Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 6. 2018,
21.50

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Damir Skomina FIFA SP 2018

Torek, 19. 6. 2018, 21.50

5 let, 10 mesecev

SP 2018, 6. DAN (SKUPINSKI DEL – 1. in 2. KROG)

Norišnica v St. Peterburgu, Rusi skačejo od veselja, Skomina pisal zgodovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Rusija Egipt | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu v Rusiji se je končal prvi krog skupinskega dela svetovnega prvenstva v Rusiji. Japonska je v skupini H ugnala Kolumbijo, Damir Skomina pa je kot prvi Slovenec sodil tekmo SP, Senegal pa je bil boljši od Poljske. Obe tekmi sta se končali z 2:1. Rusi so v St. Peterburgu premagali Egipt (3:1), za katerega je zadel v polno Mohamed Salah, in se povsem približali osmini finala.

V Sankt Peterburgu so ruski nogometaši poskrbeli za veliko slavje. Gostitelji SP 2018 so na odprtju mundiala s 5:0 razbili Savdsko Arabijo, v drugem nastopu pa premagali še Egipt (3:1) in si skoraj že zagotovili nastop med najboljših 16. Prepreči jim ga lahko še neverjeten čudež.

Fotogalerija
1 / 12

V prvem polčasu ni bilo veliko izrazitih priložnosti. Edini strel v okvir vrat je bil ruski, skupno razmerje strelov proti vratom pa je znašalo 7:5 za gostitelje.

Rusija Egipt
Sportal Ruska pravljica se nadaljuje, strelec Salah tik pred izpadom

V 47. minuti je na štadionu v St. Peterburgu završalo. Rusija je povedla po zaslugi Egipčana Ahmeda Fathija, ki je zatresel lastno mrežo. To je bil že peti avtogol na tem prvenstvu. Premoč gostiteljev je 12 minut pozneje kronal Denis Čerišev in se s tretjim golom na SP na vrhu najboljših strelcev izenačil s Cristianom Ronaldom. Rusko rapsodijo je v 62. minuti nadaljeval Artem Dzjuba, Egiptu pa kaj več od častnega zadetka, dosegel ga je prvi zvezdnik Mohamed Salah, ni uspelo.

Poljaki razočarali navijače, Afrika si je oddahnila

Senegal je v zadnji tekmi prvega kroga skupinskega dela v Moskvi premagal Poljsko (2:1) in postal prva afriška ekipa, ki je na letošnjem SP v Rusiji prišla do točk.

Sportal Senegal

Po začetnem otipavanju brez resnejših priložnosti so gledalci prvi zadetek dočakali v 38. minuti. Dosegel ga je Poljak brazilskih korenin Thiago Cionek (član Spala v Italiji), a se ni veselil, saj je premagal lastnega vratarja. Po strelu zveznega igralca Evertona Idrisse Gueyeja je spremenil smer žogi in poskrbel za vodstvo Afričanov, ki so spravili v zagato četrtfinaliste zadnjega evropskega prvenstva. Prvi polčas se je končal z 1:0 za Senegal.

Fotogalerija
1 / 18

V 60. minuti se je po nizu napak v obrambni vrsti Poljske žoge dokopal Mbaye Niang in brez večjih težav zatresel mrežo. Senegal je povedel z 2:0, Poljska se je znašla na pragu zelo bolečega poraza. V 86. minuti je posijal žarek upanja za Poljsko. Grzegorz Krychowiak je znižal na 1:2, a je ostalo pri tesni prednosti Senegala.

Savdska Arabija, Rusija
Sportal Lestvica, ki ni niti najmanj všeč Messiju in Neymarju

Zgodovinski dan za slovenski nogomet

Damir Skomina si je za sojenje prislužil dobre ocene. | Foto: Guliverimage/Getty Images Damir Skomina si je za sojenje prislužil dobre ocene. Foto: Guliverimage/Getty Images Led torkovega tekmovalnega dne sta na štadionu Saransk prebili Kolumbija in Japonska. Obračun ima tudi slovenski pridih, saj za red na igrišču skrbi najboljši slovenski sodnik Damir Skomina. Ta je že v četrti minuti tekme pokazal na belo točko in pokazal rdeči karton Carlosu Sanchezu. To je bil tudi prvi rdeči karton na tem svetovnem prvenstvu. Iz enajstih metrov je pozneje, natančneje v 6. minuti tekme, za Japonsko v polno zadel Shinji Kagawa.

Do izenačujočega zadetka je prišlo v 39. minuti, ko je s prostega strela s strelom po tleh zadel Juan Quintero. Skomina je gol priznal po videoanalizi (VAR). Vodilni in odločilni zadetek za Japonce je v 73. minuti zadel Yuya Osako.

Japonska, Kloumbija
Sportal Skomina pisal zgodovino, Japonci slavijo veliko zmago

Sanchez hitro končal, a ne najhitreje

Sanchez je rdeči karton dobil po dveh minutah in 56 sekundah igre, kar je drugi najhitreje dosojeni rdeči karton na svetovnih prvenstvih. Najhitreje ga je prejel Urugvajec Jose Alberto Batista, ki je moral tekmo proti Škotski leta 1986 predčasno končati že po 54 sekundah igre.

Fotogalerija
1 / 9

 

Skupina A:

Skupina H:

Najboljši strelci:

3 - Čerišev (Rusija), Ronaldo (Portugalska)
2 - Costa (Španija), Kane (Anglija), Lukaku (Belgija)
1 - ...

Ne spreglejte