Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 6. 2018,
21.54

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

FIFA SP 2018

Ponedeljek, 18. 6. 2018, 21.54

5 let, 10 mesecev

SP 2018, 5. DAN (SKUPINSKI DEL – 1. KROG)

Angleži so se rešili, popoln dan za Evropejce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38
Anglija Tunizija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Peti dan svetovnega prvenstva v nogometu je postregel s tremi zmagami evropskih predstavnikov. Švedska je ugnala Južno Korejo z 1:0, Belgija pa je bila boljša od novinke na svetovnih prvenstvih Paname s 3:0. Kot zadnji so se pomerili Angleži in Tunizijci. Ko je že kazalo, da bodo Tunizijci iztržili neodločen izid, je Harry Kane z drugim golom popeljal Otočane do zmage.

Prvi krog v skupini G sta v večernem terminu v Volgogradu sklenili Tunizija in Anglija. Tekmeca sta se na mundialu že pomerila. Pred 20 leti so bili Angleži v Franciji boljši z 2:0. Favoriti so bili tudi danes, le da je bil tokrat izid 2:1. Harry Kane je bil osrednji junak tekme. Najprej je popeljal Angleže v vodstvo že po 11 minutah, a so Tunizijci prek bele točke še do konca prvega polčasa poravnali izid na 1:1. Izenačujoči zadetek je dosegel Ferjani Sassi.

Veselje Angležov
Sportal Kane junak angleške zmage

V drugem polčasu so se Tunizijci uspešno branili, a vse do sodnikovega podaljška, ko je Kane še drugič zatresel mrežo Tunizije in razveselil vse na Otoku.

Fotogalerija
1 / 13

Panama se je vpisala v zgodovino z visokim porazom

Belgija je v Sočiju po pričakovanju premagala Panamo (3:0). To je bil zgodovinski dan za državo iz Srednje Amerike, ki debitira na največjem tekmovanju.

Belgija Panama
Sportal Najprej evrogol Mertensa, nato zadetka Lukakuja

V prvem polčasu je bila Belgija, 3. reprezentanca sveta na lestvici Fife, nevarnejša tekmica. To je dokazovalo tudi razmerje strelov na gol (9:3), a zadetkov ni bilo. Gledalci so prvega dočakali v 47. minuti, ko je zvezdnik Napolija Dries Mertens s prekrasnim volejem popeljal rdeče vrage v vodstvo z 1:0. Nato se je dvakrat med strelce vpisal napadalec Manchester Uniteda Romelu Lukaku in poskrbel za visoko uvodno zmago Belgije na SP.

Fotogalerija
1 / 16

Švedi do zmage s pomočjo VAR tehnologije

Švedska je v Nižnem Novgorodu premagala Južno Korejo z 1:0 in se na vrhu lestvice F pridružila Mehiki, ki je v nedeljo presenetila Nemčijo. V prvem polčasu je Šved Markus Berg v 21. minuti zapravil 100-odstotno priložnost, ko se je znašel sam pred vratarjem Južne Koreje, a žoge ni uspel spraviti v gol.

Švedska, Južna Koreja
Sportal Granqvist in VAR prinesla zmago Švedom

Skandinavci so zmagoviti zadetek dosegli v 64. minuti, ko je z 11 metrov v polno zadel švedski kapetan Andreas Granqvist. Sodnik je pokazal na belo točko s pomočjo VAR tehnologije. Južnokorejci niso bili tako nevarni, kot bi si želeli njihovi navijači. Skupno razmerje strelov proti vratom je znašalo 15:5 za Švede (5:0 v okvir vrat).

Skandinavci po dolgem času na velikem tekmovanju nastopajo brez Zlatana Ibrahimovića, ki stiska pesti za njih v vlogi navijača. to je bila prva zmaga Švedske na uvodni tekmi svetovnega prvenstva po letu 1958.

Fotogalerija
1 / 12

 

 

Skupina F:

Skupina G:

Najboljši strelci:

3 - Ronaldo (Portugalska)
2 - Costa (Španija), Čerišev (Rusija), Kane (Anglija), Lukaku (Belgija)
1 - ...

Ne spreglejte