Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2018,
9.09

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

Natisni članek

Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018 FIFA SP 2018

Četrtek, 28. 6. 2018, 9.09

5 let, 10 mesecev

OCVIRKI Z DRUŽBENIH OMREŽIJ NA SP 2018 (14. DAN)

Kotaleči se Neymar, Nemčija, ki je že drugič v zgodovini klecnila v Rusiji, in besna Jelena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

Senzacija brez primere, za katero so včeraj v Kazanu v Rusiji poskrbeli nogometaši Južne Koreje, ki so z zmago (2:0) s SP izločili svetovne prvake, bo v Nemčiji še dolgo odmevala. Na spletu se vrstijo hudomušne domislice na račun Nemcev, pa tudi Mehičanov, ki so po zaslugi nogometašev s Korejskega polotoka napredovali v osmino finala. Veliko bodic je bil deležen Neymar, ki je tudi na tekmi s Srbijo (premagali so jo z 2:0) precej časa namenil kotaljenju po zelenici, s kritiko srbskega selektorja pa se je oglasila tudi Jelena Karleuša.

neymar | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Rezultatski pogled na 14. dan svetovnega nogometnega prvenstva

Sinoči so na svetovnem prvenstvu v nogometu potekale štiri tekme, ki so razkrile še štiri udeležence osmine finala. V njem presenetljivo ni branilke naslova Nemčije, ki je po porazu z Južno Korejo (0:2) že izpadla s tekmovanja, so se pa med najboljših 16 uvrstile še Švedska, Mehika, Brazilija in Švica.

Švedi so sinoči s 3:0 premagali Mehiko, a je to pred izpadom rešil čudež iz Kazana, petkratni svetovni prvaki Brazilci pa so v neposrednem obračunu za napredovanje z 2:0 premagali Srbijo. Švica in Kostarika sta se razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0), kar je Švici zadostovalo za napredovanje.

Spremljajte rubriko ⇒ Ocvirki z družabnih omrežij 

Kaj pa je najbolj odmevalo na družbenih omrežjih? Izpad Nemčija, seveda! Domislice, povezane z Nemčijo in Rusijo v drugi svetovni vojni, so dobesedno deževale.

Nemčija se je v Rusijo dvakrat odpravila nepripravljena.

1. V drugi svetovni vojni.
2.  Na svetovnem nogometnem prvenstvu.

 V sili hudič še muhe žre ali ko se nogometni vratar prelevi v veznega igralca.

To je sinoči v zadnjih minutah tekme veljalo tudi za nemškega vratarja Manuela Neuerja, ki je v času, ko se je trudil na sredini igrišča namesto v vratih, "pokasiral" drugi gol.

Temperamentno komentiranje tekem ne domuje samo v Južni Ameriki ...

... obvladajo ga tudi južnokorejski komentatorji.

Končno je znano, kdo je nosilec nemške reprezentance.

Če smo prej vedeli, kdo je nosilec portugalske, argentinske in angleške reprezentance, zdaj vemo tudi, kdo je nosilec nemške.

So sinoči takole razmišljali v taboru Južne Koreje? Zagotovo ne, je pa zabavno.

Mehičani so se Južnim Korejcem za njihovo nogometno dobroto sinoči zahvaljevali na vsakem koraku. V Ciudadu de Mexicu so navijači obiskali južnokorejskega veleposlanika in se mu zahvalili ne s šilcem, ampak kar s steklenico tekile.

Na valu mehiško-južnokorejske evforije je zajadrala tudi mehiška letalska družba Aeromexico. Za polete v Južno Korejo ponuja 20-odstotni popust.

Nogometna evforija odmeva tudi na glasbenem področju. Mehičani so se menda zaljubili v priljubljeno južnokorejsko, t. i. k-pop glasbeno zvrst. Najbolj prepoznavni izvajalci k-popa BTS_twt v zadnjih urah dosegajo prave rekorde v poslušanosti svoje glasbe.

Veliko norčevanja na spletu je bil deležen tudi Neymar, ki se sinoči v Moskvi na tekmi s Srbijo (premagali so jo z 2:0) ni izneveril tradiciji padcev. Po igrišču se je menda kotalil tako zelo, da se ga v svojih vrstah ne bi branila niti brazilska gimnastična reprezentanca.

Številni uporabniki spleta so celo predlagali več načinov za stabilizacijo brazilske desetke.

Po porazu in izpadu srbske reprezentance se je oglasila tudi balkanska diva Jelena Karleuša, žena srbskega reprezentanta Duška Tošića, ki je pred začetkom nogometnega prvenstva v čast svoji domovini telo prekrila z barvami srbske zastave, atraktivne fotografije pa seveda delila na družbenih omrežjih.

 

SERBIA! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏🏻🙏🏻🙏🏻

A post shared by JELENA KARLEUŠA (@karleusastar) on

Kljub drugačnim napovedim si je sinočnjo tekmo ogledala doma v Beogradu, ne v Moskvi, kot je nameravala. Kriv naj bi bil menda prevelik stres ... Za nameček ni bila zadovoljna s taktiko srbskega selektorja Mladena Krstajića, ki je namesto njenega moža na zelenico poslal 22-letnega v Švici rojenega Miloša Veljkovića. "To se zgodi, če namesto brutalnega defenzivnega igralca v igro pošlješ otroka," se je jezila na Twitterju.

Poraz orlov pomeni, da Karleuši ne bo treba izpolniti obljube, ki jo je dala dva dneva pred tekmo. Javno je napovedala, da se bo, če Srbija premaga Brazilijo, slekla do golega in kar v Evinem kostumu poletela do Rusije.

Današnje ocvirke končujemo s prizorom s treninga senegalske nogometne reprezentance. Očitno pred današnjim obračunom s Kolumbijo (16:00) bolj krepijo ekipni duh, kot pa uigravajo nogometno taktiko, kar pa ni nujno slabo ... Reprezentanca Senegala s svojo srčnostjo in dobro voljo simpatije žanje na vsakem koraku, dobro pa ji kaže tudi glede napredovanja v osmino finala.

 

 

Ne spreglejte