Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
3. 8. 2018,
6.11

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Čihura Liga Europa Darko Milanič

Petek, 3. 8. 2018, 6.11

5 let, 8 mesecev

Trener NK Maribor po napredovanju v 3. krog

Milanič ne razume, zakaj se to dogaja #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20
Maribor Čikura | Mariborčani so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij premagali Čihuro z 2:0. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Mariborčani so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij premagali Čihuro z 2:0.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Mariborčani so v četrtek poskrbeli za edino slovensko zmago dneva. V Ljudskem vrtu so premagali Čihuro iz Gruzije (2:0) in se uvrstili v tretji krog kvalifikacij za ligo Europa. Trener Darko Milanič je bil zadovoljen tako z rezultatom kot predstavo, zmotila ga je le nekajminutna nezbranost v obrambi po doseženem zadetku. Na srečo je gostje niso znali izkoristiti.

Trije zaporedni polčasi med Mariborom in Čihuro so se končali brez zadetkov, nato pa sta Luka Zahović (70. minuta) in Marcos Tavares (90. minuta) le poskrbela, da se je jeziček na tehtnici krepko nagnil na stran Štajercev. Maribor je izkoristil prednost domačega igrišča in se veselil napredovanje v tretji krog kvalifikacij za ligo Europa, kjer ga čaka stari evropski znanec Glasgow Rangers.

Maribor Čikura
Sportal Mariborčani in Ljubljančani naprej, Jokić ustavil Domžale, slovo Rudarja

Sodelovanje v napadu je bilo zelo dobro

Darko Milanič je pred tekmo poudarjal, da morajo njegovi varovanci ostati potrpežljivi. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Darko Milanič je pred tekmo poudarjal, da morajo njegovi varovanci ostati potrpežljivi. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Za nami je odlična tekma. Dosegli smo lepo zmago nad tekmecem, ki ima talent in kakovost v napadu. Pred tekmo smo najavili, da bomo morali biti potrpežljivi. To smo tudi bili. Priložnosti je bilo ogromno, ko smo prebili njihov prvi blok. To smo delali izredno, sodelovanje v napadu je bilo zelo dobro," je trener Darko Milanič pohvalil varovance za novo evropsko zmago, s katero so po albanski v letošnji evropski sezoni preskočili še gruzijsko oviro.

Na dvoboju, ki ga je v četrtek v Ljudskem vrtu spremljalo več kot sedem tisoč gledalcev, ga je zmotila le nezbranost. Ravno v trenutku, ko je Maribor prek Zahovića povedel z 1:0 in spravil na noge navijače. Takrat sta se v obrambne vrste naselili ranljivost in negotovost. Le nespretnosti in neučinkovitosti gostov, ki so se kmalu po prvem zadetku Maribora dvakrat pošteno prijeli za glavo, saj so po dveh globinskih podajah zapravili lepi priložnosti, se lahko vijolice zahvalijo, da ni dvoboj z morebitnim izenačenjem zašel še v bolj dramatične vode.

Maribor Čikura
Sportal Viole prejele darilo, najbolj sta jih osrečila Zahović in priljubljeni kapetan
Fotogalerija
1 / 52

"Ne vem, zakaj se to dogaja. Da zadeneš in imaš nekaj slabih minut. To je fenomen, ki se dogaja in je nerazumljiv. Dogaja se na splošno, zato tudi fante, ko zadenemo, opozarjam, da naj ostanejo čvrsti in osredotočeni. Danes to zagotovo ni bilo dobro. Tega si ne smemo več privoščiti, ker bi nas lahko drago stalo. Če pogledamo celoten potek srečanja, naš odličen prvi polčas in toliko priigranih priložnosti, si danes mogoče res nismo zaslužili, da bi izpadli," je še enkrat poudaril, da je zmaga Maribora povsem zaslužena.

Zdaj čaka vijolice spopad v Prvi ligi Telekom Slovenije z Aluminijem, nato pa se bodo že začele priprave na nov evropski posladek, spopad v 3. krogu kvalifikacij, kjer se bo slovenski podprvak nameril na škotskega velikana iz Glasgowa. Še enkrat v vedno bolj bogati zgodovini evropskih nastopov NK Maribor.

Maribor je po Partizaniju iz Tirane izločil še Čihuro iz Gruzije. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Maribor je po Partizaniju iz Tirane izločil še Čihuro iz Gruzije. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Sportal Novica, ob kateri je Mariborčanom zaigralo srce #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte