Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
22.30

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

FIFA SP 2018

Torek, 26. 6. 2018, 22.30

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Nigerija : Argentina

Gavči skozi šivankino uho v osmino finala, Messi prekinil post

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Argentina Nigerija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Argentinska nogometna reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v St. Peterburgu premagala Nigerijo z 2:1 (1:0) in si z drugim mestom v skupini D zagotovila nastop v osmini finala. Prvo mesto je osvojila Hrvaška, ki je v Rostovu na Donu premagala Islandijo z 2:1 (0:0).

Nogometaši Argentine pod vodstvom Lionela Messija so v zadnjem krogu predtekmovanja v skupini D prišli do prve zmage na svetovnem prvenstvu v Rusiji in se kot drugouvrščena ekipa uvrstili v osmino finala, kjer jih v prvi tekmi izločilnih bojev v soboto ob 16. uri v Kazanu čaka obračun proti aktualnim evropskim podprvakom Francozom.

Fotogalerija
1 / 38

Nigerija na drugi strani je po zmagi proti Islandiji in dvema porazoma zaključila nastope na 21. SP in se tretjič v šestih nastopih na mundialih poslovila po predtekmovanju.

Argentina slavi dva junaka, petkratnega dobitnika zlate žoge Lionela Messija, ki je zadel za 1:0, ter branilca Manchester Uniteda Marcosa Roja, ki je "albiceleste" rešil v 86. minuti.

Argentina NIgerija
Sportal Velika drama, Argentina se je s hrvaško pomočjo rešila tik pred zdajci

Messi si je čestital za rojstni dan

Na SP je dosegel šest zadetkov. | Foto: Reuters Na SP je dosegel šest zadetkov. Foto: Reuters 170 centimetrov visoki Messi, ki je pred dvema dnevoma praznoval 31. rojstni dan, je svoje mojstrstvo najprej pokazal v 14. minuti. V polnem teku je z levim kolenom sprejel dolgo podajo Everja Banege, si podaljšal žogo za strel z desno nogo, ki ga vratar Nigerije Francis Uzoho ni mogel ukrotiti.

To je bil jubilejni stoti zadetek na 21. svetovnem prvenstvu v Rusiji in hkrati šesti zadetek Messija na svetovnih prvenstvih - tri od teh je dosegel proti Nigeriji, s katerim je prekinil svoj 662-minutni post na največjem tekmovanju na svetu.

Messi je bil osrednja figura tudi v nadaljevanju prvega polčasa. V 28. minuti je lepo zaposlil Gonzala Higuaina, ki ni znal izkoristiti priložnosti za 2:0 oziroma je bil nigerijski vratar na pravem mestu, v 33. minuti po vnovični natančni podaji, tokrat Angelu Di Marii, pa je imel priložnost s prostega strela, vendar je njegov strel po milimetrskem posredovanju Uzoha končal v vratnici.

Hrvaška Islandija
Sportal Hrvaška pravljica v Rusiji se kar noče nehati

Nigerija prejela kazen za neučinkovitost

Victor Moses je izenačil z bele točke. | Foto: Reuters Victor Moses je izenačil z bele točke. Foto: Reuters Drugi polčas se ni začel po notah 45-milijonskega naroda iz Južne Amerike. Turški sodnik Cüneyt Cakir je v 50. minuti po prekršku Javierja Mascherana pokazal na belo točko, natančni izvajalec najstrožje kazni pa je bil Victor Moses.

Zadetek je povsem ohromil Argentino, ki v naslednjih dvajsetih minutah ni prišla do priložnosti, celo več, Nigerija je imela tri stoodstotne priložnosti za 2:1. Odion Ighalo je v 75. minuti meril mimo gola (sodnik po ogledu video posnetka ni dosodil igranja z roko), istega igralca je v 83. minuti zaustavil vratar Franco Armani, Ighalo pa je za las zgrešil še prosti strel v 85. minuti.

Kazen za neučinkovitost je Nigerijo doletela le minuto za tem. Rojo je z "volejem" zadel žogo, ki je končala v levem spodnjem kotu nigerijske mreže in ki je sprožila val navdušenja med argentinskimi nogometaši. Ti so se tako skozi šivankino uho uvrstili med šestnajst najboljših ekip na svetu.

Damir Skomina
Sportal Fifa zaupala Skomini evropsko poslastico

Nigerija : Argentina 1:2 (0:1)

Stadion St. Peterburg, gledalcev 64.468, sodniki: Cakir, Duran in Ongun (vsi Turčija).

Strelci: 0:1 Messi (14.), 1:1 Moses (51./11 m), 1:2 Rojo (86.).

Nigerija: Uzoho, Idowu, Ekong, Balogun, Moses, Ndidi, Obi Mikel, Etebo, Omeruo (od 90. Iwobi), Iheanacho (od 46. Ighalo), Musa (od 90. Simy).
Argentina: Armani, Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico (od 80. Aguero), Perez (od 60. Pavon), Mascherano, Banega, Messi, Higuain, Di Maria (od 72. Meza).

Rumeni kartoni: Balogun, Mikel; Mascherano, Banega, Messi.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte