Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 6. 2018,
22.20

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

FIFA SP 2018

Sreda, 27. 6. 2018, 22.20

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Švica : Kostarika

Švicarji dvakrat vodili, Kostaričani dvakrat izenačili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Švica Kostarika | Foto Reuters

Foto: Reuters

Švicarska in kostariška nogometna reprezentanca sta se v 3. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Nižnjem Novgorodu razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0). Iz skupine E sta se v osmino finala prebili Švica in prvouvrščena Brazilija, ki je na drugi tekmi skupine v Moskvi premagala Srbijo 2:0 (1:0).

Švica si je z neodločenim izidom na zadnji tekmi skupinskega dela zagotovila drugo mesto v skupini in obračun v osmini s Švedsko, ki bo v torek ob 16. v Sankt Peterburgu. Švicarji so sicer imeli na tekmi z odpisano Kostariko polno dela, saj so nogometaši iz Srednje Amerike pokazali zelo borbeno in všečno predstavo.

Brazilija Srbija
Sportal Brazilci poslali domov Srbe, senzacionalno slovo Nemcev

Prvi polčas je prinesel precej dinamično predstavo, v kateri so uvodoma presenetljivo prednjačili Kostaričani. Ti bi kaj lahko v prve pol ure (že izdatno) vodili, a niso izkoristili kopice priložnosti.

Fotogalerija
1 / 34

Že v peti in šesti minuti je moral švicarski vratar Yann Sommer trikrat resno posredovati po poskusih Joela Campbella, Celsa Borgesa in Cristiana Gamboe. Zatem je na sceno stopil še Daniel Colindres, ki je v sedmi minuti z roba kazenskega prostora meril malce previsoko, v deseti minuti je zadel prečko, v 20. pa je znova posredoval Sommer.

Joachim Löw
Sportal Selektor se opravičuje, predsedniku je nerodno, nemška javnost pa zahteva glave

Švicarji v prve pol ure praktično niso bili nevarni, zato pa so zadeli iz svoje prve prave akcije. Stephan Lichsteiner je podal z desne strani, Breel Embolo je na drugi vratnico žogo z glavo oddal v sredino kazenskega prostora, kamor je pritekel Blerim Džemaili in žogo poslal v mrežo za 1:0.

Nenavadno izenačenje Kostarike v zadnjih sekundah

V 53. minuti je Embolo močno z desne strani iz bližine skušal presenetiti Keylorja Navasa, a se ta ni pustil. Le tri minute zatem pa so nepopustljivi Kostaričani izid izenačili. Po kotu z desne strani je v kazenskem prostoru najvišje skočil Kendall Waston in z glavo žogo zabil v mrežo.

Kostarika se je od SP 2018 poslovila s točko, ki jo je osvojila proti Švici. | Foto: Reuters Kostarika se je od SP 2018 poslovila s točko, ki jo je osvojila proti Švici. Foto: Reuters

Po kar nekajminutnem zatišju je bilo 78. minuti bilo znova vroče v kostariškem kazenskem prostoru, saj je Josip Drmić s strelom z glavo zadel prečko. Že v nasprotnem napadu je Celso Borges sprožil z roba kazenskega prostora, Sommer pa je bil znova dobro postavljen.

Nemčija
Sportal Zgodovinsko ponižanje, Nemčija je raus*!

Švicarji pa so v zaključku tekme prišli do vodstva, ko je malce znotraj kazenskega prostora močno sprožil Drmić in zadel za 2:1. Takoj zatem so sodniki na drugi strani gledali posnetek za domnevno najstrožjo kazen Kostarike, a je zaradi prepovedanega položaja ni bilo, v tretji minuti sodniškega dodatka pa so jo vendarle dobili, ko so Švicarji v kazenskem prostoru nepravilno ustavili Campbella.

Z bele točke je streljal Bryan Ruiz, ki je zadel prečko, toda od nje se je žoga odbila v Sommerjev hrbet in v mrežo za končnih 2:2.

Švica : Kostarika 2:2 (1:0)

Stadion Nižnji Novgorod, gledalcev 43.319, sodniki: Turpin, Danos in Gringore (vsi Francija).

Strelci: 1:0 Džemaili (31.), 1:1 Waston (56.), 2:1 Drmić (88.), 2:2 Sommer (90./avtogol).

Švica: Sommer, Lichtsteiner, Akanji, Schär, Rodriguez, Xhaka, Behrami (od 60. Zakaria), Shaqiri (od 81. Lang), Džemaili, Embolo, Gavranović (od 69. Drmić).
Kostarika: Navas, Acosta, Gonzalez, Waston, Gamboa (od 90. Smith), Oviedo, Borges, Colindres (od 81. Wallace), Ruiz, Guzman (od 90. Azofeifa), Campbell.

Rumeni kartoni: Lichtsteiner, Zakaria, Schär; Gamboa, Campbell, Waston.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte