Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2018,
13.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

Diego Armando Maradona Argentina FIFA SP 2018

Četrtek, 28. 6. 2018, 13.00

5 let, 10 mesecev

De la Mano del Diez

Maradona se je spet oglasil, okrcal nemško ležernost in sporočil: Še kako sem živ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
Diego Maradona | Foto Reuters

Foto: Reuters

Diego Armando Maradona se je po torkovem incidentu na tekmi Argentine, ko je potreboval zdravniško pomoč, dan zatem oglasil v oddaji De la Mano del Diez, ki jo soustvarja z venezuelsko teleSUR. Javnost je spet prepričeval, da je z njim vse v redu, ob tem pokomentiral še nemški izpad po skupinskem delu svetovnega prvenstva in dal vedeti, da privošči napredovanje Mehičanom. Fifa je medtem vzela pod drobnogled njegovo vedenje na torkovi tekmi. Bo ukrepala?

Za nekdanjim odličnim nogometašem, ki je z virtuoznimi prijemi na zelenici pustil neizbrisen pečat in si pridobil tudi naziv ambasadorja Fife, so dnevi, ko svoje podobe v svet spet ni poslal v svetli luči. 

Na štadionih svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji je kršil nemalo pravil, kadil cigare, skrbel za rasistične opazke, domnevno naperjene proti navijačem Južne Koreje, ob zmagovitem zadetku Argentine nad Nigerijo z dvignjenima sredincema mahal pristašem afriške izbrane vrste ... Ob koncu zadnje tekme Lionela Messija in druščine, ki sta se skozi priprta vrata prebila v osmino finala prvenstva, pa je omagal. S častne lože do notranjosti štadiona ni zmogel sam, okoli njega so se zbrali reševalci, mnogi so pisali, da so ga odpeljali v bolnišnico, nemalo je bilo takšnih, ki so se spraševali, ali bo sploh preživel.

Diego Maradona
Sportal Maradona pojasnil vzrok dramatičnih prizorov na tekmi z Argentino

V odlični oskrbi

Že v noči na sredo je na svojih družbenih omrežjih sporočil, da je z njim vse v redu, da ni bil hospitaliziran in da so bile vzrok slabega počutja močne bolečine v vratu, zaradi katerih je malce omedlel. V sredo zvečer se je 57-letnik vrnil v oddajo De la Mano del Diez, ki jo oblikuje z venezuelsko teleSUR in v kateri razpreda o dogajanju na mundialu.

Maradona je izkoristil trenutek in javnost še v živo poskušal prepričati, da nima večjih zdravstvenih težav. Ob tem je, tako kot njegova hčerka, medije pozval, naj ne širijo laži.

"Vsem, ki gledajo teleSUR, in celotnemu svetu želim povedati, da sem še kako živ, da sem v odlični oskrbi. Užalostilo me je, da so se po spletu razširile laži o nosilih, o tem, da so me odpeljali v bolnišnico ... Slabe novice se vedno hitro širijo, dobre pa izpuhtijo," je govoril Argentinec in opozoril sedmo silo: "Ne širite laži. Raje trdo delajte in poskusite narediti boljši program od našega."

Diego Maradona
Sportal Neprijetni prizori po veliki drami: nori Maradona je potreboval zdravniško pomoč

Zajetni denarci za javni nastop kot ambasador Fife

Maradona kot Fifin ambasador za javne nastope v Rusiji dobiva lepe denarce. | Foto: Reuters Maradona kot Fifin ambasador za javne nastope v Rusiji dobiva lepe denarce. Foto: Reuters

Svet se sprašuje, zakaj ob Maradoninem neprimernem vedenju predstavniki Fife ne udarijo po mizi. Argentinec je, tako kot še nekateri nogometni velikani, lani postal Fifin ambasador svetovnega prvenstva.

V sklopu nalog ambasadorjev so ogledi določenih tekem, komentiranje dogajanja, obujanje spominov na svoja svetovna prvenstva, pripovedovanje anekdot, s katerimi bi obogatili program. Maradona naj bi tako za vsak javni nastop kot ambasador prejel 10.000 funtov (dobrih 11.000 evrov), v znesek pa niso všteti stroški prevoza nastanitve, prevoza ... Fifa naj bi torkovo dogajanje v Sankt Peterburgu z Maradono v glavnih vlogah vzela pod drobnogled. Pa bo tudi ukrepala? 

"Prelahko so vzeli prvenstvo, Mehičani so jih postavili na realna tla, a jim tudi proti Južni Koreji ni uspelo spisati novega poglavja," o poklapanih Nemcih pravi Maradona. | Foto: Reuters "Prelahko so vzeli prvenstvo, Mehičani so jih postavili na realna tla, a jim tudi proti Južni Koreji ni uspelo spisati novega poglavja," o poklapanih Nemcih pravi Maradona. Foto: Reuters

Nemci so mislili, da bodo zlahka napredovali

Mož, ki je Argentini z božjo roko leta 1986 pomagal do zadnjega naslova svetovnega prvaka, se je v svoji oddaji dotaknil tudi nemške blamaže. Branilci naslova so v sredo na odločilni tekmi skupinskega dela z 0:2 izgubili z Južno Korejo, zasedli zadnje mesto v skupini in se poslovili, še preden se bi prvenstvo zares začelo.

Joachim Löw
Sportal Selektor se opravičuje, predsedniku je nerodno, nemška javnost pa zahteva glave

Maradona je okrcal začetno nemško ležernost in dejal, da je elf tekme vzel preveč z levo roko. "Mehičani so Nemcem že na začetku prisolili klofuto, jih zbudili in opomnili, da morajo stopiti na realna tla. Nemci so proti Južni Koreji poskušali začeti pisati novo poglavje, a jim ni uspelo." Ob tem je izrazil veselje, da se je Mehičanom uspelo prebiti v izločilne boje: "V prvem delu so odigrali zelo dobro, zaslužili so si napredovanje."

Privošči Mehičanom, za svojo Argentino pa bo pesti spet stiskal že v soboto, ko se bodo za četrtfinale udarili s Francozi. | Foto: Reuters Privošči Mehičanom, za svojo Argentino pa bo pesti spet stiskal že v soboto, ko se bodo za četrtfinale udarili s Francozi. Foto: Reuters Nemcev tako v osmini finala ne bo, bo pa že prvi dan obračunov za četrtfinale precej vroče in verjetno tudi naporno za Maradono. Njegova Argentina se bo namreč udarila s Francozi.

Preberite še:

Švedska Mehika
Sportal Zgodovinski prizori, ki jih lahko spiše le nogomet
Nemčija
Sportal Zgodovinsko ponižanje, Nemčija je raus*!
Sportal Kotaleči se Neymar, Nemčija, ki je že drugič v zgodovini klecnila v Rusiji, in besna Jelena
Damir Skomina
Sportal Skomino čaka nenavaden derbi, ki močno buri duhove

 
Ne spreglejte