Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 6. 2018,
19.10

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

FIFA SP 2018

Ponedeljek, 18. 6. 2018, 19.10

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Belgija : Panama

Najprej evrogol Mertensa, nato zadetka Lukakuja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Belgija Panama | Foto Reuters

Foto: Reuters

Belgijska nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Sočiju premagala Panamo s 3:0 (0:0). Za Belgijo sta zadela Dries Mertens v 47. ter Romelu Lukaku v 69. in 75. minuti. Druga tekma skupine G bo ob 20. uri v Volgogradu, kjer se bosta merili Anglija in Tunizija.

Rdeči vragi, ki veljajo za ene (ne toliko skritih) favoritov, so mundial v Rusiji začeli s pričakovano zmago nad Panamo. Izbranci Roberta Martineza so se sicer kar nekaj časa mučili, da so prišli do prvega zadetka, a bili praktično celo tekmo precej boljši tekmec in poskrbeli, da je Panama ostala brez zmage proti evropskim ekipam.

Anglija Tunizija
Sportal Angleži so se rešili, popoln dan za Evropejce

Belgija je v prvem polčasu prevladovala in imela nekaj priložnosti, medtem ko Panama na drugi strani ni ogrozila vrat Thiabuta Courtoisa.

Fotogalerija
1 / 16

Panamski vratar Jaime Penedo je moral posredovati po strelih Yannicka Carrasca v šesti, Driesa Mertensa v sedmi in Edena Hazarda v 38. minuti, medtem ko so bili Hazard v 12., Mertens v 19., Kevin De Bruyne v 20. in znova Mertens v 41. minuti premalo natančni.

V drugem polčasu trikrat v polno

Po vseh zgrešenih strelih v prvem polčasu pa je Belgija povedla v 47. minuti, ko je z lepim strelom z volejem z desne strani s približno 15 metrov zadel Mertens.

V 52. minuti je s prostega strela z dobrih 20 metrov De Bruyne za kak meter zgrešil cilj, tri minute zatem pa je Michaelu Amirju Murillu obranil strel belgijski vratar.

Belgija Panama | Foto: Reuters Foto: Reuters

V 69. minuti pa so Belgijci podvojili prednost, po podaji De Bruyneja iz kazenskega prostora malce z leve strani je iz bližine z glavo zadel Romelu Lukaku.

Isti igralec je v 75. minuti dosegel še drugi svoj gol na tekmi, ko je dokončal protinapad po podaji Hazarda. Panamci so nekajkrat pokazali, da znajo tudi zagroziti, med drugim je Fidel Escobar ob koncu tekme poskusil s prostega strela, Courtois pa je bil pripravljen.

Belgija : Panama 3:0 (0:0)

Stadion Fišt, gledalcev 43.257, sodniki: Sikazwe (Zambija), Dos Santos (Angola) in Siwela (JAR).
Strelci: 1:0 Mertens (47.), 2:0 Lukaku (69.), 3:0 Lukaku (75.).

Belgija: Courtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Meunier, Witsel (od 90. Chadli), De Bruyne, Carrasco (od 74. Dembele), E. Hazard, Mertens (od 83. T. Hazard), Lukaku.

Panama: Penedo, Murillo, Escobar, R. Torres, Davis, Gomez, Barcenas (od 63. G. Torres), Cooper, Godoy, Rodriguez (od 63. Diaz), Perez (od 73. Tejada).

Rumeni kartoni: Meunier, Vertonghen, De Bruyne; Davis, Barcenas, Cooper, Murillo, Godoy.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte