Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 6. 2018,
16.19

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

FIFA SP 2018 Kolumbija Japonska

Torek, 19. 6. 2018, 16.19

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Kolumbija : japonska

Skomina pisal zgodovino, Japonci slavijo veliko zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Japonska, Kloumbija | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Japonska nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Saransku premagala Kolumbijo z 2:1 (1:1).

Tekma v Saransku, ki jo je sodil debitant na SP Slovenec Damir Skomina s pomočnikoma Robertom Vukanom in Juretom Praprotnikom, je ponudila precej razburjenja. Najprej rdeči karton v tretji minuti in enajstmetrovko, zatem pa še tri gole. Nekoliko presenetljive zmage so se na koncu veselili Japonci, ki so Kolumbijce ugnali z 2:1.

Že uvod prvega polčasa je ponudil prvo razburjenje. Japonci so v tretji minuti prvič zapretili. Yuya Osaka je streljal, David Ospina je žogo odbil, a le na nogo Shinjija Kagawe, ki je znova udaril proti golu, žogo, ki bi bržčas končala v golu, pa je blokiral Carlos Sanchez, a z roko.

Rusija Egipt
Sportal Norišnica v St. Peterburgu, Rusi skačejo od veselja, Skomina pisal zgodovino

Skomina se ni obotavljal, Kolumbijcu je pokazal rdeči karton, prvega na letošnjem SP, ter pokazal na belo točko. Sanchez je tako po dveh minutah in 56 sekundah dobil drugi najhitrejši rdeči karton v zgodovini mundialov, rekorder je iz leta 1986 Urugvajec Jose Alberto Batista, ki je bil izključen po vsega 54 sekundah. V šesti minuti je strel z enajstih metrov nato unovčil Kagawa.

Kolumbijci so prvič na tekmi streljali v 12. minuti, ko je poskus Falcauu ubranil Eiji Kawashima. Tri minute kasneje je bil blizu drugemu japonskemu golu Takashi Inui, ki je na levi strani meril proti daljši vratnici, a za las zgrešil. V 32. minuti je bil še enkrat nevaren Osako.

Japonci so z 2:1 ugnali Kolumbijce, ki so od tretje minute igrali z igralcem manj, in prišli do pomembne zmage. | Foto: Guliverimage/Getty Images Japonci so z 2:1 ugnali Kolumbijce, ki so od tretje minute igrali z igralcem manj, in prišli do pomembne zmage. Foto: Guliverimage/Getty Images

V 39. minuti je prosti strel Kolumbiji priigral Falcao. Žogo si je na kakšnih 18 metrih nastavil Juan Quintero in poskusil s strelom po tleh, pod živim zidom. Presenetil je Kawashimo, ki je žogo ustavil v golu, jo hitro potisnil izven gola, a je Skomina po preverjanju s tehnologijo golove črte zadetek priznal.

Japonci so v drugem polčasu zaigrali še bolje, prevzeli so pobudo, poskušali s številnimi streli, v 73. minuti pa zadeli še drugič na tekmi. Rezervist Keisuke Honda je podal iz kota, v kazenskem prostoru pa je bil iznajdljiv Osako in žogo preusmeril v gol.

Čeprav je Kolumbija zaostajala, nikakor ni mogla razviti svoje igre. Japonska je bila več pri žogi, Južnoameričani nekaj več pokazali šele povsem ob koncu tekme, ko so morali napasti, toda njihovi tekmeci so bili v obrambi dobro organizirani in se na koncu veselili zaslužene zmage.

Kolumbija : Japonska 1:2 (1:1)

Mordovia Arena, gledalcev 40.000, sodniki: Skomina, Praprotnik, Vukan (vsi Slovenija).
* Strelci: 0:1 Kagawa (6./11-m), 1:1 Quintero (39.), 1:2 Osako (73.).
* Kolumbija: Ospina, Arias, D. Sanchez, Murillo, Mojica, C. Sanchez, Izquierdo (od 70. Bacca), J. Cuadrado (od 31. Barrios), Lerma, Quintero (od 59. James), Falcao.
* Japonska: Kawashima, Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo, Hasebe, Shibasaki (od 80. Yamaguchi), Haraguchi, Kagawa (od 70. Honda), Inui, Osako (od 85. Okazaki).
* Rumena kartona: Barrios, James.
* Rdeč karton: Sanchez (3.).

Preberite še:

 
Saudska Arabija- goreče letalo
Sportal Angleški navijači so znoreli #video
Anglija, Tunizija
Sportal Junak Anglije po dramatični zmagi nad sodnike
Anglija Tunizija
Sportal Angleži so se rešili, popoln dan za Evropejce
Ne spreglejte