bo Argentince na delu v Rusiji spet lahko spremljal v osmini finala, ko jih čaka zahtevna francoska ovira. Foto: Reuters
Zavrnil je hospitalizacijo


Da so Maradono, čigar zdravje je videti močno načeto, resnično poskušali hospitalizirati, je po poročanju ruskih medijev potrdila tudi tiskovna predstavnica Olga Kižinkova: "Kot vemo, je zavrnil hospitalizacijo. Upamo, da bo z njim vse v redu." "Reševalci so mu otipali in izmerili pulz. Rekel je, da ne potrebuje pomoči, tako da ga nismo dodatno oskrbeli," pa je besede zdravniškega osebja o primeru Maradona prenesel ruski sport-express.

Argentinec si bo novo tekmo svoje reprezentance lahko ogledal v osmini finala, ko se bo udarila s Francijo.

Diego Maradona | Foto: Reuters Foto: Reuters

Preberite še:
Argentina NIgerija
Sportal Velika drama, Argentina se je s hrvaško pomočjo rešila tik pred zdajci
Damir Skomina
Sportal Fifa zaupala Skomini evropsko poslastico
Beinranvand
Sportal Pasel je ovce, bil brezdomec in čistil ulice, zdaj je junak Irana

 

Ne spreglejte