Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 6. 2018,
22.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,70

5

Natisni članek

FIFA SP 2018 Brazilija Nemčija Neymar

Sreda, 27. 6. 2018, 22.00

5 let, 9 mesecev

SP 2018, 14. DAN (SKUPINSKI DEL - 3. KROG)

Brazilci poslali domov Srbe, senzacionalno slovo Nemcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,70

5

Brazilija Srbija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu v nogometu je znanih že 12 udeležencev osmine finala. Med njimi presenetljivo ni branilke naslova Nemčije, ki je po porazu z Južno Korejo (0:2) neslavno izpadla, so se pa med najboljših 16 uvrstile Švedska, Mehika, Brazilija in Švica. Petkratni svetovni prvaki so v neposrednem obračunu za napredovanje premagali Srbijo (2:0).

Ogled srečanj v neposrednem prenosu!

Tekme svetovnega prvenstva v nogometu v Rusiji lahko spremljate tudi v živo. Velja le za naročnike Telekoma Slovenije.

Brazilci so v sredo v Moskvi upravičili vlogo favoritov, premagali Srbijo z 2:0 in si zagotovili prvo mesto v skupini E, ki jih bo v osmini finala popeljalo na obračun z Mehiko. Petkratni svetovni prvaki so dvakrat premagali srbskega vratarja Vladimirja Stojkovića. V prvem polčasu je bil uspešen Paulinho, v drugem pa Thiago Silva, ki je postavil končni rezultat in povzročil veliko slavje navijačev, ki so napolnili tribune štadiona Spartaka. Orli v prvem polčasu niso v okvir vrat brazilskega vratarja Allisona Beckerja usmerili niti enega strela.

Marcelo
Sportal Brazilci so si dve uri po tekmi globoko oddahnili

Srbski selektor Mladen Krstajić, ki je naskakoval zmago, v udarno enajsterico presenetljivo ni uvrstil izkušenega branilca Branislava Ivanovića. Selecao je od 11. minute igral brez kapetana Marcela, ki je po poškodbi odšepal z igrišča. V igro je vstopil Oblakov soigralec pri Atleticu Filipe Luis.

Fotogalerija
1 / 34

V Nižnem Novgorodu je Švica povedla v 31. minuti, ko je v polno zadel Blerim Džemaili. Kostarika, prijetno presenečenje SP 2014, se ni predala.



V 56. minuti je prek Kendalla Wastona izenačila na 1:1, a je Švicar hrvaških korenin Josip Drmić dve minuti pred koncem rednega dela premagal Keylorja Navasa in poskrbel za novo švicarsko vodstvo. Ni trajalo dolgo, saj je Kostarika v zadnjih sekundah z bele točke postavila končni rezultat 2:2. Bryan Ruiz je zadel prečko, nato pa se je žoga nesrečno od vratarja Yanna Sommerja odbila v mrežo, tako da so švicarskemu čuvaju mreže pripisali avtogol. Švica se bo v osmini finala pomerila s Švedsko.

Nemci presenetljivo pomahali v slovo

Sreda je na svetovnem prvenstvu v Rusiji prinesla največjo senzacijo dozdajšnjega dela tekmovanja. Nemci, ki so branili svetovni naslov, so po drugem porazu na SP 2018 neslavno izpadli. V Kazanu so za napredovanje potrebovali zmago nad Južno Korejo, a niso bili kos nalogi. Izgubili so z 0:2, oba zadetka prejeli v sodnikovem podaljšku, in razočarali številne navijače, ki so od njih na prvenstvu v Rusiji pričakovali visoko uvrstitev.

Fotogalerija
1 / 47

Nemškemu selektorju Joachimu Löwu do pozitivnega rezultata proti Južni Koreji, ki je imela pred zadnjim nastopom le še simbolične možnosti za napredovanje, ni pomagala niti osvežitev ekipe. Za razliko od zadnje tekme, na kateri so v izdihljajih premagali Švedsko (2:1), so v udarni enajsterici zaigrali Mats Hummels (povratnik po poškodbi), Niklas Süle, Sami Khedira, Leon Goretzka in Mesut Özil. Sebastian Rudy je počival zaradi poškodbe nosa, Jerome Boateng pa zaradi rdečega kartona.

Joachim Löw
Sportal Selektor se opravičuje, predsedniku je nerodno, nemška javnost pa zahteva glave
Nemčija
Sportal Zgodovinsko ponižanje, Nemčija je raus*!
Južna Koreja Nemčija
Sportal Srhljivo prekletstvo, o katerem danes govori ves svet

Trenutek, ko je Manuel Neuer prvič klonil na dvoboju v Kazanu z Južno Korejo. Ko so za zadetek izvedeli v Jekaterinburgu mehiški navijači, so ponoreli od sreče. | Foto: Reuters Trenutek, ko je Manuel Neuer prvič klonil na dvoboju v Kazanu z Južno Korejo. Ko so za zadetek izvedeli v Jekaterinburgu mehiški navijači, so ponoreli od sreče. Foto: Reuters

Nemci so bili nevarnejši, kar razkriva tudi razmerje strelov na gol (19:11 za elf), a niso znali premagati južnokorejskega vratarja. V 87. minuti je najlepšo priložnost na tekmi po strelu z glavo zapravil Hummels, ko pa je Young-Gwon Kim v drugi minuti sodnikovega podaljška premagal Neuerja, sodnik je zadetek priznal s pomočjo analize VAR, se je evropski velikan znašel pred nepremostljivo oviro. Končni rezultat je v sedmi minuti prispeval zvezdnik Tottenhama Heung-Min Son, ki je zatresel prazno mrežo štirikratnih svetovnih prvakov.



Švedi nadigrali Mehičane, ki so vseeno jokali od sreče

V Jekaterinburgu so Švedi prepričljivo opravili z Mehičani. Skandinavci so v prvem polčasu zapravili kar nekaj priložnosti, v 29. minuti pa zahtevali najstrožjo kazen, a je sodnik po ogledu VAR ocenil, da igra Mehičana Javierja Hernandeza z roko ni bila namerna. V drugem polčasu so švedski navijači prišli na svoje.

Švedi so v drugem polčasu napolnili mrežo Mehike, se povzpeli na vrh lestvice F, na koncu pa so v osmino finala napredovali tudi poraženci Mehičani. | Foto: Reuters Švedi so v drugem polčasu napolnili mrežo Mehike, se povzpeli na vrh lestvice F, na koncu pa so v osmino finala napredovali tudi poraženci Mehičani. Foto: Reuters

Branilec Ludwig Augustinsson je v 50. minuti zatresel mehiško mrežo in Skandinavcem odprl pot do napredovanja. Ko je v 62. minuti švedski kapetan Andreas Granqvist povišal prednost z bele točke, se je Mehičanom sesul svet, še huje pa jim je postalo v 74. minuti, ko je Edson Alvarez nespretno zatresel lastno mrežo.

Mehičanom pa je nato vendarle postalo topleje pri srcu, ko so izvedeli za novice iz tekme v Kazanu, kjer je Južna Koreja šokirale Nemce in poskrbela, da so se v osmino finala uvrstili tudi izbranci Juana Carlosa Osoria.

Znani pari osmine finala:

Francija - Argentina (30. junij, 16.00)
Urugvaj – Portugalska (30. junij, 20.00)
Španija - Rusija (1. julij, 16.00)
Hrvaška - Danska (1. julij, 20.00)
Brazilija - Mehika (2. julij, 16.00)
Švedska - Švica (3. julij, 16.00)

Skupina E:

Skupina F:

Najboljši strelci:

- Kane (Anglija)
- Lukaku (Belgija), Ronaldo (Portugalska)
- Costa (Španija), Čerišev (Rusija)
- Coutinho (Brazilija), Dzjuba (Rusija), Granqvist (Švedska), Hazard (Belgija), Heung-Min Son (Južna Koreja), Jedinak (Avstralija), Modrić (Hrvaška), Musa (Nigerija), Salah (Egipt), Stones (Anglija), Suarez (Urugvaj)
1 - ...

Ne spreglejte