Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2018,
18.29

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Liverpool Jürgen Klopp

Ponedeljek, 23. 7. 2018, 18.29

5 let, 8 mesecev

Klopp: Ne gane me, če pravijo, da sem hinavec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Liverpool Spartak Klopp | Foto Reuters

Foto: Reuters

Angleški prvoligaš Liverpool v zadnjih tednih buri duhove z novimi okrepitvami. Nazadnje je klub iz mesta Beatlesov v svoje vrste za rekordno vsoto pripeljal brazilskega vratarja Alissona Beckerja. Še posebej navdušen nad novimi okrepitvami je Liverpoolov trener Jügen Klopp.

Pisalo se je leto 2016, ko je Paul Pogba za slabih 110 milijonov evrov prestopil v Manchester United. Enega izmed rekordnih prestopov na svetovni nogometni tržnici je trener Liverpoola Jürgen Klopp pospremil z besedami, da bo zapustil nogometni svet, če bodo takšni prestopni zneski postali del vsakdana. "To zame ni nogomet," je takrat dejal Klopp.

A nemški trener bi se moral leta 2016 ugrizniti v jezik. Pred dnevi je namreč v klub iz mesta Beatlesov prestopil nogometni vratar Alisson za vrtoglavo vsoto 75 milijonov evrov, kar je nov rekord med vratarji. S podpisom Alissona je Liverpool v zadnjih 12 mesecih skupno zapravil skoraj 281 milijonov evrov in pol.

Alisson
Sportal Svetovni rekord je padel, nov nor nakup Liverpoola

Klopp je torej v zadnjem času deloval v navzkrižju s svojimi besedami iz leta 2016. Nemški strateg se je na vprašanje novinarjev v zvezi z izjavami iz leta 2016 branil z odgovorom, da gre za mnenje v določenem trenutku. "Ne gane nas, kaj svet misli o nas, tako kot se Manchester United ni obremenjeval s tem, kar sem rekel jaz pred dvema letoma. Sem spremenil svoje mišljenje? Sem, to je res. Ampak bolje je spremeniti mnenje, kot da mnenja nimaš. Dobili smo igralce, ki smo si jih želeli," je bil neposreden 51-letni Nemec.

Klopp za nove igralce odštel 430 milijonov evrov

Liverpool je januarja podrl še en rekord, ko je za 75 milijonov sklenil pogodbo z osrednjim branilcem Southhamptona Virgilom van Dijkom. Poleti so Redsi podpisali tudi pogodbo z brazilskim veznim igralcem Fabinhom iz Monaca. Zanj so odšteli 45 milijonov evrov. Za 15 milijonov evrov je v klub petkratnih zmagovalcev lige prvakov prestopil še Xherdan Shaquiri, sledila pa je pogodba z brazilskim vratarjem Alissonom.

Eden od najodmevnejših prestopov v poletnem prestopnem roku je bil Liverpoolov nakup Alissona Beckerja. | Foto: Reuters Eden od najodmevnejših prestopov v poletnem prestopnem roku je bil Liverpoolov nakup Alissona Beckerja. Foto: Reuters

Odkar je Klopp trener Liverpoola, je z angleškim klubom pogodbo sklenilo 19 igralcev, za katere so odšteli okoli 430 milijonov evrov in pol. Klub je medtem zapustilo 20 nogometašev v skupni vrednosti več kot 300 milijonov evrov in pol. Največ so 18-kratni zmagovalci angleškega prvenstva zaslužili z odhodom Philippeja Coutinha, saj je Barcelona zanj odštela dobrih 159 milijonov evrov.

"Nogometni svet se spreminja"

Klopp je v svoj zagovor še povedal, da ga komentarji drugih ne zanimajo. "Ne glede na to, kaj bodo ljudje rekli, sem imel že težje dneve, zgodile so se mi že hujše stvari. Zadovoljen sem z našimi nakupi," je dejal Nemec. Klopp verjame, da se bodo v nogometnem svetu do konca prestopnega roka, ki bo 31. avgusta, zgodili še številni prestopi. Trener Liverpoola je svoje komentarje upravičil s podatkom, da se je nogometni svet v zadnjih dveh letih močno spremenil, še posebej z rekordnim prestopom Neymarja v PSG v vrednosti 222 milijonov evrov. "Nogomet se je povsem spremenil. Dobri igralci ne čakajo za vsakim vogalom. Ne moreš pričakovati, da boš odličnega vratarja Rome dobil zastonj. Brez dobrih igralcev pa Liverpool ne more biti uspešen," je sklenil trener Liverpoola pred prijateljsko tekmo z Borussio Dortmund, ki jo je angleški klub izgubil z 1:3.

Real Madrid, Roma
Sportal Real Madrid v New Jerseyju boljši od Rome

 

Ne spreglejte