Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2018,
21.50

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77

21

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Rudar Velenje NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale Liga Europa

Četrtek, 26. 7. 2018, 21.50

5 let, 8 mesecev

LIGA EUROPA, KVALIFIKACIJE, 2. KROG (PRVE TEKME)

Olimpija si je oddahnila, Maribor in Domžale brez zadetkov, Rudar izgubil #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77

21

NK Olimpija Crusaders | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Za nami je polovica tekem drugega kroga kvalifikacij lige Europa. Slovenska četverica ima pred povratnimi tekmami zelo različna izhodišča. Najboljše kaže Olimpiji. V Stožicah je s 5:1 premagala severnoirski Crusaders. Razlog za dobro voljo imata tudi Maribor in Domžale, ki sta na težkih gostovanjih ohranila svojo mrežo nedotaknjeno (0:0), ne pa tudi Rudar. Knapi so že doma klonili (0:2) s favorizirano Steauo.

Rok Kronaveter
Sportal Čudno dogajanje v Olimpiji: je med Kronavetrom in Stolico počilo?

Ljubljančani so na četrti tekmi sezone le dočakali prvi zadetek. Mrežo Ircev je načel Kingsley Boateng in s tem napovedal uspešen dan za zmaje. Čeprav se je prvi polčas končal z minimalnim vodstvom, so se v drugem polčasu slovenski prvaki strgali z verige.

Zanimivo skandiranje navijačev Olimpije:

Najprej je zadel Matic Črnic, na 3:0 je z drugim zadetkom na tekmi povišal Boateng, pet minut pozneje pa so se razveselili tudi gostje. Zadel je Jordan Forsythe, a veselje ni trajalo dolgo, saj je drugič v polno meril tudi Črnic in Olimpijo spet popeljal v varno prednost. Piko na i pri visoki zmagi Ljubljančanov je v sodnikovem dodatku postavil rezervist Haris Kadrić.

NK Olimpija Crusaders
Sportal Olimpija je za prvi gol potrebovala pet ur, potem jih je zabila kar pet

Fotogalerija Urbana Urbanca/Sportida:

Fotogalerija
1 / 23

Mariborčani so na težkem in vročem gostovanju, ob začetku tekme je bilo 32 stopinj Celzija, iztržili neodločen izid 0:0. Tako bodo o nadaljevanju evropske poti odločali čez teden dni v svojem Ljudskem vrtu.

Luka Zahović
Sportal Mariborčani na vročem gostovanju ohranili nedotaknjeno mrežo

Odlično kaže tudi rumenim. Rusi, ki jim na igrišču kot kapetan poveljuje Bojan Jokić, v paru z Domžalami veljajo za favorite, a na prvi tekmi niso mogli prebiti obrambe slovenske ekipe. Na koncu se je tekma končala brez zadetkov in zmagovalca, kar pomeni, da ima četa Simona Rožmana pred povratno tekmo pred svojimi navijači lepo izhodišče.

Simon Rožman
Sportal Domžalčani iz Rusije vedrih obrazov

Manj uspešni so bili Velenjčani, ki so že doma izgubili proti favorizirani Steaui. Za Romune sta zadela nadarjeni Dennis Man in Filipe Teixeira ter romunskemu velikanu že zagotovila neulovljivo prednost. Steaua v Bukarešti le redko izgublja. 

Marijan Pušnik
Sportal Rudar že doma zapravil možnost za napredovanje

Matavž, Kampl in Filipović merili v polno

Poleg štirih slovenskih klubov bo slovenske barve zastopala tudi kopica slovenskih legionarjev. Tim Matavž je z Vitessejem z remijem 2:2 zapustil Romunijo. Prvi zadetek, ki je pomenil tudi začetek preobrata, je za Nizozemce po ostri podaji Alexandra Buttnerja dosegel ravno slovenski napadalec. Nekdanji rdeči vrag je Slovenca zadel naravnost v glavo, ta pa je premagala vratarja romunske zasedbe.

Kenan Bajrić in Andraž Šporar sta s Slovanom iz Bratislave presenetljivo izgubila na Malti (1:2). Slovenca sta igrala vse srečanje.

Zadetek Tima Matavža:

Kevin Kampl je z rdečimi biki visoko premagal švedskega predstavnika (4:0). Tako kot Matavž se je med strelce vpisal tudi Kampl, ki je igral od prve do zadnje minute.

"Slovenska" Jagiellonio je z 1:0 premagala Rio Ave. Nemanja Mitrović, nekdanji branilec Olimpije je odigral vse srečanje, medtem ko Roman Bezjak in Dejan Lazarević nista bila niti na klopi. Izkazal se je tudi Željko Filipović, ki je pri zmagi svojega Bresta s 4:3 prispeval prvi zadetek za vodstvo 1:0. 

Atalanta je brez Josipa Iličića remizirala s Sarajevom (2:2), Osijek pa je izgubil proti Rangers (0:1). Hrvaški klub še ni mogel računati na pomoč Erika Janže.

Petar Stojanović
Sportal Finci preživeli v Belorusiji, Valenčiča ni bilo

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte