Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
21.45

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,16

5

Natisni članek

Zlatko Dalić Didier Deschamps Lionel Messi Lionel Messi FIFA SP 2018

Torek, 26. 6. 2018, 21.45

5 let, 10 mesecev

SP 2018, 13. DAN (SKUPINSKI DEL - 3. KROG)

Velika drama, Argentina se je s hrvaško pomočjo rešila tik pred zdajci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,16

5

Argentina NIgerija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Za nami je še en zelo razburljiv večer svetovnega prvenstva v nogometu. V skupini D se bo Hrvaški, ki je zmagala še tretjič zapored, v osmini finala pridružila Argentina. Nigerijo je po hudem boju premagala z 2:1, prvič na tem SP pa je v polno zadel kapetan Lionel Messi. Gavče čaka v osmini finala dvoboj s Francozi, ki so si po remiju z Danci zagotovili prvo mesto v skupini C, Skandinavci pa se bodo namerili na vročo Hrvaško, ki je proti Islandiji spočila večino najboljših igralcev.

Ogled srečanj v neposrednem prenosu!

Tekme svetovnega prvenstva v nogometu v Rusiji lahko spremljate tudi v živo. Velja le za naročnike Telekoma Slovenije.

Lionel Messi
Sportal Messi po vstajenju v Sankt Peterburgu: Trpeli smo kot še nikoli

Oči svetovne nogometne javnosti so bile v torek zvečer uprte v Sankt Peterburg, kjer si je Argentina s poznim zadetkom - v 87. minuti je v polno zadel Marcos Rojo - priigrala zmago nad Nigerijo (2:1) in napredovanje med 16 najboljših. Izkazal se je tudi argentinski kapetan Lionel Messi, ki je prekinil zelo dolg strelski post na tekmah svetovnega prvenstva, trajal je skoraj 700 minut, in prispeval prvi gol za zlata vredno zmago gavčev.

Lionel Messi je dosegel prvi zadetek na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Dvojno veselje v prvem polčasu mu je preprečila vratnica. | Foto: Reuters Lionel Messi je dosegel prvi zadetek na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Dvojno veselje v prvem polčasu mu je preprečila vratnica. Foto: Reuters

Selektor Jorge Sampaoli je močno premešal postavo, ki si je v prvem polčasu zagotovila prednost. Navijače je v delirij v 14. minuti z mojstrskim zadetkom spravil kapetan Messi. Podajo je prispeval Ever Banega. Dvajset minut pozneje je bil Messi blizu drugemu zadetku, a je s prostega strela zadel okvir vrat, tako da je ostalo pri 1:0.

Drugi polčas se je začel po afriških notah. Sodnik Cuneyt Cakir je v 50. minuti pokazal na belo točko po prekršku Javierja Mascherana nad Leonom Balogunom. Victor Moses je zanesljivo zatresel argentinsko mrežo in izenačil na 1:1. Sledile so težke minute za argentinske privržence. Nigerijci so zapravili kar nekaj zrelih priložnosti, od sodnika zahtevali tudi 11-metrovko, a je turški delivec pravice ni dosodil.

Nato je v 87. minuti sledil odločilen trenutek srečanja. V polno je zadel pri Manchester Unitedu zapostavljeni branilec Marcos Rojo in poskrbel za veliko navdušenje v Sankt Peterburgu. Argentina si je priigrala nastop v osmini finala, kjer jo čaka močna Francija, Nigerijo pa je od izjemnega uspeha delilo le nekaj minut!

Diego Maradona
Sportal Neprijetni prizori po veliki drami: nori Maradona je potreboval zdravniško pomoč

Perišić za stoodstotni izkupiček Hrvaške

V 12. minuti jo je skupil Birkir Bjornason, ki pa je kljub poškodbi nosa nadaljeval tekmo. | Foto: Reuters V 12. minuti jo je skupil Birkir Bjornason, ki pa je kljub poškodbi nosa nadaljeval tekmo. Foto: Reuters Na drugi tekmi je Hrvaška s skoraj rezervno postavo premagala Islandijo z 2:1 in Islandcem preprečila naskok na drugo mesto, ki je peljalo v osmino finala.

Hrvaški selektor Zlatko Dalić je precej pomešal enajsterico in priložnost ponudil nekaterim nogometašem, ki sicer igrajo bolj malo. Od igralcev, ki so bili v udarni enajsterici proti gavčem, sta dvoboj začela le Luka Modrić, eden najboljših igralcev dozdajšnjega dela SP 2018 v Rusiji, in Ivan Perišić.

Hrvati v prvem delu niso v okvir vrat Islandcev usmerili niti enega strela, medtem ko je imel njihov vratar Lovro Kalinić, najvišji nogometaš na tem SP 2018, veliko dela.

Hrvaška Islandija Perišić
Sportal Selektor Islandije pohvalil Hrvaško kot še nihče

Veselja Milana Badelja po zadetku za vodstvo Hrvaške z 1:0. | Foto: Reuters Veselja Milana Badelja po zadetku za vodstvo Hrvaške z 1:0. Foto: Reuters

Za veselje Hrvaške je v 53. minuti poskrbel Milan Badelj. Zvezdnik Fiorentine je zatresel mrežo, minuto pred tem pa z velike razdalje stresel še okvir islandskih vrat. Nato so prečko zadeli še Islandci, v 76. minuti pa, pred tem je rezervist Dejan Lovren igral z roko, z bele točke izenačili na 1:1. V polno je zadel Gylfi Sigurdsson, a se ni dolgo veselil, saj je Perišić v 90. minuti Hrvaško popeljal v vodstvo in poskrbel za veliko slavje v taboru ognjenih.

Damir Skomina
Sportal Fifa zaupala Skomini evropsko poslastico

Po 37 tekmah prvič na SP 2018 nepriljubljeni rezultat

V skupini C je prvo mesto pripadlo Francozom, ki so v zadnjem nastopu v skupinskem delu remizirali proti Danski in ohranili prednost na lestvici. Gledalci na štadionu Lužniki niso videli zadetkov (0:0). To je bila prva tekma, ki se je na SP 2018 končala z nepriljubljenim rezultatom.

Francoski strateg Didier Deschamps je v začetni enajsterici glede na prejšnjo tekmo opravil kar šest sprememb, a so bili njegovi varovanci kljub temu še vedno nevarnejši od Dancev. Na tekmi, ki je minila brez izrazitih velikih priložnosti, sta ostali mreži nedotaknjeni, s tem pa je bil izpolnjen prvi pogoj, da med najboljših 16 iz skupine C potujeta oba evropska udeleženca. Zvezdniški Francozi niso zaigrali pretirano napadalno, zaradi pasivnih akcij in podajanja žoge pa jim je nezadovoljno občinstvo, ki je pričakovalo več spektakla, namenilo žvižge.

Fotogalerija
1 / 27

Ker je Peru v Sočiju premagal Avstralijo z 2:0, se je izkazalo, da bi Danci med najboljših 16 potovali tudi v primeru poraza proti Franciji. Južnoameriškemu predstavniku sta prvo zmago na svetovnem prvenstvu po 40 letih priigrala Andre Carrillo in nesojeni dopinški prestopnik Jose Paolo Guerrero, ki se je tako od SP, na katerem je s kapetanskim trakom nastopil po številnih pritožbah na izrečeno kazen Fife, poslovil z zadetkom. Avstralci so končali tekmovanje z osvojeno točko in zadnjim mestom v skupini.

Znani pari osmine finala:

Francija - Argentina (30. junij, 16.00)
Urugvaj – Portugalska (30. junij, 20.00)
Španija - Rusija (1. julij, 16.00)
Hrvaška - Danska (1. julij, 20.00)
 

Skupina C:

Skupina D:

Najboljši strelci:

- Kane (Anglija)
- Lukaku (Belgija), Ronaldo (Portugalska)
- Costa (Španija), Čerišev (Rusija)
- Coutinho (Brazilija), Dzjuba (Rusija), Hazard (Belgija), Jedinak (Avstralija), Modrić (Hrvaška), Musa (Nigerija), Salah (Egipt), Stones (Anglija), Suarez (Urugvaj) ...

 

Ne spreglejte