Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 8. 2018,
11.25

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

3

Natisni članek

Chelsea Arsenal mednarodni pokal prvakov 2018 Manchester United Barcelona Real Madrid Bayern Inter Samir Handanović

Sreda, 8. 8. 2018, 11.25

5 let, 8 mesecev

Mednarodni pokal prvakov 2018

Real Madrid v New Jerseyju boljši od Rome

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

3

Real Madrid, Roma | Samir Handanović je proti Lyonu branil vso tekmo in ohranil mrežo nedotaknjeno. | Foto Guliver/Getty Images

Samir Handanović je proti Lyonu branil vso tekmo in ohranil mrežo nedotaknjeno.

Foto: Guliver/Getty Images

Trikratni zaporedni evropski nogometni prvak Real Madrid je na pripravljalni tekmi v New Jerseyju premagal Romo z 2:1.  Za Špance, ki bodo v letošnji sezoni po dolgih letih igrali brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, sta gole dosegla Marco Asensio v drugi in Gereth Bale v 15. minuti, poraz je sedem minut pred koncem ublažil Kevin Strootman.

 

"Dosegamo gole in zmagujemo tekme, se pravi, da smo lahko zadovoljni. Seveda pa imamo še veliko prostora za napredek, do začetka sezone nas čaka še nekaj dela. A zagotovo bomo dobro pripravljeni," je po tekmi dejal Bale, velški napadalec, ki napoveduje, da bo nova sezona zanj najboljša, od kar je leta 2013 za takrat rekordno vsoto prestopil v Madrid: "Le, da ne bo poškodb."

Bale je bil najbolj viden igralec v prvem delu obračuna na stadionu MetLife, bil je tudi podajalec pri golu Asensia, njegovemu tretjemu v pripravljalnih tekmah.

Na vratih črno-modrih je blestel Samir Handanović

Milanski Inter je v soboto na mednarodnem pokalu prvakov premagal Lyon (1:0). Na vratih črno-modrih je blestel Samir Handanović, devet minut pa je v igri prebil tudi njegov 18-letni rojak Maj Rorič. V noči na nedeljo je Real Madrid preskočil Juventus - novi klub Ronalda, ki ni igral -, Milan pa je v izdihljajih tekme preskočil Barcelono.

Milanski Inter je v Lecceju brez največjih zvezdnikov, ki še vedno počivajo po napornem svetovnem prvenstvu v Rusiji, premagal Lyon (1:0). Edini zadetek na srečanju je v 52. minuti dosegel argentinski novinec Lautaro Martinez.

Na vratih Interja je blestel Samir Handanović. V prvem polčasu je s tremi atraktivnimi posredovanji preprečil vodstvo Lyonu. V 81. minuti je v igro vstopil 18-letni Maj Rorič. Nekdanji up Domžal, rojen v tem tisočletju, je dočakal še drugo priložnost na mednarodnem pokalu prvakov. Trener Luciano Spalletti ga je poslal na igrišče namesto Danila D'Ambrosia.

Real po porazu preskočil Ronaldov Juventus

Novi strateg Real Madrida Julen Lopetegui, ki med drugimi ni mogel računati na najboljšega nogometaša SP 2018 v Rusiji Luko Modrića, je v novi vlogi debitiral s porazom proti Manchester Unitedu. Zato pa so nogometaši kraljevega kluba premagali Juventus, za katerega še vedno ni igral Ronaldo - nekdanji član aktualnih evropskih klubskih prvakov. S 3:1 so bili boljši od stare dame iz Torina. Real bo sredi meseca v Talinu odigral tekmo evropskega superpokala z Oblakovim Atleticom.

Vrhunci srečanja med Realom in Juventusom:

 

Barcelona izgubila drugič zapored

Roma je v prejšnji sezoni pokvarila načrte Barceloni v ligi prvakov, nov udarec pa ji je zadala tudi na pripravljalni tekmi v ZDA, kjer je Katalonce premagala s 4:2. Pomlajena Barcelona, pri kateri je manjkala večina zvezdnikov, je dvakrat vodila (1:0 in 2:1). Barcelona je izgubila proti italijanskemu klubu tudi v noči na nedeljo. Z 1:0 je bil uspešnejši Milan. Italijani so gol dosegli v zadnji sekundi sodnikovega podaljška. Zmagoviti gol je dosegel Portugalec Andre Silva.

Vrhunci zmage Milana nad Barcelono:

 

Kdo nastopa na zvezdniškem turnirju?

Del letošnjega mednarodnega pokala prvakov je šest angleških klubov (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Man City, Man Utd, Tottenham), štirje španski (Atletica Madrid, Barcelona, Real Madrid, Sevilla), štirje italijanski (Inter, AC Milan, Juventus, Roma), po dva nemška (Bayern, Borussia Dortmund) in francoska (PSG, Lyon), eden pa prihaja iz Portugalske (Benfica).

 

Preberite še:

NK Olimpija Crusaders
Sportal Olimpija si je oddahnila, Maribor in Domžale brez zadetkov, Rudar izgubil #video
Reinhard Grindel
Sportal Prvi mož nemške nogometne zveze zavrača Özilove očitke
Ne spreglejte