Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 7. 2018,
18.20

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

1

Natisni članek

FIFA SP 2018 Diego Armando Maradona

Četrtek, 5. 7. 2018, 18.20

5 let, 9 mesecev

najprej napad na sodnika in fifo, nato opravičilo

Maradona se je po težkih besedah opravičil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

1

Diego maradona | Foto Reuters

Foto: Reuters

Skoraj ne mine dan, da ne bi nekdanji argentinski nogometni zvezdnik Diego Maradona na svetovnem prvenstvu dvigoval prahu. Tokrat se je "znesel" nad ameriškim sodnikom Markom Geigerjem in njegovo monumentalno krajo na tekmi med Kolumbijo in Anglijo. Fifa tokrat ni sedela križem rok in obsodila Maradonove besede. Argentinec se je v četrtek za izrečene besede opravičil na družbenem omrežju.
 

Kajenje cigar na stadionu kljub prepovedi, rasistične opazke, domnevno naperjene proti navijačem Južne Koreje, "mahanje" z dvignjenima sredincema privržencem nigerijske izbrane vrste po zmagi Argentine, omedlevica po eni od tekem Argentine, za katero naj bi bile krive bolečine v vratu, vrtiljak čustev ob navijanju do gavčev, ki je segal vse od dremanja do neumornega poskakovanja in norenja po VIP-loži ... To je le nekaj izsekov iz pestrih dni na mundialu v Rusiji Diega Armanda Maradone.

Diego Maradona
Sportal Maradona pojasnil vzrok dramatičnih prizorov na tekmi z Argentino

Nekdaj odlični nogometaš, ki je Argentini z božjo roko leta 1986 prinesel zadnji naslov prvakov, se je po torkovi tekmi Anglije in Kolumbije spet oglasil v oddaji De la Mano del Diez venezuelske televizije Telesur. V tej že celotno prvenstvo polni program s takšnimi in drugačnimi komentarji. Tokrat se je spravil na ameriškega sodnika Marka Geigerja in ga označil za roparja Kolumbije. 

Anglija Kolumbija
Sportal Angleži le premagali urok in po loteriji razžalostili Kolumbijce

Morda ve veliko o bejzbolu, o nogometu ne prav veliko

"Videl sem ogromno krajo. Opravičujem se Kolumbijcem, morajo vedeti, da igralci niso krivi. Kriv je sodnik. Tak sodnik ne bi smel soditi tekem na tako visoki ravni. Kljub vsemu dolžnemu spoštovanju do Pierluigia Colline (vodja sodnikov, op. a.), ki delegira sodnike, ga pozivam, naj se opraviči kolumbijskemu narodu. Morda ta sodnik ve veliko o bejzbolu, a o nogometu nima pojma," je razglabljal Maradona, ki je oblečen v dres Kolumbije odkrito navijal za južnoameriško reprezentanco.

Maradona se je tokrat spravil na ameriškega sodnika Marka Geigerja, ki je po njegovem mnenju Kolumbijce oropal četrtfinala. | Foto: Reuters Maradona se je tokrat spravil na ameriškega sodnika Marka Geigerja, ki je po njegovem mnenju Kolumbijce oropal četrtfinala. Foto: Reuters

Videl je monumentalno krajo 

57-letnik je v govoru še dejal, da Fifa dela napako, ko škarje in platno ob tako pomembnih tekmah daje v roke tako "nevednim" sodnikom. Na koncu je še pristavil, da ga napake ne čudijo, saj gre za Američana. Angleži, ki jim je Geiger po Maradonovih besedah odprl vrata v četrtfinale, so napredovali po loteriji 11-metrovk.

Sodniško organizacijo Fife je opozoril, da bi morala ob delegiranju sodnikov bolje premisliti, vodjo sodnikov Pireluigija Colino pa pozval, naj se opraviči Kolumbijcem. | Foto: Reuters Sodniško organizacijo Fife je opozoril, da bi morala ob delegiranju sodnikov bolje premisliti, vodjo sodnikov Pireluigija Colino pa pozval, naj se opraviči Kolumbijcem. Foto: Reuters

Insinuacije niso utemeljene

Pri krovni nogometni zvezi so se odzvali in obsodili Maradonove besede. "Fifa ostro obsoja kritike, ki jih je na račun sojenja na težki in zelo čustveni tekmi med Kolumbijo in Anglijo izrekel Maradona. Komentarji in insinuacije niso utemeljeni. Pri Fifi nam je žal, da moramo brati takšne besede nogometaša, ki je pisal zgodovino našega športa," so zapisali v sporočilu za javnost.

Pri Fifi so obsodili kritike Maradone. | Foto: Reuters Pri Fifi so obsodili kritike Maradone. Foto: Reuters

Fifa se je na tem prvenstvu že pred tem odzvala na Argentinčevo obnašanje. Po tekmi med Argentino in Nigerijo, na kateri je kazal sredinca in od podpori zapustil častno ložo, so ga pozvali k primernejšemu obnašanju, sicer ne bo imel več dostopa na stadione. Maradona je na ruski avanturi ambasador Fife, za vsak javni nastop naj bi prejel deset tisoč funtov. Nekateri mediji so poročali, da mu je Fifa med prvenstvom odvzela vlogo ambasadorja, a pri Telesur so ta namigovanja zavrnili.

Opravičilo

"Ob navijanju za Kolumbijo so me prevzela navijaška čustva, tako da sem, priznam, izrekel nekaj nesprejemljivih stvari. Opravičujem se Fifi in predsedniku (Gianiju Infantinu). Čeprav se včasih ne strinjam s sodniškimi odločitvami, močno spoštujem delo sodnikov, ki nikakor ni lahko," se je na družbenem omrežju Instagram dva dneva po tekmi pokesal Argentinec.

Preberite še:
Diego Maradona
Sportal Maradona se je spet oglasil, okrcal nemško ležernost in sporočil: Še kako sem živ
Cristiano Ronaldo
Sportal Ozadje posla stoletja: zakaj utegne Cristiano Ronaldo res prestopiti v Juventus?
Francija Argentina
Sportal Divji ples številk po Fifino
Gareth Southgate
Trendi Angleški selektor "kriv" za nov trend v modni industriji
Ne spreglejte