Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 8. 2023,
7.40

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

Natisni članek

UEFA Champions League Dinamo Zagreb AEK Atene

Torek, 8. 8. 2023, 7.40

8 mesecev, 3 tedne

Navijaški pretep

V pretepu je umrl mladi navijač

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48
Sveča | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Grškega navijača atenskega nogometnega kluba AEK so v noči na torek med pretepom z navijači hrvaškega kluba Dinamo Zagreb zabodli do smrti, je sporočila grška policija. Ta je po silovitih spopadih med ultrasi obeh klubov aretirala 83 ljudi.

Izgredi med navijači

Pred prvo tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, ki bo danes zvečer na stadionu AEK v Nea Filadelfiji v predmestju Aten, so se v nasilnih spopadih pomerile skupine ultrasov, pri čemer je bilo najmanj šest ranjenih.

V grški prestolnici je bilo prisotnih okoli sto huliganov hrvaškega kluba, poroča grška tiskovna agencija Ana.

"Resen incident se je zgodil pred stadionom Nea Filadelfia. Mladega Grka so zabodli do smrti, šest drugih ranjenih pa je še vedno v bolnišnici," je sporočila grška policija.

Zabodenega 22-letnika so odpeljali v atensko bolnišnico, nato pa je v noči na torek umrl zaradi poškodb, sporočilo policije navaja francoska tiskovna agencija AFP. Vseh 83 aretiranih naj bi tožilec zaslišal danes zjutraj.

Vse navijače Dinama pozivajo, naj ne potujejo v Grčijo

Hrvaški nogometni prvak Dinamo je danes zjutraj v sporočilu za javnost obsodil incidente, ki so se zgodili v Atenah na predvečer prve tekme 3. predkroga lige prvakov, v katerih je umrl en človek, najmanj osem ljudi pa je bilo ranjenih.

"GNK Dinamo ostro obsoja izgrede, ki so se sinoči zgodili v Atenah. Takšni dogodki niso v skladu z vrednotami in etiko, ki jo spodbujamo kot klub in skupnost," so med drugim zapisali pri zagrebškem klubu.

Ob tem so znova pozvali navijače, naj ne potujejo v Grčijo. "Ponovno opozarjamo in pozivamo vse navijače Dinama, naj ne potujejo na tekmo v Grčijo, saj se je Uefa v dogovoru s policijo odločila, da bosta obe tekmi minili brez gostujočih navijačev," so v odzivu še poudarili pri Dinamu.

Že lani umrl 19-letni navijač

Nasilje je v preteklosti zaznamovalo številne prejšnje grške nogometne tekme, lani pa je vlada zvišala najvišjo kazen za kazniva dejanja navijaškega nasilja s šestih mesecev na pet let.

V noči na 1. februar 2022 so v neredih v Solunu v severni Grčiji pretepli in do smrti zabodli 19-letnega navijača po tekmi med Paokom in Arisom.

Julija je grško sodišče sedem navijačev spoznalo za krive naklepnega umora in jih obsodilo na dosmrtno ječo. Pet drugih je bilo zaradi sostorilstva obsojenih na več kot 19 let zapora.

Preberite še:

NK Olimpija : Ludogorec
Sportal Uefa kaznovala Olimpijo, a ...
Ne spreglejte