Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
18.20

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

FIFA SP 2018

Torek, 26. 6. 2018, 18.20

5 let, 9 mesecev

Poročilo s tekme Danska : Francija

Po 13 dneh in 37 tekmah prvič 0:0

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Francija Danska | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francoska nogometna reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Moskvi remizirala z Dansko 0:0. Francozi, ki so si že pred zadnjo tekmo predtekmovanja zagotovili osmino finala, so osvojili prvo mesto v skupini C, druga je Danska, tretji Peru in četrta Avstralija.

Potrebnih je bilo sedemintrideset tekem in trinajst igralnih dni, da se je na enaindvajsetem svetovnem prvenstvu v Rusiji prva tekma končala z nepriljubljenim izidom 0:0. Brez golov se je končala tekma zadnjega kroga v skupini C med Francijo in Dansko.

Argentina NIgerija
Sportal Velika drama, Argentina se je s hrvaško pomočjo rešila tik pred zdajci

Francija bo v osmini finala igrala z drugouvrščeno ekipo iz skupine D, in sicer v soboto ob 16. uri v Kazanu, Dansko pa čaka vodilna ekipa iz te skupine v nedeljo ob 20. uri v Nižnjem Novgorodu.

Malo zanimivega nogometa

Glede na to, da je obema ekipama za napredovanje v osmino finala zadostoval remi, so gledalci na stadionu Lužniki v Moskvi videli bolj malo zanimivega nogometa. Podatek, da so poročevalci s tekme v prvih 45 minutah le dvakrat vzeli svinčnik v roke in si naredili zaznamka, zgovorno priča o poteku tekme.

Fotogalerija
1 / 27

Prvič, ko je Danska zahtevala najstrožjo kazen po kontaktu med vratarjem Stevom Mandandajem in Christianom Eriksenom, ter drugič v 33. minuti, ko je Ousmane Dembele poskusil s strelom z roba kazenskega prosta, toda ne dovolj natančnim.

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Francija je imela v prvem polčasu 65 odstotkov časa žogo v svoji posesti, tudi v nadaljevanju pa se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Priložnosti so bile še redkejše; Danska je enkrat zagrozila z razdalje, pa še to zaradi neodločnega posredovanja francoskega vratarja, Francija pa je bila dvakrat nevarna preko Nabila Fekirja, ki je priložnost dobil v zadnjih dvajsetih minutah, ko je francoski strateg iz igre potegnil vsa svoja najmočnejša orožja.

Fekir je v 70. minuti zadel mrežo, a z zunanje strani, v 82. minuti pa je njegov poskus ukrotil vratar Kasper Schmeichel.

Danska : Francija 0:0

Stadion Lužniki, gledalcev 78.011, sodniki: Ricci, De Carvalho in Van Gasse (vsi Brazilija).

Strelci: /.

Danska: Schmeichel, Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger Larsen, Jorgensen, Delaney, Eriksen, Cornelius (od 75. Dolberg), Sisto (od 60. Fisher), Braithwaite.
Francija: Mandanda, Sidibe, Varane, Kimpembe, Hernandez (od 50. Mendy), Kante, N'Zonzi, Dembele (od 78. Mbappe), Griezmann (od 69. Fekir), Lemar, Giroud.

Rumeni karton: Jorgensen.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte