Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
27. 6. 2018,
0.54

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,27

11

Natisni članek

Diego Armando Maradona Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 27. 6. 2018, 0.54

5 let, 10 mesecev

Legendarni Argentinec v središču pozornosti v Sankt Peterburgu

Neprijetni prizori po veliki drami: nori Maradona je potreboval zdravniško pomoč

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,27

11

Diego Maradona | Foto Reuters

Foto: Reuters

Diego Maradona je bil tudi v Sankt Peterburgu, kjer je njegova Argentina na dramatičen način dosegla zmago nad Nigerijo z 2:1 in se rešila pred izpadom s svetovnega prvenstva, v središču pozornosti. Za legendarnega Argentinca, ki je med tekmo skrbel za pravcati šov, je bilo vse skupaj preveč. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je komaj hodil, zato so morali 57-letniku, ki je Argentini leta 1986 prinesel zadnji naslov svetovnega prvaka, nuditi zdravniško pomoč.

Argentina NIgerija
Sportal Velika drama, Argentina se je s hrvaško pomočjo rešila tik pred zdajci

Diego Maradona je s tribun štadiona za svojo Argentino navijal tudi v Sankt Peterburgu, kjer se je ta reševala pred sramoto in izpadom po skupinskem delu letošnjega svetovnega prvenstva. Ko jo je Lionel Messi že v 14. minuti popeljal v vodstvo, je norel od veselja, še bolj pa je bil v središču pozornosti pozneje.

Po izenačenju Nigerijcev se je zdelo, kot da je pri koncu z močmi, po zmagovitem golu Marcosa Roja v 84. minuti pa se je tako razveselil, da je ob tem poskrbel tudi za neprimerno gesto, ki so jo v kader ujeli tudi televizijske kamere in fotografski objektivi. Nigerijcem je kazal sredince.

Sredinci Diega Maradone po golu Marcosa Roja:

Očitno pa je bil velik čustven vrtiljak za enega najboljših nogometašev vseh časov, ki je v preteklosti veliko pozornosti vzbujal tudi zaradi kokainske odvisnosti in tudi danes ni videti najboljšega zdravja, preveč.

Po tekmi je komaj hodil:

Nekdanjemu selektorju Argentine je po zadnjem žvižgu turškega sodnika Cüneyta Cakirja namreč ponagajalo zdravje. Počutil se je tako slabo, da je komaj hodil, zato so ga v ložo štadiona morali spraviti prijatelji, tam pa so mu morali nuditi zdravniško pomoč.

Argentinski novinar Marten Arevalo, ki je tudi velik prijatelj Maradone, je na družabnih omrežjih medtem že razkril, da je njegov sloviti rojak pomoč potreboval zaradi nizkega krvnega pritiska, a je zdaj že prišel k sebi in se počuti dobro.

Informacije, ki so medtem zaokrožile po spletu in govorile o tem, da so morali Maradono prepeljati v bolnišnico, so torej očitno neresnične.

Takole so mu nudili zdravniško pomoč:

Ali bo Maradona v soboto, ko Argentince v osmini finala v Kazanu čaka tekma proti evropskim podprvakom Francozom, na štadionu, še ni znano.

Še malo Argentinčevega norenja med tekmo proti Nigeriji:

Šov Diega Maradone v Sankt Peterburgu v fotografiji:

Diego Maradona | Foto: Reuters Foto: Reuters

Diego Maradona | Foto: Reuters Foto: Reuters Diego Maradona | Foto: Reuters Foto: Reuters Diego Maradona | Foto: Reuters Foto: Reuters Diego Maradona | Foto: Reuters Foto: Reuters Diego Maradona | Foto: Reuters Foto: Reuters Diego Maradona | Foto: Reuters Foto: Reuters Diego Maradona | Foto: Reuters Foto: Reuters

Lionel Messi
Sportal Messi po vstajenju v Sankt Peterburgu: Trpeli smo kot še nikoli
Ne spreglejte