Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 6. 2018,
18.55

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,57

1

Natisni članek

FIFA SP 2018 Rusija Savdska Arabija

Četrtek, 14. 6. 2018, 18.55

5 let, 10 mesecev

SP 2018, 1. dan (skupinski del - 1. krog)

Pred očmi navdušenega Vladimirja Putina odjeknila petarda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,57

1

Savdska Arabija, Rusija | Foto Reuters

Foto: Reuters

V prvi tekmi 21. svetovnega nogometnega prvenstva je domačinka Rusija v otvoritveni tekmi na štadionu Lužniki v Moskvi s 5:0 premagala Savdsko Arabijo in si priigrala lepo izhodišče pred nadaljevanjem tekmovanj v skupini A, v kateri sta še Egipt in Urugvaj. To je bila edina tekma prvega dne.

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Največje nogometno tekmovanje na svetu se je začelo na štadionu Lužniki, kjer je bilo že pred začetkom pestro. Najprej so se v otvoritveni slovesnosti predstavili sloviti britanski pevec Robbie Wiliams, ruska operna diva Aida Garifulina, del spektakla pa je bil tudi legendarni brazilski nogometaš Ronaldo. Tik pred začetkom tekme je imel govor še ruski predsednik Vladimir Putin in 21. svetovno nogometno prvenstvo, na katerem se bo do 15. julija 32 reprezentanc merilo za naslov svetovnega prvaka, se je začelo.

Fotogalerija
1 / 18

V prvi tekmi prvenstva, ki je bila hkrati tudi obračun najslabše rangiranih udeleženk letošnjega svetovnega prvenstva glede na lestvico Fife, smo na gol čakali vsega 12 minut, ko je po podaji Aleksandra Golovina z glavo zadel ruski vezist Jurij Gazinskij. Tik pred odhodom na polčas je Denis Čerišev povišal vodstvo Rusije. Nekdanji napadalec Real Madrida se je poigral z obrambo Arabcev in neubranljivo zadel.

V 71. minuti je zadel še Artem Dzyuba, ki je na igrišče prišel le minuto pred tem in v polno meril po strelu z glavo. Spet je podal Golovin. V sodnikovem dodatku je z novo mojstrovino za 4:0 z drugim golom na tekmi poskrbel Čerišev.

Da imajo Rusi po prvi tekmi tudi nekaj skrbi, pa je poskrbel eden njihovih glavnih zvezdnikov, Alan Džagojev, ki je moral zaradi poškodbe mišice z igrišča že sredi prvega polčasa in je najverjetneje že končal z nastopi na letošnjem prvenstvu.

Minuto za tem je končni izid s prostega strela postavil dvakratni podajalec Golovin.


Lužniki Moskva Štadion SP 2018 Rusija
Sportal Moskva (Lužniki)

V skupini A nastopata še Egipt in dvakratni svetovni prvak Urugvaj, pri katerih za razliko od Rusije in Savdske Arabije ne manjka mednarodnih zvezdnikov.

Rusija
Sportal Rusija
Savdska Arabija
Sportal Savdska Arabija

Skupina A:

Ne spreglejte