Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 6. 2018,
21.56

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

6

Natisni članek

FIFA SP 2018

Sobota, 23. 6. 2018, 21.56

5 let, 11 mesecev

SP 2018, 10. DAN (SKUPINSKI DEL - 2. KROG)

Kakšen preobrat Nemcev: bili so na robu izpada, a so se vrnili med žive

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,45

6

Toni Kroos | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Aktualni svetovni prvaki Nemci so v svojem slogu prišli do velike zmage. V izdihljajih sodnikovega podaljška je Toni Kroos mojstrsko zadel za veliko zmago in rešil Nemčijo, ki je tekmo zaključila z igralcem manj, pred skorajšnjim izpadom. Na prvih dveh tekmah dneva se je visoke zmage (5:2) nad Tunizijo veselila Belgija, Mehika pa je z 2:1 premagala še Južno Korejo.

Štirikratni svetovni prvaki Nemci so skušali priti do zmage proti Švedski, saj bi se v nasprotnem primeru znašli v nelagodnem položaju. Še slabše jim je kazalo v 32. minuti, ko je Ola Toivonen poslal žogo prek Manuela Neuerja.

Čeprav je bilo videti, da bodo Nemci težko našli pot prek čvrste švedske obrambe, se je to zgodilo kmalu ob prihodu iz slačilnic, potem ko je Marco Reus v 48. minuti poravnal ekipi na 1:1.

Zadnjih devet minut je elf igral z igralcem manj, saj je Jerome Boateng prejel rdeči karton (dva rumena) in moral predčasno z zelenice.

Čeprav so bili Nemci številčno oslabljeni, so skušali priti do drugega gola. Zelo blizu mu je bil Julian Brandt, ki je v 92. minuti zadel levo vratnico. Ko je že kazalo, da bo končni rezultat 1:1 in bodo Nemci na robu izpada, je 17 sekund pred iztekom sodnikovega podaljška Toni Kroos mojstrsko dosegel gol in spravil nemške navijače v delirij. Zdaj bo v zadnjem krogu zelo zanimivo.

Fotogalerija
1
 / 16

Mehika potrdila zmago nad Nemčijo

Javier Hernandez je dosegel svoj jubilejni 50. zadetek za Mehiko. | Foto: Reuters Javier Hernandez je dosegel svoj jubilejni 50. zadetek za Mehiko. Foto: Reuters Mehičani, ki so v prvem krogu z zmago nad Nemčijo šokirali nogometno javnost, so dobro formo potrdili tudi proti Južni Koreji.

Tako kot Belgijci so tudi Mehičani povedli z  enajstmetrovke. Korejski branilec Hyun.Soo Jang je igral z roko, korejsko darilo pa je z bele pike v gol pretopil odlični Carlos Vela.

V drugem polčasu se mehiški nogometaši z minimalnim vodstvom niso zadovoljili in lovili še drugi zadetek. Ujeli so ga v 66. minuti, ko je bliskovit protinapad Mehike mojstrsko zaključil Javier Hernandez.

Grahek je dosegel jubilejni 50. zadetek v reprezentančnem dresu. Korejci so ob koncu tekme uspeli le znižati rezultat, kar pa je bilo premalo za osvojitev prvih točk.

Od sreče je spet skakala tudi najbolj seksi vremenarka na svetu Yanet Garcia:

Fotogalerija
1
 / 9

Belgijci razbili še Tunizijo, Lukaku ujel Ronalda

Romelu Lukaku je na listi strelcev ujel vodilnega Cristiana Ronalda. | Foto: Reuters Romelu Lukaku je na listi strelcev ujel vodilnega Cristiana Ronalda. Foto: Reuters Na prvi sobotni tekmi se je vse končalo po pri pričakovanjih, rdeči vragi so po Panami razbili že Tunizijo. Belgijski zvezdniki so ekspresno hitro prišli do vodstva. Hitrega Edena Hazarda je na črti svojega kazenskega prostora podrl Syam Ben Yousseff in sodnik je nemudoma pokazal na belo točko. Kazenski strel je zvezdnik Chelseaja izvajal kar sam in Belgijo suvereno popeljal v vodstvo.

Le deset minut je prednost Belgije povišal Romelu Lukaku, vseeno pa so se Tunizijci v igro vrnili le dve minuti kasneje, ko je izid na 1:2 znižal Dylan Bronn. Desni bočni branilec se ni dolgo veselil, že šest minut kasneje je moral zaradi poškodbe zapustiti zelenico.

Do konca prvega polčasa smo videli še en zadetek. Po izjemni podaji branilca PSG Thomas Meunier je še drugi zadetek na tekmi dosegel Lukaku in se s štirimi zadetki na vrhu liste strelcev izenačil s Cristianom Ronaldom.

Belgijski šov se je nadaljeval tudi v drugem polčasu, ko je za četrti zadetek Belgije poskrbel Hazard, za petega rezervist Michy Batshuayi, visok poraz pa je nekoliko v sodnikovem dodatku ublažil Wahbi Khazri.

Fotogalerija
1
 / 10
banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

 

Skupina F:

Skupina G:

Najboljši strelci:

- Lukaku (Belgija), Ronaldo (Portugalska)
3 - Costa (Španija), Čerišev (Rusija)
- Coutinho (Brazilija), Dzjuba (Rusija), Hazard (Belgija), Jedinak (Avstralija), Kane (Anglija),  Modrić (Hrvaška), Musa (Nigerija)
- ...

Joachim Löw
Sportal Löw pod groznim pritiskom, Nemčija ni tako kmalu izpadla na SP že 80 let
Aleksandar Mitrović
Sportal Neverjetno, kaj je spregledal nemški sodnik #video
Ivan Rakitić
Sportal Ganljiva zgodba hrvaškega zvezdnika, ki bo orosila oči bralcev
Sportal Brez političnih provokacij ni šlo

 

Ne spreglejte