Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
23. 6. 2018,
11.38

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06

6

Natisni članek

Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018 FIFA SP 2018

Sobota, 23. 6. 2018, 11.38

5 let, 9 mesecev

OCVIRKI Z DRUŽBENIH OMREŽIJ NA SP 2018 (9. DAN)

Brez političnih provokacij ni šlo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06

6

Deveti dan svetovnega prvenstva v Rusiji je bil znova zanimiv in pester. Na tekmi med Srbijo in Švico so se zgodile provokacije, ki ne spadajo na nogometna igrišča ali na katerokoli športno prireditev. Veliko bolj športni so bili na primer nigerijski navijači, ki so navijali skupaj z islandskimi navijači. Zelo izvirni so tudi brazilski navijači, ki s posebno pesmijo Messija in Argentino že pošiljajo domov …

Srbi so se že pritožili zaradi proslavljanja golov

V petek je bila zvečer na sporedu tekma med Srbijo in Švico, kjer je v ekipi kar nekaj kosovskih Albancev. Xherdan Shaqiri in Granit Xhaka, nogometaša z albanskimi koreninami sta svoja gola proslavila z rokami in nakazala na albanskega orla, ki krasi albansko zastavo. S tem sta sprožila nemalo negodovanja. Srbi so se že pritožili na proslavljanje golov Xhake in Shaqirija s tako imenovanim "albanskim orlom" ter na kosovsko zastavo na enem od nogometnih čevljev Shaqirija. Nad proslavljanjem svojih varovancev ni bil navdušen niti selektor švicarske izbrane vrste Vladimir Petković.

Zmago Švice so glasno proslavljali tudi Albanci

Zmago Švicarjev so glasno proslavili tudi v Albaniji. V vasi Zhegra v občini Gnjilane na Kosovu so priredili veliko slovesnost, saj je to rojstni kraj Shaqirija, ki so ga okrasili tudi s švicarskimi zastavami.

Prekršek ali ne?

Tekmo med Srbijo in Albanijo je zaznamoval  prekršek nad srbskim reprezentantom Aleksandrom Mitrovićem, potem ko sta ga v kazenskem prostoru  Stephan Lichtsteiner in Fabian Schär po mnenju številnih nepravilno zaustavila. Mnenje si lahko ustvarite sami.

Nigerjiski navijači ploskali skupaj z Islandci

Veliko bolj prijateljsko vzdušje je bilo na tekmi med Nigerijo in Islandijo. Islandci so znani predvsem s svojimi značilnimi vzkliki in ploskanjem. Če verjamete ali ne, so se jim ob tem pridružili tudi nekateri nigerijski navijači. Na koncu je tekmo z 2:0 dobila Nigerija.

Od veselja trenerja vrgel po tleh

Na klopi Brazilije je bilo ob drugem zadetku tako veselo, da je eden igralcev po nesreči podrl brazilskega trenerja Titeja, a mu ta ni zameril. Brazilci so na tem svetovnem prvenstvu dosegli prvo zmago, potem ko so na prvi tekmi s Švico remizirali (1:1).

Že veste, zakaj so v petek zmagali Nigerijci?

Na družabnih omrežjih je zaokrožil zanimiv posnetek, ko ena izmed nigerijskih mam prek televizije blagoslovila vsakega nigerijskega igralca posebej. Morda jim je ta blagoslov res pomagal? Vsekakor je bil dober namen.

Brazilski navijači Messija pošiljajo domov

Brazilski navijači so se včeraj razveselili zmage njihovih rojakov nad Kostariko. Skupina brazilskih navijačev ima že posebno pesem, ko argentinskega zvezdnika Lionela Messija in Argentino pošiljajo domov, medtem ko Brazilijo postavljajo na prvo mesto.

Sodnik mu je hitro pokazal, kdo je glavni na igrišču

Brazilski zvezdnik Neymar se je na tekmi proti Kostariki sporekel z glavni sodnikom, a mu je ta dal hitro vedeti, kdo je glavni na igrišču in kdo vodi pravila igre.

Neymar pokazal svojo kakovost in tudi čustva

Neymar je na tekmi proti Kostariki pokazal, da gre za nogometaša z izjemnimi sposobnosti, potem ko je na svojevrsten način preigral obrambnega igralca Kostarike. Brazilski zvezdnik pa je pokazal, da ima tudi on čustva. Po sodnikovem žvižgu se je sesedel in od sreče zajokal.

Ne spreglejte