Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 2. 2022,
16.14

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

3. SNL Damir Skomina NK Izola Dare Vršič

Torek, 15. 2. 2022, 16.14

2 leti, 2 meseca

Dare Vršič

Še en znan slovenski nogometni obraz v Izoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Triglav Gorica | Dare Vršič ni več nogometaš Triglava. Vrača se na Obalo, kjer pa ne bo igral za Koper, ampak za tretjeligaša iz Izole. | Foto Vid Ponikvar

Dare Vršič ni več nogometaš Triglava. Vrača se na Obalo, kjer pa ne bo igral za Koper, ampak za tretjeligaša iz Izole.

Foto: Vid Ponikvar

Danes je zadnji dan zimskega prestopnega roka. Slovenski nogometni klubi imajo še zadnjo priložnost, da okrepijo igralski kader. Za odmeven prestop je tako poskrbel tretjeligaški klub Izola, ki je sklenil sodelovanje z nekdanjim slovenskim reprezentantom Daretom Vršičem.

NK Olimpija : NK Maribor
Sportal Polom Aluminija, Olimpiji večni derbi, Koper ostaja vodilni

Izolani so pod vodstvom predsednika Damirja Skomine predstavili pomembno okrepitev. Zvezno vrsto so okrepili s 37-letnim Daretom Vršičem, ki se je jeseni dokazoval v drugi ligi in pomagal kranjskemu Triglavu do drugega mesta. Spomladi bo nastopal še en kakovostni rang nižje, saj je sklenil sodelovanje s tretjeligaškim klubom iz Izole.

Primorci nastopajo v eni izmed štirih tretjih lig (skupina zahod), po jesenskem delu pa zasedajo šesto mesto. Spomladi želijo izboljšati uvrstitev in kandidirati za napredovanje. Pri tem jim bo pomagal izkušeni Vršič, ki je v bogati karieri zbral 13 nastopov za slovensko izbrano vrsto in se v srca navijačev najbolj vtisnil z zmagovitim zadetkom na kvalifikacijski tekmi s Srbijo pred 11 leti (1:0 v Mariboru), kot igralec pa je branil barve vseh petih slovenskih klubov (Maribor, Olimpija, Celje, Mura, Koper), ki so od leta 2010 osvajali naslov državnega prvaka, nogometni kruh pa si je služil tudi na Slovaškem, v Romuniji in Avstriji.

V karieri je v 1. SNL odigral 323 tekem in dosegel 81 zadetkov, zadnjo jesen pa je v dresu kranjskega Triglava v 2. SNL zbral 14 nastopov in v polno zadel enkrat, na gostovanju v Ljubljani proti Iliriji.

Veselje Dareta Vršiča leta 2011 po zadetku proti Srbiji. To je bila sploh prva zmaga slovenske nogometne reprezentance proti tekmecu, ki prihaja z območja nekdanje Jugoslavije. | Foto: Vid Ponikvar Veselje Dareta Vršiča leta 2011 po zadetku proti Srbiji. To je bila sploh prva zmaga slovenske nogometne reprezentance proti tekmecu, ki prihaja z območja nekdanje Jugoslavije. Foto: Vid Ponikvar

Izola je po stresnem jesenskem delu na šestem mestu, za vodilnim klubom Brinje Grosuplje zaostaja sedem točk. Zanimivo je, da je tudi Grosuplje v zimskem prestopnem roku v svoje vrste pripeljalo izkušenega zveznega igralca, ki je pred leti nosil tudi državni dres. V tretji ligi zahod bo tako poleg Vršiča v dresu Brinja nastopal tudi Luka Žinko, ki bo prihodnji mesec dopolnil 39 let in ga vse bolj mikajo trenerski izzivi, a še ni rekel zadnje nogometu na igrišču.

Ne spreglejte