Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 8. 2023,
20.10

Osveženo pred

8 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

Atene AEK Atene navijači Dinamo Zagreb

Petek, 11. 8. 2023, 20.10

8 mesecev, 2 tedna

Smrt navijača pred tekmo AEK - Dinamo Zagreb

Na zaslišanju navijačev Dinama prišlo do izgredov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
AEK Dinamo Zagreb navijači | Pridržane osumljence so privedli na zaslišanje. | Foto Guliverimage

Pridržane osumljence so privedli na zaslišanje.

Foto: Guliverimage

Pred sodiščem v Atenah, kjer so aretirani navijači zagrebškega Dinama podali izjave v zvezi s smrtjo grškega navijača, so izbruhnili spopadi. Več sto navijačev kluba AEK je v zgradbo sodišča metalo steklenice in druge predmete. Urad grškega predsednika vlade Kiriakosa Micotakisa je medtem sporočil, da bo naslednjo sredo Atene obiskal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin in se z glavnimi grškimi športnimi klubi pogovoril "o stanju v grškem in evropskem nogometu."

AEK smrt Atene
Sportal Za umor grškega navijača trinajst osumljenih

Grška državna televizija ERT poroča, da so glavni osumljenci trije Grki, en Hrvat in en Albanec. Pri slednjih dveh je policija ob aretaciji našla žepna noža s sledmi krvi. Od treh Grkov sta dva navijača konkurenčne grške ekipe in sta znana policiji. Eden od njiju je bil pred tem aretiran štirikrat, drugi enkrat, medtem ko tretjega osumljenca Grka, sicer že identificiranega, še iščejo.

AEK Dinamo Zagreb navijači | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Kot poroča ERT, se laboratorijske analize genetskega materiala, odvzetega aretiranim huliganom, nadaljujejo, DNK storilca ali storilcev pa so odkrili na nohtih žrtve.

V ponedeljek je v Atenah v spopadu med navijači nogometnih klubov AEK in Dinama zaradi več vbodnih ran umrl 28-letni privrženec AEK Mikalis Kacuris. Zaradi poškodb so zdravniško pomoč poiskali še štirje Grki in štirje Hrvati, aretiranih pa je bilo okoli 100 ljudi, večinoma navijačev Dinama.

Kacurisa so pokopali v kraju Elefsini, ki leži 25 kilometrov zahodno od Aten.

Čeferin v Atene na pogovore o grškem in evropskem nogometu

Aleksander Čeferin | Foto: Guliverimage Aleksander Čeferin Foto: Guliverimage Tema razgovora med Kiriakosom Micotakisom in Aleksandrom Čeferinom bo v prvi vrsti nasilje med navijači Olympiacosa, Panathiniakosa, AEK-a in Paoka. Po sestanku s premierjem se bo Čeferin sestal še z ministri grške vlade in predstavniki omenjenih klubov.

Grčijo je ta teden pretresla nova tragedija, povezana z nogometom. Pred dvobojem tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med AEK-om in Dinamom iz Zagreba je v spopadu med navijači umrl 28-letni Grk. Grški minister za zaščito državljanov je po dogodku suspendiral sedem policistov, ki niso ustrezno poskrbeli, da do spopada ne bi prišlo.

Lani je v Solunu v pretepu med navijači Arisa in Paoka umrl mladoletni Alkis Kampanos. Po dogodku je vlada zvišala najvišjo kazen za navijaške nerede s šestih mesecev na pet let zapora. Čeferin bo v sredo zvečer v Atenah obiskal še nogometno tekmo med Manchester Cityjem in Sevillo za evropski superpokal.

Atene AEK Smrt
Sportal Po tragediji v Grčiji AEK zahteva visoko kazen za Zagrebčane
Sveča
Sportal V pretepu je umrl mladi navijač
Olimpija Galatasaray
Sportal Turki osvojili Stožice, "slovenski" Panathinaikos do velike zmage
Ne spreglejte