Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 7. 2018,
12.50

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

Natisni članek

Gareth Southgate FIFA SP 2018

Sreda, 4. 7. 2018, 12.50

5 let, 9 mesecev

Telovnikomanija

Angleški selektor "kriv" za nov trend v modni industriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60
Gareth Southgate | Foto Reuters

Foto: Reuters

Angleški selektor Gareth Southgate velja za enega najbolje oblečenih selektorjev na letošnjem svetovnem nogometnem prvenstvu. Z uspešnostjo angleške reprezentance pa se širi tudi njegov vpliv na modnem področju.

Po poročanju britanskega časopisa The Guardian naj bi prav po zaslugi 47-letnega stratega angleške reprezentance Garetha Southgata močno narasla prodaja telovnikov, ki je sestavni del elegantne selektorjeve garderobe.

Iz podjetja Marks & Spencer, ki od leta 2007 skrbi za uradna oblačila angleških reprezentanc, so sporočili, da beležijo kar 35-odstoten porast zanimanja za telovnike, fenomen pa so poimenovali "učinek Garetha Southgata".

Anglija Kolumbija
Sportal Angleži le premagali urok in po loteriji razžalostili Kolumbijce
Gareth Southgate
Sportal Po drami v Moskvi Angleži evforični, selektor pa miri in navdušuje z izjavami

Igra angleških reprezentantov in umirjeno vodenje njihovega selektorja Garetha Southgata navdušuje angleško javnost.  | Foto: Reuters Igra angleških reprezentantov in umirjeno vodenje njihovega selektorja Garetha Southgata navdušuje angleško javnost. Foto: Reuters

Prihaja domov ...

Na spletu je po sinočnji tekmi osmine finala, v kateri so Angleži po enajstmetrovkah izločili Kolumbijce, ti so igrali brez poškodovanega prvega zvezdnika Jamesa Rodrigueza, zaokrožila fotografija, na kateri poleg selektorja izstopa zanimiv detajl na njegovem telovniku. Sprednjo stran vrhnjega oblačila namreč prekrivajo navpično posejani stavki It's coming home, v prevodu Prihaja domov, kar se najbrž nanaša na pokal, ki ga prejme zmagovalec svetovnega prvenstva.

Angleži so ga prvič in zadnjič osvojili leta 1966. Na Instagram profilu Sport Bible so napis pospremili z zapisom: Southgate knew (Southgate je vedel). Zraven fotografije ni navedeno, kdaj je bila posneta. Po pregledu fotografij z letošnjega prvenstva lahko sklepamo, da takšnega telovnika na mundialu (še) ni nosil.
 
 

Southgate knew...

A post shared by SPORTbible (@sportbible) on

Oblecite se kot Southgate

Ljubitelji angleške reprezentance si lahko repliko uradnega oblačila, kakršnega nosi Southgate, nekdanji reprezentant, ki je za reprezentanco Treh levov igral na 57 tekmah in zadel dva gola, privoščijo za 265 funtov (slabih 300 evrov), za dodatnih 25 funtov (28 evrov), pa dobijo še kravato v tradicionalnih angleških barvah. Tudi ta je eden od modnih dodatkov trenutno zelo priljubljenega selektorja.

Sestavni del selektorjeve garderobe je tudi telovnik. Iz podjetja Marks & Spencer, ki zadnjih 11 let skrbi za uradna oblačila angleških reprezentanc, so sporočili, da dosegajo kar 35-odstoten porast zanimanja za telovnike. Fenomen so poimenovali "učinek Garetha Southgata". | Foto: Getty Images Sestavni del selektorjeve garderobe je tudi telovnik. Iz podjetja Marks & Spencer, ki zadnjih 11 let skrbi za uradna oblačila angleških reprezentanc, so sporočili, da dosegajo kar 35-odstoten porast zanimanja za telovnike. Fenomen so poimenovali "učinek Garetha Southgata". Foto: Getty Images

Ne spreglejte