Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
18.30

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

FIFA SP 2018

Torek, 26. 6. 2018, 18.30

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Peru : Avstralja

Peru za slovo osrečil navijače in pokvaril načrte Avstraliji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Peru Avstralija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Perujska nogometna reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Sočiju premagala Avstralijo z 2:0 (1:0). V skupini C je prvo mesto osvojila Francija, ki je v Moskvi igrala neodločeno 0:0 z Dansko. Ti dve ekipi sta se tudi prebili v osmino finala.

Avstralski nogometaši so bili pred tekmo še v igri za napredovanje v osmino finala, a bi nujno morali zmagati. Toda niso bili niti blizu slavja na dvoboju s simpatičnimi Perujci, ki se od Rusije poslavljajo s štirimi točkami. Namesto da bi bila Avstralija tista, ki bi narekovala ritem igre in bila konkretnejša, se je gledalcem v tem pogledu (še) bolj prikupil Peru, ki je s po enim zadetkom v vsakem polčasu prišel do častne zmage. Obe ekipi pa se poslavljata od Rusije.

Argentina NIgerija
Sportal Velika drama, Argentina se je s hrvaško pomočjo rešila tik pred zdajci

Perujci so v prvem polčasu Avstralcem hitro otežili delo, saj so povedli v 18. minuti. Takrat je Paolo Guerrero z leve strani lepo podal na rob kazenskega prostora, od koder je Andre Carrillo malce z desne strani z volejem žogo poslal v gol ob nasprotni vratnici. Carrillo je tako postal prvi Perujec z zadetkom na mundialih po Guillermu la Rosi, ki je proti Poljski zadel 22. junija 1982.

Fotogalerija
1 / 27

Avstralci so sicer imeli rahlo pobudo, a do priložnosti prišli le v 27. minuti, ko je prodiral Tom Rogić in prišel do strela v kazenskem prostoru, toda Pedro Gallese je žogo odbil. V 34. minuti sta Christian Ramos in Anderson Santamaria Mathewu Leckieju preprečila čisti strel iz bližine, v 40. pa je bil z glavo nenatančen Trent Sainsbury.

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Kapetan podvojil prednost

V 50. minuti so Perujci podvojili prednost, ko je Guerrero prišel do strela z devetih metrov in žogo poslal ob desni vratnici v mrežo. Žoga se je tudi nekoliko odbila od avstralskega branilca.

Avstralci so se od svetovnega prvenstva poslovili z eno osvojeno točko. | Foto: Reuters Avstralci so se od svetovnega prvenstva poslovili z eno osvojeno točko. Foto: Reuters

Deset minut pozneje je na drugi strani žogo po poskusu Aziza Behicha z golove črte izbil eden perujskih branilcev, malce pozneje pa je neuspešno poskusil še izkušeni Tim Cahill. V 67. minuti je od daleč previsoko meril še Daniel Arzani, tako kot tudi v 83. Mile Jedinak s prostega strela.

Beinranvand
Sportal Pasel je ovce, bil brezdomec in čistil ulice, zdaj je junak Irana

Avstralija : Peru 0:2 (0:1)

Stadion Fišt, gledalcev 44.073, sodniki: Karašev, Averjanov in Kalugin (vsi Rusija).

Strelca: 0:1 Carrillo (18.), 0:2 Guerrero (50.).

Avstralija: Ryan, Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich, Jedinak, Mooy, Leckie, Rogić (od 72. Irvine), Kruse (od 58. Arzani), Jurić (od 53. Cahill).
Peru: Gallese, Advincula, Ramos, Santamaria, Trauco, Tapia (od 63. Hurtado), Yotun (od 46. Aquino), Carrillo (od 79. Cartagena), Cueva, Flores, Guerrero.

Rumeni kartoni: Jedinak, Arzani, Rogić, Milligan; Yotun, Hurtado.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte