Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
27. 7. 2018,
0.35

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

13

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Rok Kronaveter Ilija Stolica

Petek, 27. 7. 2018, 0.35

5 let, 9 mesecev

Najboljšega nogometaša spet ni bilo v zapisniku Olimpije

Čudno dogajanje v Olimpiji: je med Kronavetrom in Stolico počilo?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

13

Rok Kronaveter | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Najboljši nogometaš Olimpije zadnjih treh let Rok Kronaveter na njenih zadnjih dveh tekmah ni sodeloval. Tako pri sobotnem prvenstvenem porazu v Novi Gorici kot tudi pri visoki četrtkovi evropski zmagi v Stožicah ga ni bilo niti na klopi. Kaj se dogaja v vrstah slovenskega prvaka?

NK Olimpija Crusaders
Sportal Olimpija je za prvi gol potrebovala pet ur, potem jih je zabila kar pet

Če smo lahko odsotnost Roka Kronavetra v Novi Gorici, kjer je Olimpija izgubila z 0:2, še razumeli kot trenerjevo taktično odločitev, da nogometaša, ki je igral na obeh tekmah proti azerbajdžanskemu Qarabagu v kvalifikacijah za ligo prvakov, spočije, je po tem, ko ga v zapisniku ni bilo niti na četrtkovi prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Crusadersu, vse skupaj postalo zelo čudno. Informacij o tem, da bi bil poškodovan, namreč ni.

Spomnimo, nogometaš, ki je dosegel odločilna zadetka pri državnih naslovih Olimpije v letih 2016 in 2018, je na prvih dveh evropskih tekmah Olimpije igral od prve minute in bil na povratni tekmi v Bakuju, kjer so Ljubljančani za vrnitev v igro potrebovali le en gol, na začudenje vseh zamenjan v 75. minuti.

"Še vedno sem bil pri moči," je po tekmi v Azerbajdžanu novinarjem povedal 31-letni nekdanji reprezentant Slovenije, a tega, ali je bil nezadovoljen zaradi trenerjeve odločitve, ni hotel komentirati.

Qarabag NK Olimpija
Sportal Rok Kronaveter ni želel povzročiti iskric: Tega ne bi komentiral

Ilija Stolica se je izmaknil konkretnemu odgovoru

Kdo ve, kaj se je dogajalo v dneh po tem, a prav mogoče je, da je med novim trenerjem Olimpije in Mariborčanom, ki je pred časom že v sporu z navijači jasno pokazal, da se zna postaviti zase, počilo.

Sploh glede na trenerjev odziv oziroma izogibanje odgovoru takoj po tekmi na vprašanje, kaj se z morda najbolj cenjenim posameznikom Olimpije dogaja, se zdi, da vse ni tako, kot bi moralo biti.

Trener Olimpije Ilija Stolica ni bil najbolj zadovoljen, ker smo ga novinarji spraševali o Roku Kronavetru. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Trener Olimpije Ilija Stolica ni bil najbolj zadovoljen, ker smo ga novinarji spraševali o Roku Kronavetru. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Spet bom povedal, da je trenutno najpomembnejša ekipa. O posameznikih ne bom govoril. Pomemebno je, da čestitamo fantom. Tistim, ki so tukaj. Preprosto so v nogometu vedno določene odločitve, ki so izbira posameznega trenerja. Obstajajo nasprotniki, trenutki in tekme, to so normalne stvari. Mislim, da bi bilo lepše, če bi se posvetili pozitivnim temam. Vem, da tukaj ni tako, zaradi česar mi je iskreno žal, a jaz sem navdušen predvsem nad tem, da nas navijači, ki imajo res radi Olimpijo, podpirajo. Vsi preostali smo tukaj nepomembni. Vaša pravica je, da me sprašujete take stvari, ampak pred nami je veliko pozitivnih stvari, na katere se moramo osredotočiti," je dolgovezil in se izmikal konkretnemu odgovoru Ilija Stolica.

Ko smo ga vprašali, ali je Kronaveter poškodovan, je bilo podobno. "Rekel sem že, da ne bi komentiral takih stvari. Res je nekaj težav, a trener je tisti, ki odloča, kdo je pripravljen in kdo ni. Razumem vašo radovednost in vaše vprašanje, ampak raje bi videl, da se pogovarjamo o mojih fantih. Za druge stvari bo še čas, tako da … Hvala vam za čestitke," je sarkastično sklenil trener Olimpije ter nas spomnil na to, da mu, preden smo zastavili vprašanje, nismo čestitali za visoko zmago in pet golov v nasprotnikovi mreži. Naša napaka.

Mislite, da je pri NK Olimpija počilo med Rokom Kronavetrom in trenerjem Ilijo Stolico?

  • Da
    95,64 %
    966 glasov
  • Ne
    4,36 %
    44 glasov
Oddanih 1010 glasov

Konkreten odgovor bomo dobili kmalu

Odgovora na vprašanje, kaj se dogaja z zaščitnim znakom Olimpije v njenem novejšem obdobju, ki seveda zanima marsikaterega njenega navijača, žal nismo dobili. Glede na videno in povedano si morda lahko odgovorite tudi sami.

Sicer pa bomo tako ali tako verjetno že kmalu videli, kaj se res dogaja. Morda že v nedeljo, ko Olimpijo čaka prvenstveno gostovanje v Krškem.

NK Olimpija Crusaders
Sportal Olimpija si je oddahnila, Maribor in Domžale brez zadetkov, Rudar izgubil #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte