Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 6. 2018,
20.55

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,92

1

Natisni članek

FIFA SP 2018

Sreda, 27. 6. 2018, 20.55

5 let, 9 mesecev

Evropski mediji po velikem šoku

Zgodovinsko ponižanje, Nemčija je raus*!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,92

1

Nemčija

Nemčija je veliko prej, kot se je pričakovalo, končala svojo misijo branjenja svetovne lovorike in se po sramoti proti Južni Koreji od Rusije poslovila že po skupinskem delu.

Potem ko je nemški elf v Rusijo prišel kot eden izmed favoritov, se je vse začelo podirati že po porazu proti Mehiki (1:0). Toni Kroos je na drugi tekmi skupinskega dela v zadnjih sekundah, ko je z izjemnim udarcem Nemcem priboril zmago nad Švedi, sicer nekoliko podaljšal življenje svetovnih prvakov, dokončen kolaps pa so Nemci doživeli proti Južni Koreji, ki jih je premagala z 2:0 in jih poslala domov.

Nemčija je še tretji zaporedni svetovni prvak, ki se je moral posloviti že po skupinskem delu. Leta 2010 se je podobna tragedija zgodila Italiji, štiri leta pozneje pa Španiji.

Južna Koreja Nemčija
Sportal Srhljivo prekletstvo, o katerem danes govori ves svet

Nemški mediji niso varčevali s kritikami. ''Nočna mora, sramoten izpad nemške izbrane vrste!'' je na spletni strani udaril Bild. ''Nemčija je raus* (*-avt)!'' je zapisal Spiegel, Sueddeutsche je (pre)hitro slovo elfa opisal kot tragedijo in katastrofo, Die Welt pa kot zgodovinsko ponižanje.

Enaka naslovnica kot pred štirimi leti

Nemški časnik Bild je z javnostjo delil tudi naslovnico časopisa, ki ga bo v četrtek zjutraj možno kupiti v trafikah. Ta je enaka, kot pred štirimi leti, ko je Nemčija v polfinalu s 7:1 ponižala Brazilijo - ''Brez besed!"

''Nokavt, nasvidenje, ..."

O vsem skupaj so se razpisali tudi preostali večji evropski mediji. Še posebej barvita sta bila španska velikana Marca in AS. ''Potolčeni Nemci se že vozijo domov,'' je zapisal AS, Marca pa: ''Zgodovinski nokavt za svetovne prvake."

Italijanska La Gazzetta dello Sport je spomnila na urok prvakov, ''Nemčija se vrača domov, Korejci poskrbeli, da se urok svetovnih prvakov nadaljuje''. Angleški DailyMail pa je za konec dodal le še preprosti ''Auf Wiedersehen'', kar v nemškem jeziku pomeni nasvidenje.

Pred Brandenburškimi vrati v Berlinu, kjer se je zbralo spet na tisoče navijače, je bilo po zadnjem sodniškem žvižgu kot na pogrebu. | Foto: Pred Brandenburškimi vrati v Berlinu, kjer se je zbralo spet na tisoče navijače, je bilo po zadnjem sodniškem žvižgu kot na pogrebu.

Joachim Löw
Sportal Selektor se opravičuje, predsedniku je nerodno, nemška javnost pa zahteva glave

Sloviti branilec potreboval pijačo, Nowitzki potrebuje čas

Po pogrebu Nemčije nista mogla verjeti svojim očem niti veliki nemški košarkar Dirk Nowitzki, ki si bo v prihodnji sezoni pri Dallas Mavericks delil slačilnico z Luko Dončićem, ter nekdanji reprezentant Nemčije in branilec madridskega Reala Christoph Metzelder.

''Potrebujem pijačo ali dve,'' je po izpadu Nemčije zapisal Metzelder ob pogledu na lestvico v skupini F, kjer je Nemčija zasedla zadnje mesto, pa še ''ali ga lahko nekdo uščipne''.

Še bolj razočaran je bil sloviti košarkar, ki je, kot kaže, tudi veliki navijač nemške nogometne reprezentance: ''Sem brez besed, potrebujem nekaj časa,'' je zapisal razočarani Nowitzki.

Zagotovo pa ni edini, podobno vzdušje vlada praktično med vsemi nemškimi navijači, ki resnično ne morejo verjeti, kaj jih je doletelo. Tudi pred brandenburškimi vrati, kjer se je spet zbralo na tisoče navijačev, je bilo po zadnjem sodniškem žvižgu v Kazanu kot na kakšnem pogrebu.

Preberite še:

Brazilija Srbija
Sportal Brazilci poslali domov Srbe, senzacionalno slovo Nemcev
Nemčija Južna Koreja
Sportal Nemci doživeli šok in padli na zadnje mesto
Ne spreglejte