Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
14. 6. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61

Natisni članek

FIFA SP 2018

Četrtek, 14. 6. 2018, 8.00

5 let, 10 mesecev

Napoved 1. tekmovalnega dne SP 2018

Najslabši ekipi na prvenstvu odpirata spektakel, ki bo trajal 31 dni

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,61
Lužniki, Vladimir Lenin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Danes ob 17. uri se bo s tekmo prvega kroga skupine A med domačinko Rusijo in Savdsko Arabijo na štadionu Lužniki v Moskvi začelo 21. svetovno nogometno prvenstvo, ki bo trajalo 31 dni. Ta tekma je za obe reprezentanci verjetno ključnega pomena v boju za osmino finala, ki ga lovita v družbi Egipta in Urugvaja.

⇒ Vse o SP 2018

Rusija – Savdska Arabija (danes ob 17. uri)

Štadion Lužniki v Moskvi, kapaciteta 81.000. Sodnik: Nestor Pisani (Argentina).

Verjetni začetni postavi:
Rusija (4-1-4-1): Akinfeev; Kudryašov, S. Ignaševič, Granat, Fernandes; Zobnin; Žirkov, Kuzyaev, Golovin, Samedov; Smolov. Selektor: Stanislav Čerčešov.
Savdska Arabija (4-2-3-1): Al-Mayoof; Shahrani, Os. Hawsawi, Om. Hawsawi, Al-Buyark; Faraj, Ateef; Dawsari, Jassam, Shehri; Muwallad. Selektor: Juan Antonio Pizzi.

Selektor Rusije Stanislav Čerčešov. | Foto: Reuters Selektor Rusije Stanislav Čerčešov. Foto: Reuters Po polurni otvoritveni slovesnosti, pri kateri bosta sodelovala tudi britanski pop zvezdnik Robbie Williams in eden izmed najboljših nogometašev v zgodovini Ronaldo, se bo s prvim žvižgom argentinskega sodnika Nestorja Pitana začel težko pričakovan nogometni spektakel, ki ga bomo v Rusiji spremljali polovico tega in polovico prihodnjega meseca.

Rusi so najslabše razvrščena reprezentanca na lestvici Fife od vseh 32, ki so na letošnjem svetovnem prvenstvu, trenutno so šele 70. Varovanci Stanislava Čerčešova niso zmagali že od  oktobra lani, čeprav so v tem obdobju odigrali sedem tekem. Po torkovi generalki in remiju s Turčijo z 1:1 so jih gledalci na štadionu VEB Arena v Moskvi z igrišča pospremili z žvižgi.

Sportal Skupina A: Arabci, Egipčani in Rusi napadajo Urugvaj

Nekdanji reprezentant pravi, da je to najslabša Rusija vseh časov

Domača javnost je do Rusov zelo kritična, nekdanji dolgoletni reprezentant Rusije Andrej Kančelskis pa je zdajšnjo rusko reprezentanco označil celo za najslabšo v zgodovini. V prid Rusov zagotovo ne govori niti dejstvo, da tokrat ne morejo računati na napadalca Aleksandra Kokorina ter branilca Georgija Džikija in Viktorja Vasina, sicer pomembne reprezentante, ki pa jih tokrat ni zraven zaradi poškodb.

Nogometaše Savdske Arabije je na zadnjem treningu obiskal minister za šport  Turki Al Sheikh. | Foto: Reuters Nogometaše Savdske Arabije je na zadnjem treningu obiskal minister za šport Turki Al Sheikh. Foto: Reuters

Toda tudi Savdska Arabija je vse prej kot velesila in je glede na mesto na lestvici Fife, trenutno je 67., druga najslabša reprezentanca na prvenstvu, pred prihodom na prvenstvo pa so Arabci izgubili vse tri tekme, ki so jih odigrali med pripravami.

Prva tekma je za obe reprezentanci seveda ključnega pomena v lovu na osmino finala, ki jo želita ujeti v družbi Egipta in favoriziranega Urugvaja.

Vedo, da niso favoriti, a želijo vsaj iz skupine

"Vemo, da nismo favoriti za naslov prvaka, a želimo si vsaj priti iz skupine, saj igramo doma. Vsem želimo dokazati, še najbolj pa sebi, da lahko igramo dober nogomet in je lahko država ponosna na nas. Naredili bomo vse, da nam to uspe," pred začetkom prvenstva pravi napadalec Rusije Artem Dzyuba.

Kaj pravi stavnica?

Stavnice v vlogo favorita brez pomisleka postavljajo Rusijo. Kvota za zmago domače ekipe pri Športni loteriji znaša 1,42, za remi 4,00, za zmago gostov pa že 8,00. Več o kvotah …

Spoznajte obe reprezentanci:

Rusija
Sportal Rusija
Savdska Arabija
Sportal Savdska Arabija

Spoznajte prizorišče tekme:

Lužniki Moskva Štadion SP 2018 Rusija
Sportal Moskva (Lužniki)
Ne spreglejte