Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
22.20

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

FIFA SP 2018

Torek, 26. 6. 2018, 22.20

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Islandija : Hrvaška

Hrvaška pravljica v Rusiji se kar noče nehati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Hrvaška Islandija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hrvaška nogometna reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Rostovu na Donu premagala Islandijo z 2:1 (0:0). Hrvaška si je že pred tem zagotovila osmino finala, iz skupine D pa se je tja kot drugouvrščena prebila tudi Argentina, ki je z 2:1 (1:0) v St. Peterburgu premagala Nigerijo.

Hrvaški nogometaši so na svojem petem mundialu prvič skupinski del končali neporaženi. Še več, izbranci Zlatka Dalića so dobili vse tri tekme v svoji skupini, danes so ugnali še Islandijo, ki je pred tem še upala, da bi se lahko prebila v osmino finala. Toda igralci s severa Evrope bi zato morali zmagati, kar pa ji proti hrvaški vrsti, ta je med tistimi, ki so v prvem delu pokazale največ, ni uspelo.

Fotogalerija
1 / 38

Večino prvega polčasa gledalci niso videli resnejše priložnosti na eni ali drugi strani. Nekaj več so s streli poskušali Islandci, ki so bili nevarni v končnici prvega dela. V 41. minuti je Gylfi Sigurdsson žogo poslal malo mimo desne vratnice z roba kazenskega prostora, v 45. minuti oziroma sodniškem dodatku pa je Lovre Kalinić obranil poskusa Birkirja Bjarnasona in predvsem Arona Gunnarssona, ki je tudi sprožil z roba kazenskega prostora.

Argentina NIgerija
Sportal Velika drama, Argentina se je s hrvaško pomočjo rešila tik pred zdajci

Perišić odločil zmagovalca v sodnikovem podaljšku

V uvodu drugega polčasa pa je na sceno stopil Milan Badelj. Ta je najprej v 51. minuti z več kot 20 metrov zadel prečko, dve minuti pozneje pa je zadel, potem ko je pritekel v kazenski prostor in "iz prve" poskrbel za 1:0.

Le malce zatem se je znova izkazal Kalinić po poskusu Sverrirja Ingija Ingasona z glavo, isti igralec pa je le malce zatem po kotu spet s strelom z glavo zadel prečko. V 66. minuti je Gylfi Sigurdsson malce z desne strani z roba kazenskega prostora zgrešil vrata, tako kot Bjarnason v 73. minuti iz bližine.

Islandci, novinci na svetovnih prvenstvih, so v treh tekmah osvojili eno točko in v skupini D osvojili zadnje mesto. | Foto: Reuters Islandci, novinci na svetovnih prvenstvih, so v treh tekmah osvojili eno točko in v skupini D osvojili zadnje mesto. Foto: Reuters

Minuto pozneje je pri Hrvatih z leve sprožil Josip Pivarić, a zgrešil, takoj zatem pa je Dejan Lovren v kazenskem prostoru igral z roko, najstrožjo kazen pa je za 1:1 unovčil Gylfi Sigurdsson. Naslednjo priložnost na tekmi je v 85. minuti zapravil Ivan Perišić, ki je s prostega strela meril le malce previsoko, v 89. minuti pa je zgrešil še Andrej Kramarić.

Damir Skomina
Sportal Fifa zaupala Skomini evropsko poslastico

V prvi minuti sodniškega dodatka pa so Hrvati prišli do nove zmage, ko je malce z leve iz kazenskega prostora zadel Perišić.

Islandija : Hrvaška 1:2 (0:0)

Arena Rostov na Donu, gledalcev 43.472, sodniki: Mateu Lahoz, Devis in Perez (vsi Španija).

Strelci: 0:1 Badelj (53.), 1:1 G. Sigurdsson (76./11 m), 1:2 Perišić (90.).

Islandija: Halldorsson, Saevarsson, Ingason, R. Sigurdsson (od 71. Hallgrimsson), Magnusson, J. Gudmundsson, Gunnarsson, G. Sigurdsson, Hallfredsson, Bjarnason (od 90. Traustason), Finnbogason (od 85. Gudmundsson).
Hrvaška: Kalinić, Čaleta-Car, Ćorluka, Jedvaj, Pivarić, Badelj, Modrić (od 65. Bradarić), Kovačić (od 81. Rakitić), Pjaca (od 70. Lovren), Kramarić, Perišić.

Rumeni kartoni: Halfredsson, Finnbogason, Saevarsson; Pjaca, Jedvaj.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte